Huomio, tämä foorumi tullaan lopettamaan, henkinen jatkaja tälle foorumille löytyy osoitteesta http://animu.fi/forum/

Länsimainen sarjakuva

Yleinen mangakeskustelu

ViestiKirjoittaja purplecow » Ke Kesä 30, 2004 16:00

Kyllä, lännessäkin tehdään upeaa sarjakuvaa.
Unohdetaan nyt kaikien tuntemat Asterixit, Marvelit ja Aku Ankat. 80-luvulla yksi asia oli Suomessa oikein; laadukasta sarjakuvaa oli tarjolla runsaasti. Oli Pahkasian sarjakuvaliite Tapiiri, oli hienoja sarjakuvia eri suunnilta Eurooppaa julkaissut Non Stop -lehti. Nykyään tällaiset julkaisut puuttuvat kokonaan, ja minä en suostu uskomaan että lähdemateriaali olisi muka loppunut.

Aloitan näillä vanhoilla klassikoilla.

Will Eisner. Veteraani. Syntyi vuonna 1917 ja on ensimmäisistä töistään lähtien muovannut sarjakuvan ulkomuotoa. Suositeltavia töitä ovat Spirit -sarja, Elinvoima ja Uneksija.

Hugo Pratt. Mies upean Corto Maltesen takana. Sen verran tunnettu kaveri ettei varmaan esittelyjä kaipaa, jokainen kirjasto varmasti sisältää Corton seikkailuja, Corto Maltese Venetsiassa on suosikkini. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen on myös vähemmän tunnettu Kersantti Kirk -luopio.

Benoît Sokal. Tämän taiteilijan tarinat ovat usein hyvinkin lohduttoman synkkiä, mutta kaikki hahmot ovat eläimiä. Yhtä älyttömiä ja samalla nerokkaita toteutuksia löytää harvoin.

J.-C. Mezieres - P. Christin on varmasti tunnetumpi tiimi erittäin mainion Avaruusagentti valerian -sarjan ansiosta. Vähän huumoria, vähän draamaa, vähän romanssia, paljon seikkailua. Mukavan kevyttä mutta silti hämmästyttävän hienosti kasassa pysyvää sarjakuvaa. Taide on upeaa, tarinat kiinnostavia, mitä sitä muta voi toivoa?

Milo Manara Älkää antako upeasti piirrettyjen naisten hämätä, on niissä tarinakin. Taide on jotain käsittämättömän hienoa. Click! edustaa sitä hieman arveluttavempaa puolta, mutta esimerkiksi Se Suuri Seikkailu sopii jo koko perheelle. Osta kaikki mitä käsiisi saat, sillä kukaan hullu ei näistä vapaaehtoisesti luovu.

Frank Millerin töitä en valitettavasti omista, mutta olisi synti jättää mies mianitsematta. Uskomattomia nämäkin, Sin Citystä Batmaniin.

Lopuksi tylsä luettelo nimistä joita kohdatessa divarissa pitäisi kaikilla tapahtua välitön ostoreaktio.

Libratore - Tamburini: Ranxerox
Sydney Jordan: Jeff Hawke 1-3
Daniel Torres: Roco Vargasin seikkailuja
Roger Leloup: Yoko Tsuno 1-?
Lee Falk - Phil Davis: Taika-Jim (tekee hypnoottisen eleen)
Edgar P. Jacobs: Blaken ja Mortimerin seikkailuja
José Muñoz - Carlos Sampayo: Alec Sinner


Jatkakaa. Mitä mangan ulkopuolisella sarjakuvarintamalla on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana?
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
 
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan

ViestiKirjoittaja Pena » Ke Kesä 30, 2004 16:48

<!--QuoteBegin-purplecow+Jun 30 2004, 03:00 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (purplecow @ Jun 30 2004, 03:00 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Jatkakaa. Mitä mangan ulkopuolisella sarjakuvarintamalla on tapahtunut viimeisen kymmenen vuoden aikana? [/quote]
Ainakin akkareitten taso on laskenut huimasti. <_<
"Don´t try to live so wise"
Pena
Oinin
Oinin
 
Viestit: 901
Liittynyt: To Maalis 18, 2004 01:07
Paikkakunta: Vantaa, Myyrmäki

ViestiKirjoittaja Vainoharha » Ke Kesä 30, 2004 16:50

Neil Gaimanin Sandman-sarjakuva... Purplecow, oletko sitä lukenut? Itse en kyllä, olen vaan kuullut kehuja kovasti.
Mitä vattua teen vielä näillä boardeilla.... olen jumissa! HJÄLP!
Vainoharha
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
 
Viestit: 586
Liittynyt: Ti Tammi 20, 2004 20:49

ViestiKirjoittaja purplecow » Ke Kesä 30, 2004 17:00

<!--QuoteBegin-Pena+Jun 30 2004, 03:48 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Pena @ Jun 30 2004, 03:48 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin-->
Ainakin akkareitten taso on laskenut huimasti.  <_<[/quote]
Kuva
Perkele. EI puhuta Akusta laatusarjakuvatopikissa.

