Sivu 3/4
Lähetetty: Ma Loka 09, 2006 16:06
Kirjoittaja Wendy
minori kirjoitti:Wendy kirjoitti:caesarsalaattia (Tuo salaatti oli tosi ihanaa, kun siellä oli leivänpalasia. : DD ).
Heihei, oliko siinä ihan se oikea kastikekin?? Et haluaisi heittää ohjetta, kun olen yrittänyt löytää yhtä hyvää kun se mitä meillä herkkutorilla myydään. ^^
Joo, siinä oli majoneesikastiketta, jonka sekaan laitettiin sitruunamehua jaja.. jotain muutakin tuohon kastikkeeseen laitettiin (en nyt muista). Voin laittaa ohjeen Hyvää pataa -köksänkirjan mukaan sitten kun se on minulla kotona (kun se on tällä hetkellä koulussa) ja huomenna meillä onkin köksää. : DD
Lähetetty: Ma Loka 09, 2006 16:48
Kirjoittaja minori
Wendy kirjoitti:
Joo, siinä oli majoneesikastiketta, jonka sekaan laitettiin sitruunamehua jaja.. jotain muutakin tuohon kastikkeeseen laitettiin (en nyt muista). Voin laittaa ohjeen Hyvää pataa -köksänkirjan mukaan sitten kun se on minulla kotona (kun se on tällä hetkellä koulussa) ja huomenna meillä onkin köksää. : DD
Tajusin just että kämppiksellä on juuri tuo Hyvää pataa tuossa keittiön hyllyssä, eli sain ohjeen sieltä. ^^ Kiitos vinkistä kuitenkin. ^^^^
Lähetetty: La Marras 04, 2006 02:06
Kirjoittaja JeBaZ
Kokkaus on tosi jees. Se olis vielä hauskempaa, mut keittokomeroni on niin saamarin pieni. Kotona oli paljon helpompi kokkailla, kun oli tilaa ja ilmaset aineet.
Perus nuudelit:
-kananuudeleita
-tonnikalaa
-Harissaa
Herkullinen nuudeli ateria:
-kananuudeleita
-Harissaa
-Broilerpullia
-Sipulia
-Ruokakermaa
-Kuivaa chiliä
Ekassa ei oo ohjetta ku siihen ei tarvii, mut tähän:
1. Nuudelit mausteineen kiehumaan EDITTO: meinas unohtua et uiva chili tulee keitinveteen
2. Pannuun (kuutioidut)broilerpullat, sipuli, ruokakerma ja kuiva chili
3. Nuudeleista keittovesi pois, puoli teelusikallista harissaa sekaan ja lautaselle
4. Pannusta kastike nuudeleitten päälle, ja koko satsi mahaan
Maito, tai joku maitopohjainen juoma on ihan jees ruokajuoma, koska tulisuus on taattu.
Lähetetty: Su Marras 05, 2006 16:31
Kirjoittaja Katrim_
Kokkaus on ihanaa, kunha ei oo joku kokki guru arvostelemassa..
Lähetetty: Ma Marras 13, 2006 20:11
Kirjoittaja Taateli
Oih, mikä ihana aihe ^^ kokkaus on niin mukavaa. Löysinpä täältä sitten muutaman ohjeenkin joita täytyy koettaa pikimmiten. Täytyy laittaa myös omia suosikki ohjeita sitten joskus kun kerkeää. Mutta, mutta...lisää ohjeita! ^^
Lähetetty: Ma Marras 13, 2006 21:48
Kirjoittaja purplecow
Ruoanlaitto on fantsua. Kannattaa napata kaupasta semmoinen provencen yrtit tjsp. maustesekoitus, löytyy ainakin sellaisena isona litran pönikkänä. Sopii ihan kaikkeen mihin laitetaan ruokakermaa, eli 80% opiskelijaruoista.
Ja lasagnen juustokastikkeeseen ehdottomasti muskottipähkinää semmonen teelusikallinen, maistuu kummasti paljon paremmalta.
Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
Lähetetty: Ti Marras 14, 2006 00:21
Kirjoittaja Bitenshi
purplecow kirjoitti:Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
Minusta fetajuusto sopii ihan hyvin ilman salaattiakin ruoan kanssa, mutta saatan olla ehkä hiukan outokin. :D Johonkin makaroonimössöön voi vaikka murskata sinne sekaan, tuo jännän makusäväyksen minun mielestäni. :9
Lähetetty: Ti Huhti 24, 2007 21:13
Kirjoittaja Francis
Bitenshi kirjoitti:purplecow kirjoitti:Kertokaapa nyt mitä helkkaria teen pikkupaketilla fetajuustoa. Koskaan ei ole aikaa tehdä mitään salaatteja siihen ruoan yhteyteen joten on jäänyt lojumaan jääkaappiin.
Minusta fetajuusto sopii ihan hyvin ilman salaattiakin ruoan kanssa, mutta saatan olla ehkä hiukan outokin. :D Johonkin makaroonimössöön voi vaikka murskata sinne sekaan, tuo jännän makusäväyksen minun mielestäni. :9
Se käy hyvin myös nuudelien ja wokin sekaan ^_^ Nam!
----------------
Minä olen hyvä kokki itseni ja muittenkin mielestä. Osasin jo nuorena valmistaa hyvää simppeliä ruokaa ja nykyään osaan ja hieman hankalempiakin. Minusta tulee vielä hyvä vaimo jollekulle xD
Spesiaalejani on suklaajuustokakku ja pita-leivät (täytteineen). Tuo eka on hankala valmistaa, mutta maistuu ihan sairaan hyvältä. Siinä on digestive-murupohja.
Osaan myös tehdä suomen kadonneen kulttuurin hedelmiä kuten karjalanpiirakoita ja sultsinoita. Jälkimmäisten paistaminen on kyllä haastavaa, sehän tehdään kuumalla hellalla ilman mtn pannua :D
Yee. Vois joskus laittaa sen juustokakun ohjeen tänne ^_^
Tänä kesänä haluan opetella tekemään
muurinpohjalettuja!
Lähetetty: Ti Huhti 24, 2007 21:38
Kirjoittaja Mirha
Francis kirjoitti:suklaajuustokakku
Ohje, kiitos. *kuolaa* Juustokakut ovat taivaallisia. Ikävä kyllä olen onnistunut sellaisen tekemisessä täydellisesti ainoastaan kerran.
Lähetetty: Ti Huhti 24, 2007 21:45
Kirjoittaja LoneWolf
Itse tykkään kokkaamisesta ja osaankin kokata, mutta sitä ei valitettavasti tule harrastettua kovin usein. Osaan tehdä melkeinpä kaikkia perusruokia ja vähän vaikeampiakin, kuten lasagnea. Minulla ei ole minkään näköistä spesiaalia, eli ei sen puoleen. Kunhan vain joky lyö reseptin kouraan ja ainekset nenän eteen, pystyn loihtimaan melkeinpä mitä vain. Olen tehnyt munkkeja (unohdin viime pääsiäisenä tehdä) melko useinkin, ne ovat melko helkkarin hyviä. Myöskin hyytelöt ja rahkat onnistuvat erityisen hyvin.
Odottakaahan kunhan muutan omaan kämppään, silloin on pakko kokata itse. Tuleepahan sitten harrastettua sitäkin enemmän.
Fetajuusto on mahtavinta mitä ihminen on keksinyt!!!
Lähetetty: Ke Huhti 25, 2007 13:39
Kirjoittaja fLÄSh
Kyllähän tämä ruoanlaitto on mukavaa. Ja rentouttaa kivasti askareitten rinnalla. Tykkään tosi paljo leipoa kaikkea
Tyttöystäväni sai eilen tietää että oon leiponu muffineja nii suu loksahti auki "Ai sinäkö???"
Kotona ei kyl tartte kovin kokkailla ku äitee on sen verran hyvä kokki. Mutta ku tuossa kohta muutan tuonne toiselle puolelle Suomea niin pitää ite elättää ihtensä :///
Lähetetty: Ke Huhti 25, 2007 15:30
Kirjoittaja Blue_Hill-san
Peruskoulussa ns. pitkä kotitalous eli pidän ruuanlaitosta. Aika harvoin tulee nykyään kokattua, lukio vie kaiken ajan -> kylmää pitsaa.... Pravuurini on itse tehdyt tortillat, jauhelihan, riisin, salaatin, wokkivihannesten ja kurkun kanssa. Sekä erillaiset jälkkärit. (rahkat yms.) Joskus haluaisin tehdä jotain isompaa mutta eipä ole tullut viellä tilaisuutta jollekin kokata..
Vapaaehtoisia?
Lähetetty: Ke Huhti 25, 2007 15:35
Kirjoittaja Turhis
juu tänään oli kokki kurssi pajan kanssa :P
Tehtiin joku porkkana sose keitto, joka on aivan loistavan ja taivaallisen hyvän välistä. Sitten tehtiin peruskeittoja ja lettuja päälle.
Eikä sitä kotona jaksa kokkaila, kun tuo tiskaus alkaa ahdistaan.
ps. Olen oikeasti laiska.
Lähetetty: Ke Huhti 25, 2007 16:55
Kirjoittaja LoneWolf
Oho, mitä hittoa minä selitän? Munkkeja pääsiäisenä?? Vappunahan niitä yleensä syödään! :3 Eli pääsen sittenkin uppopaistamaan munkkikönttejä ja hankkimaan kehoni täyteen toisen asteen palovammoja siitä keittoöljystä. Jee!
Lähetetty: Ke Huhti 25, 2007 18:00
Kirjoittaja Francis
Mirha kirjoitti:Francis kirjoitti:suklaajuustokakku
Ohje, kiitos. *kuolaa* Juustokakut ovat taivaallisia. Ikävä kyllä olen onnistunut sellaisen tekemisessä täydellisesti ainoastaan kerran.
Vòla! Ja tuo on sellainen jäätelökakun tapainen, en muistanut kertoa ^_^" Hyvää silti! Ja tämän kakun voi valmistaa ILMAN UUNIA!
Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku
Pohja:
-n. 9 digestivekeksiä
-35g voita
Täyte:
-200g tummaa suklaata
-200g Hovi- tai Philadelphia-juustoa
-150g sokeria (1 2/3 dl)
-1 tl vanilliinisokeria
-2 kananmunaa
-2½ dl kuohukermaa
(-100g pekaanipähkinöitä) <-- en oo koskaan laittanut
koriste:
-suklaata
Valmistusohje:
1. Murenna keksit hienoiksi tehosekoittimella tai laita piparit pakastepussiin ja hakkaa kaulimella. Lisää sulatettu voi murusiin. Painele seos irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Pohjalle voi laittaa pohjan kokoisen voipaperin, että kakkua olisi siistimpi tarjota kahvipäydässä ilman irtopohjaa.
2. Sulata suklaa vesihauteessa.
3. Sekoita juusto ja 100g sokeria. Lisää vanilliinisokeri.
4. Erota keltuaiset kananmunista ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon suklaa.
5. Vatkaa valkuaiset erikseen puhtaassa kulhossa puhtaalla vatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista sekaan ja lisää seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma toisessa astiassa vaahdoksi ja lisää seokseen. Tässä vaiheessa voit laittaa mah. pähkinät sekaan tai käyttää myöhemmin koristeena.
6. Laita seos digestuivepohjan päälle. Anna olla yön oli pakastimessa (eli n. 15-20 tuntia pakastimessa on todettu hyväksi ajaksi).
7. Ota kakku ½ tuntia ennen tarjoamista pakastimesta. Irrota reunat. Koristele suklaarouheella, kermavaahdolla tai pähkinöillä.
---------------------------------------
Tuo kakku on jumalaisen hyvää! x_x Suosittelen!
Toinen ohje.
Vesirinkeli
Aineet:
-2½ dl vettä
-25g hiivaa (puolet paketista, tai 2 tl kuivahiivaa)
-½ tl suolaa
-3 tl sokeria
-n. 6 dl vehnäjauhoja
-2 rkl öljyä
(Huom! Muistaa laittaa kuivahiiva vehnäjauhojen mukana.)
1. Anna taikinan kohota.
2. Tee taikinasta pötkylä ja leikkaa siitä irti samankokoisia paloja. Tee palojen keskelle reikä.
3. Kuumenna kattilassa n. 1 litra vettä ja 1½ tl suolaa
4. Kiehauta rinkelit (1-2 min).
5. Nosta pellille ja voitele kananmunalla.
6. Paista 225 asteessa n. 25 min.
---------------------------------------
Wieneri 35-40 kpl
Olen tehnyt kerran näitä, mutta kun näin sen rasvan määrän niin en kyllä halunnut enää sen jälkeen edes syödä wienereitä aikoihin ._.
Taikina:
-2½ dl kylmää maitoa
-50g hiivaa (2 ps kuivahiivaa)
-½ tl suolaa
-½ dl sokeria
-2 tl kananmunaa
-7-8 dl vehnäjauhoja
-25g pehmeää margariinia tai voita
Kaulimiseen:
-350-400g voita
Valmistusohje:
1. Sekoita kylmän maidon joukkoon hiiva, lisää mausteet, vehnäjauhot ja pehmeä rasva. Älä vaivaa taikinaa, mutta sekoita sen verran että ainekset menee sekaisin keskenään.
2. Muotoile taikinasta pöydälle 2 neliötä. Muotoile rasvasta tasapaksu neliö ja laita yhden neliön päälle. Laita kansi rasvalle. Kaaviloi ja taita taikinaa. Muotoile taikinasta paksu levy ja pane se muovipussissa jääkaappiin lepäämään.
3. Anna taikinan sulaa hetki päydällä niin että siitä tulee helposti käsiteltävää. Muotoile taikinasta neliöitä ja laita pellille. (Vihkosta puuttuu palanen, en tiedä missä asteessa paistaa O____o yritän löytää!).