Sivu 1/6

Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Ti Heinä 03, 2007 22:23
Kirjoittaja minori
Eli täällä saa kysyä apua ja muuta konsultointia, jos puvun kanssa on ongelmia tai kaipaatte mielipidettä jostain yksityiskohdasta jne.

Ennen kuin kysytte, käyttäkää järkeänne!! Tämä topic ei ole sitä varten, että muut tekisivät kaiken aivotyön ja piirtäisivät tarkat ohjeet siitä mitä sinun pitää tehdä! Cosplayssa on pohjimmiltaan kuitenkin kyse siitä, miten omilla tiedoilla, taidoilla ja mielikuvituksella saadaan kasaan mahdollisuuksien mukaan alkuperäiseltä näyttävä puku.

kysyy neuvoa

ViestiLähetetty: Ti Tammi 22, 2008 20:24
Kirjoittaja Temnota
olen onnistunut ensikertalaiseksi tekemään kohtalaiset Tobin vaatteet, mutta maski tuotaa pään vaivaa. olisin kiitolinen jos saisin vikkejä miten saisi pienellä budjetilla tehtyä alkuperäisen oloisen maskin?

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Ke Tammi 23, 2008 21:33
Kirjoittaja minori
Apteekista (ja joistain askartelukaupoista) saa sellaista kipsisidettä, josta maski on helppo tehdä. Ensin teet muotin esimerkiksi teippailemalla sanomalehdestä maskin muotoisen köntin (vaatii ehkä vähän harjottelua, että saat siitä tasaisen, mutta ei ollenkaan mahdotonta ^^ ). Kipsiside kastellaan ja sitä asetellaan muutama kerros muotin päälle ja jätetään kuivumaan. Reunat leikataan oikean muotoisiksi ja kastellaan, jottei side ala purkautua. Silmäreiän voit leikellä sitten kuivana varovasti (kostuta taas leikattu reuna). Yksi rulla taisi viimeksi maksaa 1,50€ ja riittää hyvin yhteen maskiin, joten ei tule kalliiksi. ^^

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: La Tammi 26, 2008 00:47
Kirjoittaja Spica
^
Ja jos tuo sanomalehti-konsti ei ota onnistuakseen (kuten minulle kävi) niin ilmapallo on hyvä vaihtoehto. Myös omia kasvoja voi käyttää, mutta sitten pitää varoa, ettei kipsiä joudu ihon tai limakalvojen kanssa kosketuksiin (peittää naaman vaikka muovilla), ja kannattaa ottaa joku kaveri muotoilemaan jos käytätä omia kasvojasi muottina.

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Su Helmi 24, 2008 11:31
Kirjoittaja Tonnikala
Noh, olen Nekoconiin tekemässä Xaldin-cossia, ja puku onnistuu kyllä, mutta mistä aineesta olisi paras tehdä ne Xaldinin seipäät? siis nämä keihäät?

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: To Helmi 28, 2008 00:39
Kirjoittaja minori
Itse lähtisin varmaan ihan puusta värkkäämään. Valmis "harjanvarsi" rautakaupasta ja kuviosahalla ja hiomalla nuo terät. Mutta kuulunkin niihin onnekkaisiin, jotka omistaa sen kyseisen sahan. (tosin käsiversio ei paljon maksa)

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: To Helmi 28, 2008 20:21
Kirjoittaja Tonnikala
minori kirjoitti:Itse lähtisin varmaan ihan puusta värkkäämään. Valmis "harjanvarsi" rautakaupasta ja kuviosahalla ja hiomalla nuo terät. Mutta kuulunkin niihin onnekkaisiin, jotka omistaa sen kyseisen sahan. (tosin käsiversio ei paljon maksa)


Joo, ja n. 2 km päässä on lähin kuviosaha. ja käsiversio ei maksa paljoa. Mutta nuo hiukset. miun omissa hiuksissa ei ole potentiaalia noihin, Ja punanaamion sivulla ei ollut oikein sopivaa. Ne ovat tuollaiset letti-rasta tyyppiset hiukset mielestäni. Olisiko jotain hyvää peruukkikauppaa tiedossa tai ohjeita hiustmallin muokkaukseen?

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Pe Helmi 29, 2008 01:31
Kirjoittaja minori
Tuollaisen letin saisi kohtalaisen hyvännäköiseksi varmaan letittämällä pitkän mustan peruukin ja harjailemalla letit sitten rastan näköisiksi esim kynsiharjalla tai jollain vastaavalla karkealla. Ainakin, jos (ja kun jos tilaat punanaamiosta :P ) se on tarpeeksi huonolaatuinen.(ja tämä topic ei sitten ole mikään "kysy minorilta cossaamisesta", vaan ihan kaikki voivat vapaasti heitellä vastauksia ja ehdotuksia ^^ )

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Pe Helmi 29, 2008 10:44
Kirjoittaja Ave-chan
minori kirjoitti:(ja tämä topic ei sitten ole mikään "kysy minorilta cossaamisesta", vaan ihan kaikki voivat vapaasti heitellä vastauksia ja ehdotuksia ^^ )


TEACH US MINORI-SENSEI

FOR WE DO NOT KNOWWWWW

BAWWWWW D:

Anteeksi, en voinut vastustaa kiusausta :)

/off

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Pe Helmi 29, 2008 12:10
Kirjoittaja minori
^ Jostain syystä arvasin mitä täällä odottaa kun huomasin että oot vastannu topicciin... xD

/off

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Pe Helmi 29, 2008 13:40
Kirjoittaja Ave-chan
^ D: Millon musta on tullut niin ennalta-arvattava?

IN GOD WE THRUST
IN MINORI WE TRUST

Anteeksi, ei saisi offailla näin pahasti, pahoittelen!

:---------)

/off

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: To Maalis 13, 2008 10:19
Kirjoittaja Mirha
Lähes ainoa keino saada kaavat on tehdä ne itse. Piirrä vaikka jonkun jo omistamasi vaatteen perusteella kuhunkin asuun sopiva peruskaava ja muokkaa sitä tarpeen mukaan haluttuun suuntaan.

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Ma Maalis 17, 2008 18:57
Kirjoittaja Tonnikala
taas se tonnikala kyselee...

Mistä saisi sellaista ainetta, mistä voisi tehdä sen Dosun "selkäkarvat"? Onko mitään mitä vois suositella hyväksi laaduksi? ja mistä sellaista saisi?

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Ti Maalis 18, 2008 22:23
Kirjoittaja minori
@ hinata
Itse käyttäisin ihan vaan vaneria (nelimillistä luultavasti) itse rungon tekemiseen ja kangasta viuhkassa normaalisti käytettävän paperin tilalla. Jokaiseen vaneriseen "siipeen" vaan reikä toiseen päähän ja siipimutterilla koko hoito läjään (näin sen saa helposti pysymään auki sekä suljettua).


@ ihitachi
Jos oma tukkasi ei ole sopivan mittainen ja vaalea, niin fiksuinta ostaa peruukki. Jos asut isommalla paikkakunnalla, niin varmaan löytyy naamiaskauppa, josta saisi ostettua oikean värisen peruukin. Oikeaa mittaa ja mallia tuskin valmiiksi löytyy. Eli osta esim. olkapäille ulottuva ja leikkaa, tai pyydä jotain paremmin sen taitavaa leikkaamaan se muotoonsa. Kampauksen saa peruukkiin parhaiten liimalla, koska geelit ei jaksa pitää niin painavaa kuitua ojennuksessa.

Liivi on helpointa tehdä niin, että etsit käsiisi tavallisen liivin, joka on ulkonäöltään jonkin verran ninjaliivin tapainen, kaavat ja muokkailet sitä sitten tarvittavalla tavalla.


@ Tonnikala
Valmis karvakangas tulisi aika kalliiksi, joten itse lähtisin ehkä kangassuikaleista liikkeelle. Tee tuo pönttö ensin esim kanaverkosta tai sanomalehdestä ja liisteristä ja liimaa sitten kerros kerrokselta jotain vähän paksumpaa ja pörröisempää kangasta ikään kuin kalansuomujen tapaan. Jätä "suomut" vähän pitemmiksi ja teräviksi, niin näyttää piikeiltä. Esim kangaskauppojen alelaareista voisi tuollaista metsästää, kun sehän vaan parantaa tekstuuria jos käytät muutamaa eri materiaalia ja värisävyä. Tai sitten esim ohutta superlonia (patjamateriaalia) voisi käyttää samalla tavalla suomuina liimailemalla. Se tarkemmin ajatellen varmaan näyttäisikin aidoimmalta. ^^

Re: Kysy neuvoa

ViestiLähetetty: Ti Maalis 18, 2008 23:05
Kirjoittaja Rinde
Tonnikala

Tuli mieleen, että kun kaikki aina vitsailee että Dosulla on vessanmatto selässä. Niin sellaisia ihan oiekasti hienoja karvaisia vessanmattojahan on, meidään äitillä on ainakin, eikä maksa paljoo jossain Anttilassa tai Tokmannilla tai Vapaa Valinassa.