Neil Gaimanin Sandman-sarjakuva... Purplecow, oletko sitä lukenut? Itse en kyllä, olen vaan kuullut kehuja kovasti.


No pitipä se tietenkin unohtaa, tottakai olen lukenut. Piirrosjälki vaihtelee vähän ikävästi piirtäjien myötä loistavasta siedettävään, mutta tarinoistahan siinä on kyse.
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
 
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan

ViestiKirjoittaja Majo-chan » Ke Kesä 30, 2004 18:40

Ja lisättäköön minun omista suosikeistani Petri Hiltunen, jonka työt ovat todella upeita. Sekä piirrosjäljen ja tarinan suhteen.
Kuva
Majo-chan
Genin
Genin
 
Viestit: 156
Liittynyt: Ke Touko 05, 2004 12:48

ViestiKirjoittaja frostious » Ke Kesä 30, 2004 19:08

semmoinen sarjakuva - jonka jo mainitsinkin tuolla manga-topicissa, köhköh - kuin jeff smithin luupäät. älkää antako sarjan nimen ja piirustustyylin ajoittaisen lapsenmielisyyden (päähenkilö-kolmikko on hyvin yksinkertaisesti piirretty, mutta muuten sarjakuvan on todella yksityiskohtainen ja kaunis) hämätä, kyse ei ole lastensarjakuvasta. kauheaa actioniä siltä on kuitenkaan ihan turha odottaa, se aikuisuus tulee hahmoista ja tarinan tyylistä. sarjaa saattaa löytyä myös alkuperäisenä englanninkielisenä (nimellä bone), mutta suomennoskin on todella hyvä ja ajoittain minusta jopa parempi kuin englanninkielinen versio. *gasp* :o

sitten, sitten... öh, wendy & richard pinin elfquest. muutama voluumi on käännety suomeksi, mutta hankkikaa ihmeessä mieluummin niitä englanninkielisiä, pliis. koko sarjahan on 8 voluumia pitkä (plus paljon sekalaisia tarinoita, jotka useimmat ovat jonkun muun kuin wendyn piirtämiä, eivätkä siksi minusta ainakaan läheskään yhtä hyviä), suosittelen lämpimästi.

en tiedä sitten ottaako joku itseensä (*piiloutuu purplecowlta*), mutta itse ainakin pidän tästä spawn-sarjasta hirveästi. ._. kauhea harmi, että lopettivat sen julkaisun suomessa, nuijat. itse en näistä supersankarisarjoista välitä pätkääkään, mutta spawn on minusta aika kaukana sellaisesta, ja sillä on paljon enemmän asennetta kuin muissa garden-variety-supersankarisarjoissa. enkä spawnia henkilönäkään mieltäisi miksikään sankariksi.

ja nyt ihan kiusallani mainitsen tähän loppuun turtles-sarjakuvan. ei sitä alkuperäistä eastmanin ja lairdin sarjakuvaa (joka sekin on kyllä hyvä), vaan se kuukausittainen lehti joka ilmestyi vuosia vuosia sitten. ai jestas kun se oli hyvä :D minulla on vieläkin tallessa kaikki meille tulleet lehdet (monta vuosikertaa!), ja luen niitä vieläkin aika ajoin, niin hyviä jotkut jutut niissä olivat. varsinkin loppupään aikuisemmat jutut, jotka oli piirtänyt sellainen uskomattoman hyvä taiteilija kuin chris allan, ne ovat aina vaan ihan samperin hyviä. <3 lukekaa turtlesia!
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
 
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

ViestiKirjoittaja Pena » Ke Kesä 30, 2004 19:21

<!--QuoteBegin-purplecow+Jun 30 2004, 04:00 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (purplecow @ Jun 30 2004, 04:00 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> <!--QuoteBegin-Pena+Jun 30 2004, 03:48 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Pena @ Jun 30 2004, 03:48 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin-->
Ainakin akkareitten taso on laskenut huimasti.  <_<[/quote]
Kuva
Perkele. EI puhuta Akusta laatusarjakuvatopikissa.

