Yondaime

Täällä voit esim kysyä oikeinkirjoituksesta, mainostaa tarinaasi tai jopa julkaista tarinasi ;)
Vastaa Viestiin
Avatar
Machi
Chuunin Exam Supervisor
Chuunin Exam Supervisor
Viestit: 631
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2005 12:39

Yondaime

Viesti Kirjoittaja Machi »

Lyhyt tarina. :( Mutta no, surullinen? :cry:

En tiedä onko tämän tarina teidän mielestä surullinen, mutta minun mielestä alan itkeä kun luen tätä...

Kyuubi oli juuri tuhoamassa Konohaa, mutta ninjat taistelivat vaikka mikä olisi. Kuului lapsien ja vanhuksien kiljuntaa. Ninjat lensivät maahan joko kuoleena tai haavoituneena. Maassa makoi jo aivan liian paljon ninjoja. Heitä vähentyi pikku hiljaa.
"Tehköömme parasta! Meitä pitää odottaa kunnes Yondaime tulee!" Joku ninja huusi ja hyppäsi ketun luo, mutta sai surmansa.
Yondaime lähti viimeiseen taisteluun, mistä hän ei enään koskaan pala takaisin kylään.
Ninjoja oli vain kymmenen, kun Yondaime tuli. Kymmenen urheaa ninjaa.
Yondaime melkein astui loukantuneen ninjan päälle. Hän katsoi ninjaa ja kosketti ninjan poskeen. Ninja itki, niin teki myös Yondaime.
Yondaime käski muiden ninjojen huoletivan loukantuneista. Ninjat tottelivat ja menivät raahamaan loukantuneet pois paikalta.
Kettu katsoi hyvin vihaisena Yondaimea, jonka chakra oli hyvin vahva.
"Nyt sinä pirun kettu kuolet!" Yondaimen kädestä lensi sinisiä myrkky palloja. Pallot osuivat ketun silmiin. Kettu karjui, mutta oli sokea kun yritti tehdä vastaiskua.
Demonin häntä melkein osui Yondaimeen, mutta mies hyppäsi pystyyn ja sai väistettyään häntää. Kettu yritti uudestaan ja sai lyötyään miehen ylös. Yondaime lensi taivaiseen ja kettu oli jo valmiina toiseen iskuseen. Yondaime huomasi sen ja väistyi sulavasti. Hän hävisi ja kettu haistoi sen kuinka mies juoksi hänen ympärillä, eikä pystynyt nappamaan hänet suuhun.
Yondaime ilmestyi ketun eteen ja viilsi ketun kuonoon syvän haavan. Kettu kitui, vaikka se olikin pieni haava.
Demoni juoksi Yondaimen luo. Yondaime ei pystynyt liikumaan, vaan lensi ilmaan. Melkein hirviön suuhun, mutta sai kuonosta vauhtia ja hyppäsi maahan.
Kettu oli jo aivan raivoissaan. Sen sisälmykset kiuhuivat raivoa ja sen kuoleet silmät olivat aivan veressä. Taistelua käytiin pitkään.

Yondaimen sisältä tuli toinen Demoni. Lohikäärmen näköinen pää sinkoutui ketun kaulalle ja puri tätä niin kovasti. Kettun häntä viskoutui tai osui lohikäärmen silmiin. Molemmat demonit olivat jo loppuun väsyneet.
Yondaime halusi tappaa ketun, vaikka siinä menisi henki.
"Kylän puolesta, minä tapan sinut!"
Kettu sai tarpekseen ja hyökkäsi heikon Yondaimen luo. Verta lensi molemilta. Yondaime ja kettu huusivat.
Kyläläiset katsoivat itkien Yondaime, joka oli heidän sankari. Mies kaatui. Kettu oli hetken pystyssä, mutta hänkin kaatui ja hävisi.
Yondaimen ympärillä oli ninjoja itkemässä kuolutta Konohan sankaria.
Yondaimen kellui melkein veressä. Ja sanoi viimeisensä sanansa.
"Kyuubi on nyt poissa...Elätkää sopussa koko elämänne. Minä kuolen tyhmästi..."
Ninja ei kestänyt enään vaan sanoi vastalauseen.
"Ette te kuole tyhmästi!"
Yondaime hymyili ninjalle, joka alkoi parkumaan entistä enemmän.
"Niin...en varmaan kuole tyhmästi. Mutta eihän sankarin saisi kuolla? Minun pitäisi jatkaa kylän suojelemista, mutta...."
Yondaimen silmät katsoivat ninjaa, joka esitti vastalauseen.
"Hyvästi, urheat sotilaani."
Sen lausen jälkeen Yondaime kuoli ninjan syliin. Ninja sulki hänen silmänsä ja hänen kyyneleet valuivat kuoleen Yondaimen poskiin. Joka ikinen Konohan asukas suri hännen pois menoaan.


