Vinkkeli || Neuvoja piirtämiseen

Apua ja neuvoja piirtämiseen
Avatar
redwolf
Chuunin
Chuunin
Viestit: 222
Liittynyt: Su Joulu 07, 2003 12:48
Paikkakunta: Viiala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja redwolf »

ONGELMA:
mä en vaan tajua miten varjostukset saadaan kuvaan... noloo mutta totta.
:lol:
Ninja on se sana jolla veri lentää.
Avatar
redwolf
Chuunin
Chuunin
Viestit: 222
Liittynyt: Su Joulu 07, 2003 12:48
Paikkakunta: Viiala
Viesti:

Viesti Kirjoittaja redwolf »

<!--QuoteBegin-Sayuri+Aug 15 2004, 10:58 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Sayuri @ Aug 15 2004, 10:58 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> (jee! joku suorastaan vastasi tähän topikkiin...)

Ööööh...niin varjostus tehdään periaatteessa ottamalla ihan vaan tummempia värejä ja sitten värittämällä haluttuun kohtaan. Vaikeampaa onkin sitten löytää ne kohdat johon varjoa tulee. [/quote]
niin... mutta miten sen kohan sitten löytää? ja sitten kun mun kaverit ja kuviksen ope sanoo et siinä on joku valon tulo :blink: suunta sydeemi?
Ninja on se sana jolla veri lentää.
large
BANNED
BANNED
Viestit: 2246
Liittynyt: Su Helmi 29, 2004 14:44

Viesti Kirjoittaja large »

No jos aurinko paistaa ylä viistossa niin kaikki varjot ovat vastakkaisessa suunnassa siis, jos vaikka aurinko paistaa suoraan nenästä oikealta niin nenän varjo on vasemmalla puolella nenää. Toivottavasti älysit
pysy poissa s-tanan rasistipaska large! -Fredo
Kuva
Avatar
Zibe
ANBU
ANBU
Viestit: 471
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2004 17:10
Paikkakunta: Oulu, Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Zibe »

Mikäli tietokoneella meinaat värittää, tee varjostus vain vetämällä viiva sen rajalle. Sen jälkeen tietokoneella varjon väritys onnistuu helpommin. Animekuvissahan varjostukset on aina yksivärisiä.
**Kuva poistettu**
Avatar
Atesan
Oinin
Oinin
Viestit: 983
Liittynyt: Su Huhti 18, 2004 01:31
Paikkakunta: Oulu Finland

Viesti Kirjoittaja Atesan »

Äähh... minulla on ongelmia tuon värittämisen kanssa, oisko neuvoja?
LAZERATTACK PEWPEW!
Yukiko
Rookie
Rookie
Viestit: 82
Liittynyt: To Heinä 29, 2004 20:08
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yukiko »

Kertovatko immeiset muuten kuinka mielellään vinkkejä?
*bihihihii*
Erityisesti Frostious olisi henkilö jolta olisi hienoa kuulla vinkkejä :3 Hänen työnsä kun ovat niin über mahtavia.

Atesan:
Äähh... minulla on ongelmia tuon värittämisen kanssa, oisko neuvoja

Mitä osaa värittämisestä oikein meinaat? Et osaa valita värejä yhteensopiviksi?Et osaa värittää tasaisesti(kynillä) vai et osaa värittää tietokoneella?Mitä osa-aluetta tarkalleen tarkoitat, varjoja, valoja?

Tuohon aikasemmin puheena olleeseen valovarjo-ongelmaan voisin neuvoa suurta määrä harjoitusta ja mallien käyttöä. Asetat vaikka esineen esim. työpöydän lampun alle tai seisot itse haluamassasi valaituksessa ja sitten vain yksinkertaisesti katsot siitä miten valjot käyttäytyvät, ja kun tätä toistaa riittävästi niin osaa lopulta kuvitella työhänsä varjot valon tulessa tietystä suunnasta.

Saiyuri:
Katso kuviasi peilistä.(aikaisemminkin jo mainostettu) Kummalliset vääntymät ja kääntymät huomaa näin helpoiten.

Jepis tämä toimii, siis lineart vaiheessa, itse tosin teen niin, että katson piirrustusta paperin väärältä puolelta valoa vasten, jos joku siinä näyttää tyhmältä niin se todennäköisesti menee hiukan tyhmästi.
<i>Curiosity killed the cat<br>but because of this curiosity<br>we got enough information <br>and <br>brought it back.</i>
Nuppu
Rookie
Rookie
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 17, 2004 21:31
Paikkakunta: Petäjävesi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nuppu »

Täähän o hyödyllinen topicci... ^^

Minen muuten ole peiliä käyttänyt ikänä... pistän kuvan ikkunaa/valoa vasten väärte päin ja tuijotan sitten virheitä. Toimiva keino niille, jotka ovat (kuten minä) liian laiskoja kävelemään peilin luo... Tämä tosiaan kannattaa tehdä siinä luonnostelu vaiheessa, eikä vasta sitten kun on tussattu ja väritetty... ^^

Ja jos on ongelmia asentojen kanssa (siis mihin asentoihin piirrät hemmot poseeraamaan), kannattaa tarkkailla eläviä ihmisiä. Ja sitten kannattaa piirtää porukassa, niin voi hätyyttää jonkun kaverin poseeraamaan. ^^ Näin me teemme N-haukan ja kamujemme kanssa. Lisäksi porukka lietsoo loistavia ideoitakin. :lol:

Piirrustusvihjeeni on siis; piirrä kaverin kanssa.
<a href='http://narutofever.com' target='_blank'><img src='http://narutofever.com/images/personali ... kabuto.gif' border='0' alt='user posted image' /></a><br>Varokaa, petturi iskee!
Avatar
Atesan
Oinin
Oinin
Viestit: 983
Liittynyt: Su Huhti 18, 2004 01:31
Paikkakunta: Oulu Finland

Viesti Kirjoittaja Atesan »

<!--QuoteBegin-Yukiko+Aug 21 2004, 11:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Yukiko @ Aug 21 2004, 11:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Atesan:
Mitä osaa värittämisestä oikein meinaat? Et osaa valita värejä yhteensopiviksi?Et osaa värittää tasaisesti(kynillä) vai et osaa värittää tietokoneella?Mitä osa-aluetta tarkalleen tarkoitat, varjoja, valoja? [/quote]
Lähinnä tietokoneella värittämistä tarkoitan.
Hiusten värittämisessä on vaikeuksia ja juuri nuiden varjojen kanssa myös.
LAZERATTACK PEWPEW!
Yukiko
Rookie
Rookie
Viestit: 82
Liittynyt: To Heinä 29, 2004 20:08
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yukiko »

Atesan:
Varjojen oikeiden kohtien etsiminen täytyy vain opetella, siihen en muuta neuvoa osaa antaa kuin mitä aijemmin sanoin. Varjojen pehmennys ja sen semmoinen voidaan hoitaa työkaluilla joilla värejä voi levittää pehmeästi keskenään, paitsi jos haluaa animetyylistä jyrkkärajaista varjostusta. Yleiseksi neuvoksi valoihin ja varjoihin sellainen, että ne kannattaa tehdä burn ja dodge -työkaluilla, mieluummin kuin yrittää harmaalla.
Hiusten väritykseenkin on monta erilaista tekniikkaa, parhaiten oppii kun säheltää ja kokeilee rohkeaasti kaikkea mahdollista.
<i>Curiosity killed the cat<br>but because of this curiosity<br>we got enough information <br>and <br>brought it back.</i>
Avatar
Drago^
Cthulhu
Cthulhu
Viestit: 1483
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 20:01
Paikkakunta: R'hyel

Viesti Kirjoittaja Drago^ »

<!--QuoteBegin-Nuppu+Aug 22 2004, 12:06 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Nuppu @ Aug 22 2004, 12:06 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Ja jos on ongelmia asentojen kanssa (siis mihin asentoihin piirrät hemmot poseeraamaan), kannattaa tarkkailla eläviä ihmisiä. Ja sitten kannattaa piirtää porukassa, niin voi hätyyttää jonkun kaverin poseeraamaan. ^^ Näin me teemme N-haukan ja kamujemme kanssa. Lisäksi porukka lietsoo loistavia ideoitakin. :lol:

Piirrustusvihjeeni on siis; piirrä kaverin kanssa. [/quote]
Voit myös opetella piirtämään "palloilla" kuten minä niin jonkun ajan kuluttua kuistaa tiettyjä muistisääntöjä (kädet yltää noin polviin,käsivarret levällään on ihmisen mitta jne.) ja kannattaa tehdä haaleellaa muuten se on yhtä tuskaa kumittaa hikipäissään jo ruttuun menevää paperia.

Itse osaan alkeelliset varjot mutta tahtoisin tietää miten voi kunnolla tehdä vaateiden rypyt kun oon suunnittelemassa työtä jonka teen vesiväreittä, rajauksilla, ilman ja tietokoneella ja idea olisi tehdä hyvä kuva joka ei ole vain lyijykynätyö kuten melkein minun jokainen työ.
"Mikään ei ole este, se on mahdollisuus".

Ia! Ia! Cthulhu Fthagn! Ph'nglui mglw'nfah Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Tää topicci olis paljon hyödyllisempi jos joku lertoisi sivun jossa on psp tutoriaali tai joku semmonen, tai sitten sayuri voisi aina koota kaikki uudet vinkit tuonne alkuun... itseasiassa naruto.fi sivuille pitäisi saada alue jossa on väritys- varjostus- lineart oppaita suomeksi se tekisi monen elämästä helpompaa. Palkintona voisi olla chakraa tai jotain oppaiden tekemisestä, tietysti mukana pitäisi olla kuvia ja semmosia :D
ps. en oikeen älyy miks toi kysyy mun nimee tossa ylempänä :o.
large
BANNED
BANNED
Viestit: 2246
Liittynyt: Su Helmi 29, 2004 14:44

Viesti Kirjoittaja large »

Nyt älysin miksi se kysyi nimeäni :o en ollut kirjautunut. Tuo aiempi viesti on siis minun

Ensimmäinen askel parempaan humaaniseen mieleen/ auttavaiseen persoonaan on kehittää idea joka auttaa muita, tein juuri niin :o
pysy poissa s-tanan rasistipaska large! -Fredo
Kuva
Minako
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 731
Liittynyt: Pe Syys 03, 2004 15:36
Paikkakunta: Espoo, Suomi

Viesti Kirjoittaja Minako »

Minullakin on välillä ongelmia varjojen kanssa, mutta yleensä vain suhraan jotain, ja jotain kelvollista syntyy.

Ja jos on ongelmia asentojen kanssa (siis mihin asentoihin piirrät hemmot poseeraamaan), kannattaa tarkkailla eläviä ihmisiä. Ja sitten kannattaa piirtää porukassa, niin voi hätyyttää jonkun kaverin poseeraamaan. ^^


Hyvä vinkki, minun pitäisi varmaan kokeilla sitä. Yleensä tosin piirrän yksin, joten minulla ei ole paikalla ystäviä joista ottaa mallia. Ja niin keksin hyvän vinkin itselleni.

Jos sinulla on ongelmia asentojen kanssa, ja olet yksin, niin mene itse kyseiseen asentoon. Tämä tosin saattaa aiheuttaa lattialla mönkimistä. Se toimii joidenkin asentojen kanssa, ja on helpompi huomata onko suunniteltu asento luonnollinen.

Kädet tuottavat minulle hankaluuksia myös, joten otan usein mallia omista käsistäni.
<img src='http://kotisivueditori.mtv3.fi/esikatse ... orange.jpg' border='0' alt='user posted image' />
zealot^
Student
Student
Viestit: 9
Liittynyt: To Heinä 01, 2004 21:45

Viesti Kirjoittaja zealot^ »

Hyviä vinnkejä on tullut tähän asti joo ja nää auttaa varmasti mua piirtämisessä... Mutta tässä ois vielä yks: Jos mietit, että "miten toi sormi menee" tai "miten pitkä se käsi olikaan", niin senkun meet peilin eteen ja katsot itseltäsi. Tämä on ainakin mulle todella auttava keino :)
Or could he have..... FISH LIPS?<br>
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

Viesti Kirjoittaja frostious »

<!--QuoteBegin-Yukiko+Aug 21 2004, 10:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Yukiko @ Aug 21 2004, 10:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Kertovatko immeiset muuten kuinka mielellään vinkkejä?
*bihihihii* [/quote]
kyllähän sitä mielellään kertoo, kun vain osaisi! :O kun kaikki täytyy oppia niin kantapään kautta, ja harvoihin asioihin on sellaisia nopeita, helppoja "oikoteitä". kaikki on vaan harjoittelusta kiinni. ^_^

ihan alkuun, <a href='http://www.polykarbon.com/tutorials/index.htm' target='_blank'>täältä</a> löytyy monemoista hyvää tutoriaalia - englanniksi tosin - niin hiuksia, vaatteita ja yleistä anatomiaa koskien.
anatomiasta puheenollen, minulla on sellainen ehkä-vähän-huono motto piirtämisen ja anatomian suhteen, että viis siitä miten se menee "oikeasti", kunhan se näyttää hyvältä. monestihan nuo kaksi liittyvät toisiinsa (=jos joku on ihan pielessä niin tuskin se näyttääkään kovin hyvältä), mutta minusta on turha stressata kamalasti että "meneeköhän tuo lihas oikeasti noin jos on tässä asennossa", kunhan se näyttää hyvältä. :)

mitäs muuta... varjostukseen ei valitettavasti ole mitään oikoteitä, se pitää vain harjoitella ja oppia. jokaisen kuvan kanssa kannattaa määrittää valon suunta - että tietää mille puolelle varjot tulevat - ja voimakkuus - että tietää miten tummia varjojen pitää olla.
sama vaatteilla, pitää vain tutkia ja katsoa miten kangas käyttäytyy tietyissä kohdissa. erilaiset kankaat tietysti käyttäytyvät erilailla (esim. paksumpi ja/tai jäykempi kangas rypistyy vähemmän kuin ohut), mutta kaikkiin pätevät kuitenkin samat säännöt. yksi hyvä sääntö on, että kun jalka koukistuu, niin polvitaipeessa oleva kangas ei maagisesti katoa mihinkään - kangasta on koko ajan sama määrä, sen vain täytyy rypistyä mahtuakseen pienentyneeseen tilaan.
kannattaa myös piirtää hahmo ensin ilman vaatteita, siten on helpompi katsoa mistä kohtaa vaatteen pitää laskostua.

jos on ongelmia asennon kanssa, kannattaa siitä piirtää ensin yksinkertainen luonnos, vaikka pelkkä tikku-ukko, niin saa vartalon mittasuhteet oikein. sitten vain piirtää siihen "lihan" päälle.

hiuksia piirtäessä pahin virhe, minkä voi tehdä, on olla liian jäykkänä - pitää kynää liian tiukkaan, painaa liian kovaa jne. hiukset kannattaa ensin "luonnostella" haaleasti rennolla kädellä, pitkillä keveillä viivoilla.

muutenkin piirtämisestä tulee paljon helpompaa kun luonnostelee ensin haalealla eikä heti ensimmäiseksi piirrä niin tummalla kuin voi, eikä muutenkaan tuherra otsa kurtussa.

kvaak, olen huono tällaisessa. D:
Vastaa Viestiin