Neil Gaimanin Sandman-sarjakuva... Purplecow, oletko sitä lukenut? Itse en kyllä, olen vaan kuullut kehuja kovasti.


No pitipä se tietenkin unohtaa, tottakai olen lukenut. Piirrosjälki vaihtelee vähän ikävästi piirtäjien myötä loistavasta siedettävään, mutta tarinoistahan siinä on kyse. [/quote]
Toi sattui!


Ja aikanaan ne OLIVAT laatusarjakuvia!
"Don´t try to live so wise"
Pena
Oinin
Oinin
 
Viestit: 901
Liittynyt: To Maalis 18, 2004 01:07
Paikkakunta: Vantaa, Myyrmäki

ViestiKirjoittaja TaMz » Ke Kesä 30, 2004 21:03

jaa'a...
empä hirveesti muita ku noita supersankari sarjiksia länsimaisista lukenu...
Judge Dreddid on hyviä ainaskii...
sitte yks hyvä on semmone ku Nemesis, en oo saanu tuota luettua loppuun ku en löydä niitä vikoja lehtisiä mistään...
Avatar
TaMz
Genin
Genin
 
Viestit: 193
Liittynyt: Ke Elo 27, 2003 00:17
Paikkakunta: Espoo, Finland

ViestiKirjoittaja Vainoharha » Ke Kesä 30, 2004 21:09

Ääh, perkules kun en löydä niitä vanhoja Spiderman-sarjiksia mistään :D Ne oli todella hienoja silloin joskus, varsinkin se ihme juttu missä oli Carnage...
Mutta tosiaan, Elfquest oli aika rok. Luin sitä suomenkielisenä vähän tuolla kirjastossa, tosin siitä on jo aika pitkä aika. Osittain se oli vähän liikaa lässynlässyn-haltiahaltia-fantasiafantasia-kliseklise-tavaraa, osittain ei.
Petri Hiltusen sarjakuvia olen vähäsen lukenut noista Magus-lehdistä mitä on saanut ilmaiseksi fantasiapeleistä bonuksena (hmm ei taida Magus kauheasti menestyä ;D Niin pitihän se lehti lopettaakin). Varsin tyylikkäitä, maailma vaikutti erittäin mielenkiintoiselta mutta minua jäi häiritsemään kun välillä Hiltunen kirjoitti jotain ihme sotkutekstiä mihin tarvittaisiin mystisiä kykyjä jotta sitä pystyisi tulkitsemaan.
Nyt muistan että kaverini joskus ala-asteella näytti minulla jotain keski-aika/fantasiasarjakuvaa... Hitto mikä ihme se oli. Pitää kysyä.
Mitä vattua teen vielä näillä boardeilla.... olen jumissa! HJÄLP!
Vainoharha
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
 
Viestit: 586
Liittynyt: Ti Tammi 20, 2004 20:49

ViestiKirjoittaja RallyVincent » Ke Kesä 30, 2004 21:59

Mike Mignolan Hellboy on loistava. Piirrosjälki, ruutujen sijoittelu ja väritys ovat omaa luokkaansa. Tarinoissa on mukana monia vanhoja myyttejä ja kansantaruja. Jos et ole vielä lukenut, tutustu ihmeessä.
[Revenge is never a straigth line. It's a forest. And like a forest, it's easy to lose your way...to get lost...to forget where you came in.]
RallyVincent
Rookie
Rookie
 
Viestit: 76
Liittynyt: La Helmi 28, 2004 16:47

ViestiKirjoittaja Mallu-88 » La Loka 08, 2005 18:28

Lucky Luke jytää!!!!!!!! 8) Ja olen kerräillyt sitä jo 6 vuotta ja pian kaikki on kasassa!!!!!!! :lol: Rahaa tuhlaantunut varmaan enemmän kuin 1000 euroa :lol: Se on sen arvoista <3 8)
Viimeksi muokannut Mallu-88 päivämäärä Ti Loka 25, 2005 21:35, muokattu yhteensä 1 kerran
Avatar
Mallu-88
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Loka 07, 2005 22:05
Paikkakunta: kihniö

ViestiKirjoittaja Mirha » La Loka 08, 2005 23:45

Heehei, eipä teilata koko Aku Ankka -sarjakuvavuorta. Toki se massa mitä lehdistä löytyy on mitä on, mutta ei pidä unohtaa Don Rosan ja Carl Barksin mestariteoksia. Pitää olla huonompaakin materiaalia että helmet erottuvat joukosta.