Ninjat hautasivat hänet taistelu paikalle. Ninjojen keskelle.Konohassa oli karmiva tunnelma. Heidän sankari oli urheasti kuollut.
Jos Yondaimea ei olisi ollut taistelemassa ja tappanut ketun, niin kettu olisi jo ajat sitten tuhonnut kauniin Konohan kylän, eikä nyt olisi Narutoa. Noh, se on toinen tarina.

Pari vuoden kuluttua Konohassa oli jo uusi Hokage puolustamassa kyläänsä. Hän oli nuori kun näki, kuinka Yondaime suojeli hengellään kylää ja näki myös kuinka hän kuoli ninjan syliin.
Siellä missä oli ollut suuri taistelu, oli kasvanut upeita kukkia, mitä nyt tytöt keräsivät. Linnut lauloivat ja aurinko paistoi.
Mikä on perempi kuin rauha?

Tarinan opetus on: "Älä koskaan tee surullisia tarinoita! Kabuton tyttöfrendi alkaa parkumaan."

Ja vielä se kun Yondaime sanoi:"Hyvästi, urheat sotilaani"
Viimeksi muokannut Machi, Ti Heinä 19, 2005 15:34. Yhteensä muokattu 8 kertaa.
Kuva
Avatar
Runte
Lord of Oblivion
Lord of Oblivion
Viestit: 4119
Liittynyt: La Maalis 26, 2005 17:00
Paikkakunta: Somwhere Around Nothin'
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Runte »

1. Se kirjotetaan Yondaime ;D
2. Tästä saattaa tulla hyväkin tarina, jos jatkat.. mutta suoraan sanoen, tämä topic on ihan turha, jos sen jätät tuohon

Tänne ei tarvitse laittaa keskeneräisiä ;D
人は孤独には勝てない
故に我は孤独を満喫している
Avatar
Machi
Chuunin Exam Supervisor
Chuunin Exam Supervisor
Viestit: 631
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2005 12:39

Viesti Kirjoittaja Machi »

Argh!!!!!!!!!

joo en jätä!
Kuva
Avatar
charmander
electric sushi
electric sushi
Viestit: 1937
Liittynyt: Ti Helmi 01, 2005 18:44
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja charmander »

Runte kirjoitti:Tänne ei tarvitse laittaa keskeneräisiä


Aivan totta ja sormenheristys perään - keskeneräisiä ficcejä ei julkaista, vaan vain niitä valmiita ja loppuunsa hiottuja. Timantteja siis. Pitänee kirjoittaa fanfic-osiolle jonkinsorttiset säännöt, koska pelisäännöt näyttävät olevan "hieman" epäselvät. Noh, tulee kunhan ehtii.

@ KT:)

Jos muuten kirjoittelet näitä ficcejä tähän selainikkunaan, niin suosittelen mielummin vaihtamaan tekniikkaa siihen että käytätkin tämän sijasta vaikka Wordiä niiden ficcien tekoon. Tällöin saat ihan toimivat oikeinkirjoituksen tarkistuksen, saat ennenkaikkea tallennettua työn talteen koneellesi sekä luonnollisesti kirjoittaa aivan rauhassa pelkäämättä työn yhtäkkistä katoamista. Noh, ilkeä veli/sisko saattaa olla poikkeus.

Wordikin kyllä maksaa aavistuksen rahaa, ellet sitä sitten imuttele itseksesi "jostain". Onneksi on olemassa ilmaisiakin kirjoitusohjelmia, joista OpenOffice lienee kattavin paketti. Toimii aivan wordin tapaan, sisältää samat toiminnot (noh, ehkei ihan kaikkia). Sen saat tästä:

- http://fi.openoffice.org/ -

----

Minimipituus: Ficcien minipituudeksi suosittelisin sellaista 500+ sanaa nyt vähintään, jos kyse on tällaisesta seikkailutyylisestä jutusta (runot on tietty erikseen). Mielellään kumminkin päälle 1000-2000 jopa, jotta kerkeää sitten astua hyvin siihen juoneen mukaan. Noin pitkä, siitähän tulee hurjasti töitä? Aivan, mutta siitä on iloakin. Pidemmän kanssa kehittyy muutenkin kirjallisesti parhaiten, koska oppii pitämään juonta yllä paremmin, sekä ylipäätänsä oppii enemmän koko touhun hallinnasta, plus joutuu luonnollisesti rassaamaan aiheista sen irti minkä voi saada. Viisasta, eikö vain.

Oikolukeminen ja viimeistely: Esilukemista kannattaa harjoittaa myöskin. On sekä lukijan ja kirjoittajan kannalta paljon mukavampaa, jos esiluette tekstinne ennen postaamista, ja pyritte karsimaan niistä suurimmat kirjoitusvirheet. Toki niitä virheitä sinne jää aina, mutta enimmät ainakin ottakaa pois. Hyvin viimeistelty ficci antaa aina ficintekijästä vakuuttavamman kuvan.

Mainittakoon vielä, että mielummin pitkää ja hyvin viimeisteltyä ficciä senkin uhalla, että ficcejä tulee vähemmän, kuin se että lyhyitä ficcejä tulisi pellemiljoonasti.

Ja älä nyt vain Kabuton tyttöfrendi ota tätä juttua niin kamalan henkilökohtaisesti - tässä ei ole mitään henkilökohtaista. Se vaan on niin, ettei keskeneräisiä kannata julkaista. Ei oikeastaan edes saisi. Lisäksi muistutin vain noista säännöistä, joita fanfic-osiollakin on - tai ainakin oli silloin aikoinaan.

Kiitos kun jaksoitte lukea loppuun.

ps. se on Yondaime. Yon (= neljä), Daime (= daimei = titteli). "Neljäs" noin yhteensä. Ja ihan mainio alku, tätä kun hiot niin saat kyllä hienon ficin. Tästä riittää sitten ihan oikeasti aineksia pidempäänkin.
Avatar
Machi
Chuunin Exam Supervisor
Chuunin Exam Supervisor
Viestit: 631
Liittynyt: Ti Kesä 14, 2005 12:39

Viesti Kirjoittaja Machi »

Kiittti! Tästä lähtien muistan tuon! Jollei pääni sekoa jossai vaihessa... :)
Kuva
Avatar
Meralia
Genin
Genin
Viestit: 156
Liittynyt: Ma Kesä 20, 2005 00:59
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Meralia »

Anteeksi, mutten vain voi olla hiljaa. Enkä tiedä kuinka pitkä tästäkään viestistä tulee, kun en kerta kaikkiaan löydä sanoja sille, miten huono tuo on. Oikeasti.

Ensinnäkin, oletko synnynnäinen suomalainen? Koska jos olet, äidinkielen kirjoituksesi on todella huonoa. On se huonoa vaikka et olisikaan, mutta silloin se edes olisi ymmärrettävää.

Itse Kyuubi-taistelusta en itse tiedä (=muista) juuri mitään, että sen oikeellisuutta en oikein voi kommentoida... Mutta vähäisten tietojeni mukaan, eeei sinnepäinkään. Et edes maininnut mitään siitä että Yondaime sinetöi Kyuubin Narutoon. Jos joku tietää paremmin faktoja, saa haukkua minutkin.

Kukaan ei ikinä koskaan sano "Minä kuolen tyhmästi". Ehkä tyhmin asia sanoa. Jotain realismia... Repliikeillä voisi olla jotain merkitystä tarinan kannalta, ja tuolla ei ollut.

Parin vuoden kuluttua ei ollut uutta hokagea, vaan Sandaime, eli Kolmas. Tämä ei ollut nuori Kyuubin aikaan. Yondaime oli Neljäs Hokage, ja hänen kuoltuaan Kolmas palasi paikalleen. Viides eli Tsunade tuli paljon myöhemmin.

Ei itkettänyt kiitos yhtään. Vähän enemmän tunnelatausta pitää olla ennen kuin hetkauttaa mihinkään suuntaan.

Nyt minut heitetään pois foormulta niin että pusikko pölähtää, kun olen niin ilkeä. Mutta olen lukenut joitain ficcejäsi, enkä kerta kaikkiaan voinut olla hiljaa enää. Niin, eihän niitä ole pakko lukea jos ei tykkää, mutta... Luin kuitenkin ja hartaasti toivoin että joku sanoisi jotain ja oppisit tekemään parempia, mutta eipä ei. Että tässä. Yritätkö edes?
Dark! Narrow! Scary!
Well of Three Features
Avatar
minori
Legendary Sannin
Legendary Sannin
Viestit: 3015
Liittynyt: La Kesä 11, 2005 13:44
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja minori »

Kaya-Chan kirjoitti:Tää viesti on edelläkommentoijalle.

Juups, mie en oo pilkunrunkkaaja, mutta fanficit on sellasia et saa ite päättää mitä niissä tapahtuu. Suomenkieli kyllä tökkii hieman.. Mutta ikinä ei saa huonoksi suoraan tarinaa sanoa. Kirjoittaja voi saada siitä traumoja, eikä enää koskaan kirjoita. Häpeäisit.


Ja pöh. Jos vaan kehutaan tai ei sanota mitään, ei ikinä kehity. Tarvitaan sitä vähän ikävältäkin tuntuvaa suoraa kritiikkiä, että voi oppia virheistään ja puutteistaan. :) Tietenkin se pitää olla sen verran asiallisessa muodossa, että sen voi ottaa kehittävänä.

Ja jos meinaa kirjoittaa ihan oikeita ficcejä, eikä mitään Mary Suen seikkailuja tai muuta latteaa, niin kyllä pikkuisen kannattaa katsoa juonikuvioita ja muita juttuja. Ei kukaan jaksa lukea tarinoita, jotka eivät oikeasti ole sellaisia yleismilelenkiintoisia, vaan pelkästään kirjoittajalle suunnattuja.
Vastaa Viestiin