Huomio, tämä foorumi tullaan lopettamaan, henkinen jatkaja tälle foorumille löytyy osoitteesta http://animu.fi/forum/

Kamikaze Kaitou Jeanne

Yleinen mangakeskustelu

Kamikaze Kaitou Jeanne

ViestiKirjoittaja lalala » Ti Kesä 13, 2006 22:08

Nyt kun alkoi tämäkin uusi suomennettu sarja, niin pitäähän siitäkin tehdä topic ;>
Ketkä siis ovat jo lukeneet japaniksi/englanniksi/suomeksi?
Itse en ole lukenut vielä yhtäkään, pian ostan tuon ensimmäisen suomenkielisen ja vasta sitten tulen arvostelemaan sen tänne ^^
Mutta uskon sen olevan hyvä, koska sen on piirtänyt Arina Tanemura, enkä menetä kauheasti rahaa, jos ostan ne kaikki (sarjassa on yhteensä seitsemän pokkaria).
En osaa kauheasti sanoa mtn siitä, kun en ole lukenut, mutta kai nyt joku muu on lukenut jo?
Kertokaa mielipiteitänne kyseisestä sarjasta, ja jos mitenkään voisitte, niin suomenkielisen käännöksen laadusta (onko se Inuyashan luokkaa ja Time Strangerin luokkaa? =S ).
NOT.
lalala
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2006 17:26

ViestiKirjoittaja Nike » Ke Kesä 14, 2006 16:27

Tuon ensimmäisen osan olen lukenut suomeksi, ja joskus aikojen alussa luin osat 3 ja 4 englanniksi. Jotenkin silloin koukutuin sarjaan, yritin epätoivoisesti löytää lisää tuloksetta ja lopulta hautasin haaveet siitä että saisin kaikki seitsemän osaa joskus luettua. Ellei ihme tapahtuisi ja sitä käännettäisi suomeksi.
Pidän siitä kyllä kovasti, vaikka kaikkein angstisimpina päivinä se kyllä onkin turhan shoujomaista kuten Tanemuran sarjat tuppaavat olemaan.

Se anime on huono, pohjanoteeraus. Tai siis ainakaan minä en siitä oikein perustanut.

Käännös on mielestäni parempi kuin TSKssa, ja ihanaa, että ne puoli ruutua täyttävät isot äänitehosteet on suosiolla jätetty lätkäisemättä siihen. Laatukäännös, itse ainakin olen tyytyväinen.
Se johtaa vain tuhoon, turmioon ja tappiin, korjaan tappioon!
Avatar
Nike
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
 
Viestit: 826
Liittynyt: Ma Huhti 10, 2006 15:59
Paikkakunta: Ihmemaa

ViestiKirjoittaja Lucy » Su Kesä 18, 2006 22:04

Luin sarjan joskus ajat sitten netistä ja päälimmäiseksi ajatukseksi jäi mieleen että loppu oli jotenkin outo.. en nyt rupee mitään spoilailee mutta se ei vaan tuntunut sopivan sarjaan.. varsinkin näin länsimaalaisena lukijana ärsyttää kun on pakko sekoittaa kristillistä teemaa mangaan >< ja lopussa tämä vain lisääntyi lisääntymisestään..

Mutta kyllä sarjassa on koskettavan suloisia kohtia ja nyt kun pitkästä aikaa luin ekan osan uudelleen suomeksi niin täytyy myöntää jääneeni taas koukkuun..

Sarjan huonoja puolia on myös liialliset (ja joskus ärsyttävät) juonenkäänteet mutta niitä ei pääse pakoon Tanemuran tuotantoa lukiessa

Pidän enemmän Full moon wo sagashitesta ja TSKsta.. mutta on KKKJ silti shojon parhaimmistoa ^^
I'm in SPACE~!
XKCDDAAnimewatcher
Avatar
Lucy
Assassin
Assassin
 
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Kesä 26, 2005 23:23
Paikkakunta: Aperture Science Enrichment Center

ViestiKirjoittaja lalala » Su Kesä 18, 2006 23:10

Noniin, nyt tämäkin tyttö pääsi ostamaan ja lukemaan KKJ:n.
Saatte nyt oikein pitkän arvostelun ekasta suomennetusta osasta.