Lise Myhren Nemi. Aivan loistava.

Ja Sandman toki. Olen lukenut vain 1½ ensimmäistä (Doll's House kesken) ja ainakin tähän mennessä olen ollut tyytyväinen lukemaani. Vaikka kyseessä onkin sarjakuva, kiinnitän enemmän huomiota itse tarinaan kuin kuvitukseen. Vain ja ainoastaan siksi, koska Neil Gaiman on vähintään puolijumala.
退屈な星が狂々回る merry go round
Just a Fuckin' class hero ON THE BEACH
Avatar
Mirha
Mindfuck
Mindfuck
 
Viestit: 1723
Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35

ViestiKirjoittaja Hasegawa » Ma Loka 10, 2005 10:19

Judge Dredd on kyllä yksi parhaista sarjakuvista. Ei pidä unohtaa myöskään Petri Hiltusen tekemiä sarjiksia :!:
"Admit nothing, deny everything and make counter-accusations"
Avatar
Hasegawa
Genin
Genin
 
Viestit: 163
Liittynyt: Ke Touko 18, 2005 03:44
Paikkakunta: Lahti

Re: Länsimainen sarjakuva

ViestiKirjoittaja Nuti » Ti Elo 04, 2009 11:23

Aku Ankoista löytyy toisinaan oikeita helmiä, mutta niitä saa erikseen etsiä. Don Rosan piirtämät ja käsikirjoittamat Aku Ankat ovat loistavia, minun mielestäni länsimaisen sarjakuvan parhaimmistoa! Myöskään Carl Barksin sarjakuvia ei ole turhaan klassikoiksi haukuttu. Asterixkin on niin laatusarjakuvaa että heikompaa huippaa, ja on Lucky Lukekin okei. Pidän myös ElfQuestista ja haluaisin löytää sen enkunkieliset jatko-osat (suomenkieliset pokkarit on jo ahmittu).

Strippipuoli: Fingerpori repäisee välillä aika hyvin, vaikka toisinaan vitsit menevät minun makuuni turhan härskeiksi tai en aina ymmärrä, mistä on puhe. Viivistä&Wagnerista löytyy myös hyviä strippejä, joskin aina vitsit eivät toimi. Suosikkeihini kuuluu myös Jere ja Baby Blues. Valtiaista tai Santerista en taas jostain syystä oikein pidä, liian vakavia aiheita ja liikaa politiikkaa molemmissa (molemmat sarjat ovat samalta tekijältä).

Lasketaanko world-/pseudomanga länsimaiseksi sarjakuvaksi? Siinä tapauksessa haluaisin mainita myös Teiniagentti Lunan, joka on tehty Amerikassa. Juuri sopiva tarina minulle: agenttitoimintaa, taistelukohtauksia ja ihmissuhteita, mutta vaikka aiheet ovat välillä rankkoja, piirrosjälki on raikasta, keveää ja paikoin jopa söpöäkin. Harvoja shoujomangoja joista pidän. Ei liikaa söpöilyä, sopivasti toimintaa ja mielenkiintoisia aiheita. Havaittavissa on kuitenkin jonkinasteisia vaikutteita Replica-kirjoista (joista olen tasan yhden lukenut :P).
"Life is so simple. I do some stuff. Most fails. Some works."
- Leonardo da Vinci
Avatar
Nuti
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 206
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2008 20:22

Re: Länsimainen sarjakuva

ViestiKirjoittaja Ataxia » Ti Elo 04, 2009 20:53

Minulle länsimaisista ovat parhaiten uponneet Jhonen Vasquezin sarja 'Johnny the homicidal maniac' (mukaan lukien Squee!).
Roman Dirgen sarjakuva "Lenore, the cute little dead girl".
Darby Conleyn sarjakuva Get fuzzy (suom. Vastakarvaan).
Myös jossain määrin Reed Wallerin ja Kate Worleyn yhteistyönä tekemä (ja kesken jäänyt) "Omaha the cat dancer".

Aku Ankat sun muut ei ole juuri koskaan kiinnostaneet.
Avatar
Ataxia
Genin
Genin
 
Viestit: 145
Liittynyt: Pe Heinä 17, 2009 20:17
Paikkakunta: Kerava


Paluu Manga

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron