Joo, siinä oli majoneesikastiketta, jonka sekaan laitettiin sitruunamehua jaja.. jotain muutakin tuohon kastikkeeseen laitettiin (en nyt muista). Voin laittaa ohjeen Hyvää pataa -köksänkirjan mukaan sitten kun se on minulla kotona (kun se on tällä hetkellä koulussa) ja huomenna meillä onkin köksää. : DDminori kirjoitti:Heihei, oliko siinä ihan se oikea kastikekin?? Et haluaisi heittää ohjetta, kun olen yrittänyt löytää yhtä hyvää kun se mitä meillä herkkutorilla myydään. ^^Wendy kirjoitti:caesarsalaattia (Tuo salaatti oli tosi ihanaa, kun siellä oli leivänpalasia. : DD ).
kokkaus
- Wendy
- Jounin
- Viestit: 1014
- Liittynyt: La Loka 01, 2005 09:24
- Paikkakunta: Seinäjoki
The world is rolling around at the speed of rebirth.
- minori
- Legendary Sannin
- Viestit: 3015
- Liittynyt: La Kesä 11, 2005 13:44
- Paikkakunta: Oulu
- Viesti:
Tajusin just että kämppiksellä on juuri tuo Hyvää pataa tuossa keittiön hyllyssä, eli sain ohjeen sieltä. ^^ Kiitos vinkistä kuitenkin. ^^^^Wendy kirjoitti: Joo, siinä oli majoneesikastiketta, jonka sekaan laitettiin sitruunamehua jaja.. jotain muutakin tuohon kastikkeeseen laitettiin (en nyt muista). Voin laittaa ohjeen Hyvää pataa -köksänkirjan mukaan sitten kun se on minulla kotona (kun se on tällä hetkellä koulussa) ja huomenna meillä onkin köksää. : DD
- JeBaZ
- Genin
- Viestit: 183
- Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:51
- Paikkakunta: Tuolla-->
Kokkaus on tosi jees. Se olis vielä hauskempaa, mut keittokomeroni on niin saamarin pieni. Kotona oli paljon helpompi kokkailla, kun oli tilaa ja ilmaset aineet.
Perus nuudelit:
-kananuudeleita
-tonnikalaa
-Harissaa
Herkullinen nuudeli ateria:
-kananuudeleita
-Harissaa
-Broilerpullia
-Sipulia
-Ruokakermaa
-Kuivaa chiliä
Ekassa ei oo ohjetta ku siihen ei tarvii, mut tähän:
1. Nuudelit mausteineen kiehumaan EDITTO: meinas unohtua et uiva chili tulee keitinveteen
2. Pannuun (kuutioidut)broilerpullat, sipuli, ruokakerma ja kuiva chili
3. Nuudeleista keittovesi pois, puoli teelusikallista harissaa sekaan ja lautaselle
4. Pannusta kastike nuudeleitten päälle, ja koko satsi mahaan
Maito, tai joku maitopohjainen juoma on ihan jees ruokajuoma, koska tulisuus on taattu.
Perus nuudelit:
-kananuudeleita
-tonnikalaa
-Harissaa
Herkullinen nuudeli ateria:
-kananuudeleita
-Harissaa
-Broilerpullia
-Sipulia
-Ruokakermaa
-Kuivaa chiliä
Ekassa ei oo ohjetta ku siihen ei tarvii, mut tähän:
1. Nuudelit mausteineen kiehumaan EDITTO: meinas unohtua et uiva chili tulee keitinveteen
2. Pannuun (kuutioidut)broilerpullat, sipuli, ruokakerma ja kuiva chili
3. Nuudeleista keittovesi pois, puoli teelusikallista harissaa sekaan ja lautaselle
4. Pannusta kastike nuudeleitten päälle, ja koko satsi mahaan
Maito, tai joku maitopohjainen juoma on ihan jees ruokajuoma, koska tulisuus on taattu.
Veivät kauniin Siggini :,(
- Taateli
- Chuunin
- Viestit: 221
- Liittynyt: Ma Touko 30, 2005 11:36
- purplecow
- Torture Specialist
- Viestit: 752
- Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
- Paikkakunta: kico-chan
- Viesti:
Ruoanlaitto on fantsua. Kannattaa napata kaupasta semmoinen provencen yrtit tjsp. maustesekoitus, löytyy ainakin sellaisena isona litran pönikkänä. Sopii ihan kaikkeen mihin laitetaan ruokakermaa, eli 80% opiskelijaruoista.
Ja lasagnen juustokastikkeeseen ehdottomasti muskottipähkinää semmonen teelusikallinen, maistuu kummasti paljon paremmalta.
Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
Ja lasagnen juustokastikkeeseen ehdottomasti muskottipähkinää semmonen teelusikallinen, maistuu kummasti paljon paremmalta.
Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
supercalifragilisticexpialidocious
- Bitenshi
- Missing-nin
- Viestit: 1598
- Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
- Paikkakunta: Lestijärvi
- Viesti:
Minusta fetajuusto sopii ihan hyvin ilman salaattiakin ruoan kanssa, mutta saatan olla ehkä hiukan outokin. :D Johonkin makaroonimössöön voi vaikka murskata sinne sekaan, tuo jännän makusäväyksen minun mielestäni. :9purplecow kirjoitti:Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
- Francis
- Vastarannan kiiski
- Viestit: 1094
- Liittynyt: To Elo 12, 2004 17:43
- Paikkakunta: Outlands
Se käy hyvin myös nuudelien ja wokin sekaan ^_^ Nam!Bitenshi kirjoitti:Minusta fetajuusto sopii ihan hyvin ilman salaattiakin ruoan kanssa, mutta saatan olla ehkä hiukan outokin. :D Johonkin makaroonimössöön voi vaikka murskata sinne sekaan, tuo jännän makusäväyksen minun mielestäni. :9purplecow kirjoitti:Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
----------------
Minä olen hyvä kokki itseni ja muittenkin mielestä. Osasin jo nuorena valmistaa hyvää simppeliä ruokaa ja nykyään osaan ja hieman hankalempiakin. Minusta tulee vielä hyvä vaimo jollekulle xD
Spesiaalejani on suklaajuustokakku ja pita-leivät (täytteineen). Tuo eka on hankala valmistaa, mutta maistuu ihan sairaan hyvältä. Siinä on digestive-murupohja.
Osaan myös tehdä suomen kadonneen kulttuurin hedelmiä kuten karjalanpiirakoita ja sultsinoita. Jälkimmäisten paistaminen on kyllä haastavaa, sehän tehdään kuumalla hellalla ilman mtn pannua :D
Yee. Vois joskus laittaa sen juustokakun ohjeen tänne ^_^
Tänä kesänä haluan opetella tekemään muurinpohjalettuja!
- Mirha
- Mindfuck
- Viestit: 1723
- Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35
- LoneWolf
- S-Class Missing-nin
- Viestit: 2102
- Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
- Paikkakunta: Kaaosmaa
Itse tykkään kokkaamisesta ja osaankin kokata, mutta sitä ei valitettavasti tule harrastettua kovin usein. Osaan tehdä melkeinpä kaikkia perusruokia ja vähän vaikeampiakin, kuten lasagnea. Minulla ei ole minkään näköistä spesiaalia, eli ei sen puoleen. Kunhan vain joky lyö reseptin kouraan ja ainekset nenän eteen, pystyn loihtimaan melkeinpä mitä vain. Olen tehnyt munkkeja (unohdin viime pääsiäisenä tehdä) melko useinkin, ne ovat melko helkkarin hyviä. Myöskin hyytelöt ja rahkat onnistuvat erityisen hyvin.
Odottakaahan kunhan muutan omaan kämppään, silloin on pakko kokata itse. Tuleepahan sitten harrastettua sitäkin enemmän.
Fetajuusto on mahtavinta mitä ihminen on keksinyt!!!
Odottakaahan kunhan muutan omaan kämppään, silloin on pakko kokata itse. Tuleepahan sitten harrastettua sitäkin enemmän.
Fetajuusto on mahtavinta mitä ihminen on keksinyt!!!
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
- fLÄSh
- Jounin
- Viestit: 1088
- Liittynyt: Ti Helmi 06, 2007 13:31
- Paikkakunta: Oma sänky
Kyllähän tämä ruoanlaitto on mukavaa. Ja rentouttaa kivasti askareitten rinnalla. Tykkään tosi paljo leipoa kaikkea Tyttöystäväni sai eilen tietää että oon leiponu muffineja nii suu loksahti auki "Ai sinäkö???"
Kotona ei kyl tartte kovin kokkailla ku äitee on sen verran hyvä kokki. Mutta ku tuossa kohta muutan tuonne toiselle puolelle Suomea niin pitää ite elättää ihtensä :///
Kotona ei kyl tartte kovin kokkailla ku äitee on sen verran hyvä kokki. Mutta ku tuossa kohta muutan tuonne toiselle puolelle Suomea niin pitää ite elättää ihtensä :///
Happy panda
- Blue_Hill-san
- Familiar Stranger
- Viestit: 1448
- Liittynyt: La Marras 11, 2006 17:18
- Paikkakunta: Hjämeenkjyrö
Peruskoulussa ns. pitkä kotitalous eli pidän ruuanlaitosta. Aika harvoin tulee nykyään kokattua, lukio vie kaiken ajan -> kylmää pitsaa.... Pravuurini on itse tehdyt tortillat, jauhelihan, riisin, salaatin, wokkivihannesten ja kurkun kanssa. Sekä erillaiset jälkkärit. (rahkat yms.) Joskus haluaisin tehdä jotain isompaa mutta eipä ole tullut viellä tilaisuutta jollekin kokata.. Vapaaehtoisia?
AnimewatcherBleach EP1 kirjoitti:We have no form, therefore we fear it, and because we are formless, we revere it. Thus we are slain.
Avasta kiitokset Runtelle ^^
- Turhis
- Chuunin Exam Supervisor
- Viestit: 656
- Liittynyt: Su Joulu 17, 2006 03:31
- Paikkakunta: Mikämikä-maa, jossa asuu pieniämiehiä
juu tänään oli kokki kurssi pajan kanssa :P
Tehtiin joku porkkana sose keitto, joka on aivan loistavan ja taivaallisen hyvän välistä. Sitten tehtiin peruskeittoja ja lettuja päälle.
Eikä sitä kotona jaksa kokkaila, kun tuo tiskaus alkaa ahdistaan.
ps. Olen oikeasti laiska.
Tehtiin joku porkkana sose keitto, joka on aivan loistavan ja taivaallisen hyvän välistä. Sitten tehtiin peruskeittoja ja lettuja päälle.
Eikä sitä kotona jaksa kokkaila, kun tuo tiskaus alkaa ahdistaan.
ps. Olen oikeasti laiska.
a big fan of masturbating. It's therapeutic. Keeps the body count low.
Pasila
Pasila
- LoneWolf
- S-Class Missing-nin
- Viestit: 2102
- Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
- Paikkakunta: Kaaosmaa
Oho, mitä hittoa minä selitän? Munkkeja pääsiäisenä?? Vappunahan niitä yleensä syödään! :3 Eli pääsen sittenkin uppopaistamaan munkkikönttejä ja hankkimaan kehoni täyteen toisen asteen palovammoja siitä keittoöljystä. Jee!
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
- Francis
- Vastarannan kiiski
- Viestit: 1094
- Liittynyt: To Elo 12, 2004 17:43
- Paikkakunta: Outlands
Vòla! Ja tuo on sellainen jäätelökakun tapainen, en muistanut kertoa ^_^" Hyvää silti! Ja tämän kakun voi valmistaa ILMAN UUNIA!Mirha kirjoitti:Ohje, kiitos. *kuolaa* Juustokakut ovat taivaallisia. Ikävä kyllä olen onnistunut sellaisen tekemisessä täydellisesti ainoastaan kerran.Francis kirjoitti:suklaajuustokakku
Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku
Pohja:
-n. 9 digestivekeksiä
-35g voita
Täyte:
-200g tummaa suklaata
-200g Hovi- tai Philadelphia-juustoa
-150g sokeria (1 2/3 dl)
-1 tl vanilliinisokeria
-2 kananmunaa
-2½ dl kuohukermaa
(-100g pekaanipähkinöitä) <-- en oo koskaan laittanut
koriste:
-suklaata
Valmistusohje:
1. Murenna keksit hienoiksi tehosekoittimella tai laita piparit pakastepussiin ja hakkaa kaulimella. Lisää sulatettu voi murusiin. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voi laittaa pohjan kokoisen voipaperin, että kakkua olisi siistimpi tarjota kahvipäydässä ilman irtopohjaa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Sekoita juusto ja 100g sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
4. Erota keltuaiset kananmunista ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista sekaan ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit laittaa mah. pähkinät sekaan tai käyttää myöhemmin koristeena.
6. Laita seos digestuivepohjan päälle. Anna olla yön oli pakastimessa (eli n. 15-20 tuntia pakastimessa on todettu hyväksi ajaksi).
7. Ota kakku ½ tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele suklaarouheella, kermavaahdolla tai pähkinöillä.
---------------------------------------
Tuo kakku on jumalaisen hyvää! x_x Suosittelen!
Toinen ohje.
Vesirinkeli
Aineet:
-2½ dl vettä
-25g hiivaa (puolet paketista, tai 2 tl kuivahiivaa)
-½ tl suolaa
-3 tl sokeria
-n. 6 dl vehnäjauhoja
-2 rkl öljyä
(Huom! Muistaa laittaa kuivahiiva vehnäjauhojen mukana.)
1. Anna taikinan kohota.
2. Tee taikinasta pötkylä ja leikkaa siitä irti samankokoisia paloja. Tee palojen keskelle reikä.
3. Kuumenna kattilassa n. 1 litra vettä ja 1½ tl suolaa
4. Kiehauta rinkelit (1-2 min).
5. Nosta pellille ja voitele kananmunalla.
6. Paista 225 asteessa n. 25 min.
---------------------------------------
Wieneri 35-40 kpl
Olen tehnyt kerran näitä, mutta kun näin sen rasvan määrän niin en kyllä halunnut enää sen jälkeen edes syödä wienereitä aikoihin ._.
Taikina:
-2½ dl kylmää maitoa
-50g hiivaa (2 ps kuivahiivaa)
-½ tl suolaa
-½ dl sokeria
-2 tl kananmunaa
-7-8 dl vehnäjauhoja
-25g pehmeää margariinia tai voita
Kaulimiseen:
-350-400g voita
Valmistusohje:
1. Sekoita kylmän maidon joukkoon hiiva, lisää mausteet, vehnäjauhot ja pehmeä rasva. Älä vaivaa taikinaa, mutta sekoita sen verran että ainekset menee sekaisin keskenään.
2. Muotoile taikinasta pöydälle 2 neliötä. Muotoile rasvasta tasapaksu neliö ja laita yhden neliön päälle. Laita kansi rasvalle. Kaaviloi ja taita taikinaa. Muotoile taikinasta paksu levy ja pane se muovipussissa jääkaappiin lepäämään.
3. Anna taikinan sulaa hetki päydällä niin että siitä tulee helposti käsiteltävää. Muotoile taikinasta neliöitä ja laita pellille. (Vihkosta puuttuu palanen, en tiedä missä asteessa paistaa O____o yritän löytää!).