Arina Tanemura:Kamikaze Kaitou Jeanne 1
Pokkarin kansi on mielestäni kaunis, se on hyvin suunniteltu. Minua kuitenkin haittaa pokkarin selkämyksessä oleva pinkki kohta, mutta se ei ole mikään virhe. Plussaa siitä, että selkämys on mukavan "väritön", eli se ei ole mikään värikirjan sivu, vaan suhteellisen hillitty.
Tanemura ihastutti jälleen nätillä piirustustyylillään, joka on enemmän kuin silmänruokaa. Kun on lukenut Tanemuran mangoja, tekee heti mieli lisää. Kuvien kauneus aiheuttaa samanlaisen tunteen, kuin nälkä. On pakko saada lisää.
KKJ:n alku oli mielestäni vähän sekava (en aina heti tajunnut, kuka puhui ja kenestä puhuttiin) ja omituinen (jumalan ja enkeleiden takia). Mutta mitä pidemmälle pokkarissa etenin, sitä enemmän siitä aloin pitämään.
Rakastan Tanemuran mangoihinsa pistämää pientä romantiikkaa, joka lämmittää lukijaakin. Pokkareissa on myös aina mukana ihanaa huumoria, ja ne kaksi yhdessä (+ piirrosjälki) tekevätkin Tanemuran mangoista niin ihania (^^).
Egmont otti ainakin vähän opikseen TSK:n jälkeen, eikä laittanut ääniefektejä ihan kokonaan kuvien päälle, eikä ainakaan niin isoja, kuin edellisessä Tanemuran suomennetussa sarjassa.
Mutta siltikin suomennoksessa olisi ollut parannettavaa. Jos siihen olisi panostettu enemmän, Tanemura saisi varmasti paljon enemmän ihailijoita Suomestakin.
Odotan siis vieläkin, että Egmont tajuaa virheensä ja alkaa panostamaan sarjoihin kunnolla. Jos aikaa ei löydy kunnon kääntämiseen ja kieliasun huolittelemiseen, niin sitten Egmontin pitäisi lopettaa muutaman tuhannen sarjan samaan aikaan julkaiseminen, jotta muille sarjoille jäisi enemmän aikaa.
Egmont voisi myös unohtaa nuo ääniefektien suomentamiset, jos minulta kysytään. On kauhean silmiinpistävää, kun sivuilla pomppii metrin korkuiset klongit, viummit ja klakit. Lisäksi on tuskallista huomata kuvan vieressä tekstejä tyyliin "hämmennys" tai "punastus".
Mutta ei nyt aleta vain haukkumaan Egmontia, olihan tuo KKJ:kin ihan luettavaa, ja saa olla kiitollinen, että Egmont edes suomentaa KKJ:tä. Ja Egmontinkin virheet jäävät kauniiden kuvien alle piiloon, niin ei niihinkään sitten enää lopussa kiinnitä paljoa huomiota.
Kamikaze Kaitou Jeannen juoni oli ihan mukiin menevää. Se olisi yhtä tylsää luettavaa kuin porkkanalaatikon valmistukseen käytetyt ainekset, jos siihen ei olisi lisätty salaperäistä Chiakia (/Kaitou Sinbadia).

Odotan siis innolla seuraavia Jeannen osia, sillä uskon tarinan vain parantuvan edetessä, vaikka muuta väitetäänkin. Mutta tulevaisuus näyttää, millaisen suosion tämäkin sarja saa. Suosittelen lukemaan, jos shoujo kolahtaa.
NOT.
lalala
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2006 17:26

ViestiKirjoittaja Mushka » Ma Kesä 19, 2006 12:42

Njääh. En pidä kyseisestä mangasta melkeinpä yhtään. Tylsä ja piirustustyyli on muutenkin aika sekavaa minun silmissäni. Ei todellakaan ole minun makuani. Ostin ensimmäisen osan ja luulin sitä paremmaksi, miltä sen kansi näytti. Liian hilitty värit. Vain seitsemän...? Onhan se parempi kuin kolme, mutta no jaa.

Siinä sitten meni rahani tuon takia. En aio siis ostaa enempää. En ole nähnyt animena, mutta tiedän, mitä odotan siitä.
~~Murhattu ilman murhaajaa -ei ole murha.~~
Avatar
Mushka
Torture Specialist
Torture Specialist
 
Viestit: 717
Liittynyt: Su Huhti 02, 2006 18:57
Paikkakunta: Hidden village of Turku

ViestiKirjoittaja Mallu-88 » Ke Kesä 21, 2006 19:25

Omistan KKJ anime DVD boxin, joten tiedän mitä siinä tapahtuu (d´oh) Ostin juuri manganakin tuon ykkösosan ja saas nähdä kuinkapaljon se poikkeaa animesta ^-^
Kuitenkin... Piirrosjälki on aivan mielettömän ihanaa ja juoni kiva ^^

(Meinaan muuten jokupäivä cossata Kaitou Jeannea :shock: *ulp*)

Access rulaaaa!!!! <3 8D
Kuva
Avatar
Mallu-88
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 22:05
Paikkakunta: kihniö

ViestiKirjoittaja Bitenshi » Ma Kesä 26, 2006 21:11

Jeanne oli minun mielestäni ihan mukava lukukokemus. :D Tietenkin se on paljon shoujomaisempi kuin TSK (oli samanlaista Sailor Moonin kanssa paljonkin), mutta minä ainakin pidin siitä. Häiritsevää oli ehkä tuo kristinuskon käyttö sarjassa erittäin tärkeänä juonen osana, mutta onhan noita pahempiakin versioita olemassa...
Ulkoasultaan manga on minun mielestäni erittäin hyvä, vaikka toki jotkin ääniefektit saivat hieman elohiirtä aikaan silmässä. Kannet olivat minun mielestäni ainakin nätit.
Mutta minulla on kuitenkin jotain sanottavaa; vaikka Tanemuran tyyli onkin erittäin kaunista katseltavaa, niin minua ärsyttää kauheasti että hahmot näyttävät hirveän samalta keskenään! TSK:ssakin tytöt erotti toisistaan vain hiusten avulla. Jeannessa Maron on erittäin samannäköinen Kyokoon verrattuna (ja hahmon luonnekin on erittäin samantapainen), ja Chiaki taas on välillä aivan kuin Hizuki, välillä aivan kuin Sakataki. Tanemuran pitäisi minun mielestäni oppia piirtämään muunkinlaisia kasvoja päähahmoille, kuin niitä joita peittävät puolenmaailman kokoiset silmät. Ei se silmien kokokaan ihan täysi syy ole, vaan hiustyylit ovat pojilla erittäin samanlaisia! Hieman mielikuvitusta ja pitkätukkabishieitäkin KIITOS! Jeannessa kuitenkin minut yllätti iloisesti Minazukin hahmo, hän oli ainakin erikoisemman näköinen kasvoiltaan.
Kaiken kaikkiaan aion kuitenkin sarjan kerätä, eihän seitsemän pokkaria Tanemuran mangaa ole kovin huono ostos?
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
 
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi

ViestiKirjoittaja Wendy » Ma Syys 18, 2006 20:03

Hn, olenpas ollut törkeä kun en ole vastannut tähän topiciin. En ole aikaisemmin huomannut topicia KKJ:stä. O___o

Kyllä, KKJ on yksi lempimangoistani, josta aion ostaa kaikki seitsemän pokkaria ja tämä sarja on niitä suomimangoja, joita ostelen. Koulukaverinikin tykkää tästä sarjasta ja voimme melkein joka välitunti puhua KKJ:stä (ja niin tässä usein käykin, että puhumme KKJ:stä ja mangasta yleisesti). Tällä hetkellä omistan kaikki tähän mennessä ilmestyneet pokkarit eli 1-6.

Kuten Bitenshi sanoikin, että hahmot näyttävät liian samanlaisilta ja yksi päivä lueskelin TSK:n ensimmäistä pokkaria, Kyokossa ja Maronissa on pikkuisen samaa näköä. Minusta Arina voisi välillä piirrellä erinäköisiä hahmoja. Mutta ainakin pidän Arinan piirrostyylistä ja hänen pikkusarjiksetkin ovat välillä hauskoja (vaikken aina jaksa lukea niitä).

Minulla ei ole ketään lempihahmoa, Chiaki on hauska tyyppi vaikka onkin pikkuisen pervo ja välillä roikkuu Maronin kimpussa. Maron, Miyako ja Minazuki ovat myös ihan hyviä hahmoja, mutta taidan eniten pitää Chiakista. Onhan Chiaki komea poika (kuten anime/mangapojat yleensä). ^^

Olen katsonut muutaman sekunnin kyseistä animea, mutten oikein tykännyt. Minusta KKJ on paljon parempi mangana. Animessa mm. Maron/Kaitou Jeanne ja Chiaki/Kaitou Sinbad näyttävät minusta aika oudoilta, kun on tottunut heidän mangaulkonäköönsä. :'D
Viimeksi muokannut Wendy päivämäärä Su Marras 12, 2006 11:53, muokattu yhteensä 4 kertaa
The world is rolling around at the speed of rebirth.
Avatar
Wendy
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1014
Liittynyt: La Loka 01, 2005 09:24
Paikkakunta: Seinäjoki

ViestiKirjoittaja toma » Ti Syys 19, 2006 16:22

Luin, joskus aikojen alussa tätä mangaa englanniksi. Ei ollut ollenkaan huono. Idea on aika hauska. Sellasta juonta oo monessakaan mangassa.
OFF Tuli tässä vaan mieleen,että sellanen kirja on ilmestynyt, jossa tauluun on mennyt kummitus ja taulussa oleva henkilön muotokuva muuttuu samannäköiseksi kuin henkilö. En muista nimeä, enkä kirjailijaa. Oiskohan se ilmestynyt joskus 70-luvulla...OFF
Suomennosta en ole ostanut, mutta olen sellaillut kaupassa. Suomennos vaikutti ihan hyvältä. Ehkä vähän paremmalta kuin yleensä. Muutenkin mielestäni mangojen suomennokset ovat viime aikoina parantuneet vähän, muuteivat ne siltikään mitään kovin erikoisia ole..
Ja olen nähnyt animen kokonaan saksaksi dubattuna. Olin aika pieni ja meillä näky saksankielisiä kanavia niin tuli aika paljon kaikenlaista animea katottua saksaks. Jälkeen päin on harmittanu, että voikun ois ymmärtänyt enemmän
Kiltit lapset eivät pyydä mitään.
-Kiltit lapset eivät saa mitään
Avatar
toma
Genin
Genin
 
Viestit: 137
Liittynyt: Ti Elo 08, 2006 20:32
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Lucy » Ti Syys 19, 2006 16:58

toma kirjoitti: Idea on aika hauska. Sellasta juonta oo monessakaan mangassa.


Itseasiassa ainoa mikä mielestäni KKJssä on erikoista on taitovoimistelu.. vähän liikaakin löytyy noita "legendaarinen taidevaras" -sarjoja, puhumattakaan tästä "demonit valtaavat Maailmaa"-pelleilystä..

Itse en niin taidevaras-teemasta pidä, siitä kun ei oikeen saa mielenkiintoista sarjaa aikaseksi toistuvan juonikaavan takia. Tanemura tosin korvailee tämän virheen lisäämällä muunlaista dramatiikkaa mukaan ja jättää varastelun hieman taka-alalle.
I'm in SPACE~!
XKCDDAAnimewatcher
Avatar
Lucy
Assassin
Assassin
 
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Kesä 26, 2005 23:23
Paikkakunta: Aperture Science Enrichment Center

ViestiKirjoittaja AkaShin » Ti Syys 19, 2006 21:18

Luin ensiksi Jeannen englanniksi ja totesin että on todella erillainen kuin anime!
Huomasin sitten suomennoksen ja aloin ostamaan, kun on se sentään vaan seitsemän kirjaa pitkä.^^
Juonessa nyt ei ole mitään uutta ja mullistavaa, mutta piirustus tyyli on mielestäni kaunis ja ihanan yksityiskohtainen. Minä erotan hahmot kyllä toisistaan, mutta kyllä niissä saisi olla hieman enemmän erillaisia piirteitä.
Kannet ovat mielestäni kauniit (tosin pohjavärinä vaaleanpunainen, muttaa...<.<) ja tarpeeksi erillaiset erottamaan kirjan muista.
Suomennokseen olen tyytyväinen kun on ne kaamean kokoiset ääniefektit on jätetty pois!^^
Suosikki hahmo on ehdottomasti Access<3
Kuva
Avatar
AkaShin
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Kesä 23, 2006 12:37
Paikkakunta: Pori

ViestiKirjoittaja Setzeri » Su Loka 15, 2006 21:25

Kaverini kerran näytti kyseisestä sarjakuvasta tehtyä animea muutaman sekunnin.
Naurettiin sille noin kaksi minuuttia.

Sitten menimme pelaamaan pingistä.
Avatar
Setzeri
Kapteeni Garlock
Kapteeni Garlock
 
Viestit: 992
Liittynyt: Su Elo 15, 2004 10:34
Paikkakunta: Kurikka

ViestiKirjoittaja Retsku-san » Pe Maalis 16, 2007 21:22

Mielestäni KKJ on kaamea sarja en tykkää niin yhtään:evil:
olen lukenut kaksi ensimmäistä osaa ja pakko sanoa että kärsimyksellä ja pakotuksella luin ne. Ainoastaan Time Stanger Kyoko sekä shuonen-ai on hyvää Shoujoa muu meneekin sitten Shouneniin.
Kuva
Kuva
Avatar
Retsku-san
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Marras 10, 2006 09:47
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja Aya-san » Pe Huhti 20, 2007 09:56

Kaverilta olen lukenut liki kaikki. Ihan viihdyttävää, vaikka onkin kristillistä juttua tungettu sekaan pääpainoitteiseksi. Minua vaan ahdistaa kun poika ahdistelee tyttöä niin kivasti ja Tanemuran sarjoissa tytöt ovat......no liian tyttömäisiä minulle.
Että joo, shojo joka ei vaan iske niin älyttömän hyvin kun ei melkein ketään sinkkua. Tanemura tykkää näemmä että kaikilla on joku.
Kuva
Avatar
Aya-san
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
 
Viestit: 558
Liittynyt: Pe Heinä 08, 2005 16:15
Paikkakunta: Oulu

Seuraava

Paluu Manga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron