Sivu 1/4

Harry Potter ja Puoliverinen Prinssi [spoilerivaara]

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 17:55
Kirjoittaja everfree
Noniin, keskustelua pystyyn tästä uusimmasta Potter kirjasta ;)
Siskoni hankki sen heti kun se tuli kauppoihin, ja ollaan tässä hänen ja isoveljeni kanssa luettu vuorotellen sitä :D *johdan johdan hähähää*
Olen jo mennyt yli puolen välin, ja kyllä se tässä viikonlopun aikana tulee luettua ;D ehkä paras näistä Pottereista tähän asti, tykkään tuosta kun koko ajan kamala hälinä päällä kun Voldu palas ;D harmi kun tuo kirja on ainakin 300 sivua lyhyempi kun edellinen, olisi saanut olla 300 sivua pidempi x/ tykkään pitkistä kirjoista, ainakin jos pystyy lukea semmoisen kyllästymättä kunnolla kertaakaan (TSH;ssa lopetin pitkäksi aikaa kesken kun tuli niin tylsä kohta >_____> )^--^
mutta, onkos monikin täällä naruto.fi;ssä jo lukenut tämän kirjan? (: kertokaas mielipiteitänne, ja spoilit spoileri tageihin kiitos^^

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 18:44
Kirjoittaja Chouko
Minustakin on hiukka harmi että kirja on ohut. Laitoin eilen opuksen Feeniksen killan viereen hyllyyn ja se näytti säälittävän ohuelta sen rinnalla...
Juuh, mutta muuten hyvä kirja. Kirjoittelen myöhemmin lisää sitten kun täällä on ihmisiä jotka ovat lukeneet kirjan ^^

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 19:19
Kirjoittaja korvapuusti
Itse ostan kirjan kun saan seuraavan kerran enemmän rahaa.
Muuten olisin mieluiten lukenut enkunkielisen version, mutta henkilökohtaisesti on niin vaikea keskittyä vieraskieliseen tekstiin, että päätin odottaa suomennosta... vaikkakin jotkut nimien suomennokset yms... sekä ne järkyttävän rumat kansikuvat ovatkin suuri miinus.

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 19:31
Kirjoittaja Runte
Alotin lukeen sitä ja alusta pidän, vaikka hieman on vielä tylsää menoo..

Ja mielessä kävi jo kamalia asioita, että ties kuka tulee kuoleen ja ties kuka tappaa kenet jne. O_O' Joten ei voi, kun jatkaa lukemistä jännityksellä ja kommentoida uudelleen jälkeenpäin

ps. Aattelin ite tehä kyseisen topicin lähiaikoina ^^

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 19:42
Kirjoittaja batanga
Ihan hyvä kirja, aikalailla jotenki erilailla kirjotettu ku edelliset ja tunnelmalta muutenki erilaine.

Itellä on se enkuks.

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 21:31
Kirjoittaja Runte
Fluor kirjoitti:Miukulla on se englanniksi, kävin silloin jonottamassa sitä Akateemisen edessä :D </brag>

Vää, pakko kai tuo on hankkia.. tai lukea ainakin. Vaikka luinkin sen silloin englanniksi, missasin hyvin luultavasti joitain juttuja..

..saako täällä spoilata? D:

Sitä varten on Spoiler Tagit

ViestiLähetetty: La Maalis 18, 2006 21:50
Kirjoittaja Kinuski
Itse luin kirjan enkuksi viime kesänä melkein heti kun se oli ilmestynyt. Olen kuitenkin lahjakkaasti unohtanut kirjasta lähes kaiken. Nyt olen lukenut kirjaa yli 200 sivua. Yritän lukea mahdollisimman säästeliäästi ja nautiskellen ettei käy niinkuin Feeniksin killan kanssa, että luin sen päivässä. Porukat olivat shokissa ettei kirjaa saisi lukea noin nopeasti. Ja nyt on onneksi ollut paljon tekemistä viikonloppuna ettei kirja ihan heti ole loppumassa.
Kirja on hyvä, mutta silti pidän eniten Azkabanin vangista. Nyt kun olen ominut Sametin koneen jätän tämän sepustamisen tähän ja sepustan sitten vielä lisää kun olen virkistänyt muistiani suomennoksen parissa.

ViestiLähetetty: Su Maalis 19, 2006 03:54
Kirjoittaja samsam
huippu kirja! luin englanniks,en jaksanu ootta suomenkielisee xD...

ViestiLähetetty: Su Maalis 19, 2006 12:56
Kirjoittaja GolliM
Englanniksi tuhat kertaa parempi, suomennos on TODELLA tönkkö, toisiksi paras Potter... Englanniksi siis...

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 12:28
Kirjoittaja Zibe
Omasta mielestäni paras Potter. Kummaa, englanninkielinen vain hieman feeniksin kiltaa ohuempi mutta suomalaisissa kirjoissa ero on noin iso.

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 13:07
Kirjoittaja LittleSamurai
Zibe kirjoitti:Omasta mielestäni paras Potter. Kummaa, englanninkielinen vain hieman feeniksin kiltaa ohuempi mutta suomalaisissa kirjoissa ero on noin iso.


Agree that. Olen lukenut sen englanniksi jo kaksi kertaa, joten pitänee nyt vilkaista läpi vielä se suomenkielinen.

Vaikka se onkin ohuempi on siinä mielestäni paljon enemmän tekstiä. Se, mitä siellä kirjainten takana on. Teksti on raskasta ja synkkää, mutta niinhän koko kirjasarjalle on tapahtunut. Ykköstä jos vertaa tähän uusimpaan, se vaikuttaa sadulta puoliveriseen prinssiin verrattuna. Sarja on kirja kirjalta mennyt synkempään suuntaan, joten jännityksellä odottaa, mitä viimeinen kirja tuo sisällään. Enpä oikein usko, että 7-vuotiaat saavat tästä irti mitään, voi se ehkä olla pelottavakin niin pienille. Mutta varmasti vähän vanhempien ja aikuisten mieleen.

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 15:13
Kirjoittaja everfree
Noniin, sain luettua sen eilen loppuun :D oli hieno kirja, taas kyynel silmässä loppua luin :/ [spoiler] Meinasin kuolla nauruun siinä kohdassa kun Dumppis joi sitä litkua siellä luolassa ja huusi 'haluan kuolla!' x''DDD ja siinäkin oli naurussa pidättelemistä kun Oljo ja Dobvy tappeli :D ja kun Draco itki vessassa Myrtin kaas xDDD[/spoiler]
Odotan kyllä innolla seuraavaa Potteria, tuo loppui aika jännään kohtaan :)

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 16:27
Kirjoittaja Chouko
Jen kirjoitti:[spoiler] Meinasin kuolla nauruun siinä kohdassa kun Dumppis joi sitä litkua siellä luolassa ja huusi 'haluan kuolla!' x''DDD ja siinäkin oli naurussa pidättelemistä kun Oljo ja Dobvy tappeli :D ja kun Draco itki vessassa Myrtin kaas xDDD[/spoiler]:)

Olet sadisti, ei siinä mitään hauskaa ollut, mutta kai ihmisillä on erilainen huumorintaju tällaisissa asioissa ^^

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 16:33
Kirjoittaja LittleSamurai
Chouko kirjoitti:
Jen kirjoitti:[spoiler] Meinasin kuolla nauruun siinä kohdassa kun Dumppis joi sitä litkua siellä luolassa ja huusi 'haluan kuolla!' x''DDD ja siinäkin oli naurussa pidättelemistä kun Oljo ja Dobvy tappeli :D ja kun Draco itki vessassa Myrtin kaas xDDD[/spoiler]:)

Olet sadisti, ei siinä mitään hauskaa ollut, mutta kai ihmisillä on erilainen huumorintaju tällaisissa asioissa ^^


Minunkaan mielestäni varsinkaan tuo viimeinen ei ole mikään naurun asia, siinä ei vissiin tuijoteltu sanojen merkitystä vaan vaan pelkästään sitä asetelmaa.. >:( Yksi kirjan parhaista/kauneimmista kohdista..

ViestiLähetetty: Ma Maalis 20, 2006 19:53
Kirjoittaja miyoko
Potteria ei ole ihan vielä suomeksi luettu, mutta olen sen kuitenkin enkuksi jo kaksi kertaa lukenut, joten tiedän kyllä mitä siinä tapahtuu.
Kirja on hyvä, vaikka rupesikin hiukan säälittämään, kun näin kuin paksu (tai oikeastaan ohut) suomennos oli... Sehän on varmaan puolet FK:sta! xD No, ei siinä mitään.

Huomasin muuten, että nyt kun olen lukenut enkunkielisen ensin, aloin heti kiinnittää huomiota Kaparin suomennokseen. Ennen en ole siihen niinkään suurta huomiota kiinnittänyt. Nyt jotkut suomennetut sanat oikein sattuivat silmään..
[spoiler]En esimerkiksi varmaan ikinä opi kutsumaan Slughornia Kuhnusarvioksi..! xD Ja hirnyrkit! Voi hyvänen aika sentään...[/spoiler]
Mutta en minä suomennosta valita, Kapari on tehnyt jälleen kerran ihan mallikasta työtä, minuun nuo sanat vain tuskin uppoavat enkunkielisten jälkeen.
Kirja oli tosi jännä ja joissain kohdissa muistutti huvittavasti joitain Potter-ficcejä joita olen lukenut. ;p
Kirjan loppu oli jotain tosi järkyttävää, vaikka olinkin saanut jo pientä vinkkiä tapahtumista etukäteen. En käsitä yhtään, miten Row pystyy tuosta jatkamaan tai miten hän kykenee saattamaan kaiken kunniakkaasti päätökseen.. 0__o