Huomio, tämä foorumi tullaan lopettamaan, henkinen jatkaja tälle foorumille löytyy osoitteesta http://animu.fi/forum/

Taiteen luominen työnä

Haluat esitellä piirroksen tai vain jutella niistä? Täällä se onnistuu.

Taiteen luominen työnä

ViestiKirjoittaja Francis » Ke Marras 02, 2005 21:31

Onko kukaan töissä kuvittajana, graafikkona tai jonain sellaisena?

Minä sain tilaisuuden vähän aikaan sitten kun veljeni ehdotti minut kuvittamaan hänen kirjoittaman lehti jutun, joka kertoi tontuista. No minä sitten koitin parhaani mukaan tehdä tontut.
Ensin suunnittelin millaista tyyliä niihin voisi käyttää ja sitten kokeilin mikä tuntuisi parhaimmalta siihen juttuun. Valitsin sellaisen aika reaalipitoisen tyylin eli ei mikään yksinkertaistettu. Tulostin jutun ja alleviivasin kaikki adjektiivit sieltä ja listasin tontturodut ylös paperin alakulmaan. Sitten vain aloin piirtää jokaista tonttua yhden ja kasvokuvan.
Veljeni kävi hakemassa kuvat, mutta sanoi kuvia vain hienoiksi. Hermostuin ja aloin miettiä että kelpaavatko kuvat sittenkään heille.
Eilen sain kuulla että ne olivat varsin onnistuneet ja minun nimeni pääsi apinalaatikkoon! (eli ketkä on tehnyt sen lehtijutun). Muutamia kuvia käytettiin muuallekin kuin siihen tonttujuttuun, koska kaikki ei ilmeisesti olleet saaneet jouluaiheisiin juttuihinsa kuvittajaa. En tiedä.

Sen koko jutun pomo otti nimeni ylös ja jos he eivät löydä kuvittajaa niin he soittavat minulle. Ukkeli vielä lähetti sellaisia terveisiä minulle että minun kannattaisi harkita graafikkoa ammattina. No harkitaan sitten.

Onko muilla tuollaisia tai tuonne viittaavia kokemuksia?
Kuva
Avatar
Francis
Vastarannan kiiski
Vastarannan kiiski
 
Viestit: 1094
Liittynyt: To Elo 12, 2004 17:43
Paikkakunta: Outlands

ViestiKirjoittaja Viittaperkele » To Marras 03, 2005 17:11

Minä en ole, mutta vielä joskus yläasteella olin vakuuttunut siitä, että jonkinlaiselle taidealalle ollaan menossa. Mutta nykyään... No ei hitossa. Piirtäminen ja maalaaminen on kivaa ja voi olla, että teen sitä jonakin päivänä jonkinlaisena sivutienestinä, mutten halua pilata lempiharrastustani tekemällä siitä pakkopullaa.

Joten... minä en ole graafikko tai muu vastaava enkä suostu tulemaankaan sellaiseksi.
Kuva
Avatar
Viittaperkele
Surkastuma
Surkastuma
 
Viestit: 1259
Liittynyt: La Loka 16, 2004 13:45
Paikkakunta: No mie oon täällä jossai....

ViestiKirjoittaja Francis » To Marras 03, 2005 19:12

Rinali kirjoitti:opiskeleen graafista suunittelua toista vuotta (huomhuom...mulla kesti 5-vuotta päästä haluamani alaan).


Hyvästä kannattaa taistella :3
Kuva
Avatar
Francis
Vastarannan kiiski
Vastarannan kiiski
 
Viestit: 1094
Liittynyt: To Elo 12, 2004 17:43
Paikkakunta: Outlands

ViestiKirjoittaja Muftikka » To Marras 03, 2005 19:45

Olen vakaasti päättänyt ryhtyä graafikoksi vielä joskus. :> Olin yläasteella TETissä mainostoimistossa ja työ siellä vaikutti juuri sellaiselta, mihin sitten minäkin joskus tahdon. (Mainittakoon, että itse siellä kyllä siivoilin vain varastoja ja pyyhin pöytiä, mutta minulle pidettiin pari esitelmää työn sisällöstä.) Siinä ollaan paljon tekemisissä tietokoneiden kanssa ja mikä parasta: saa piirtää! Eikä sitä voi mielestäni edes työksi kutsua. 8D

Nojoo, tosiasiassa ainakaan mainosgraafikot eivät nykyään enää paljon piirtele, vaan muokkailevat kuvia ja sen sellaista. Mutta kyllä sekin hyvältä työltä kuulostaa.

Tulen varmasti olemaan joskus jossain piirtämiseen liittyvässä työssä. Muu ei kiinnosta.
Kuva
Herra Kukka <3
Avatar
Muftikka
ANBU
ANBU
 
Viestit: 418
Liittynyt: Su Maalis 27, 2005 19:03

ViestiKirjoittaja Satsuma » To Marras 24, 2005 14:24

Kerran autoin yhtä tuttua, jolla on kankaanpainanta"firma", tekemällä hänelle muutaman piirroksen jotka hän painoi yhteen asiakkaan tilaustyöhön.
En kuitenkaan ole ajatellut piirtämistä/muuta taiteilua ammattina, haluan pitää ne harrastuksena, työstressin haluan saada jostain muusta alasta ^^
Posliinimaalauksen opettajani on kyllä ehdottanut minulle, että kävisin hänen kanssaan kaksi kertaa viikossa eri kunnissa opettamassa poslinimaalusta. Saisin siitä jonkun verran rahaa ja työ olisi mieluisaa, (olen harrastanut posliinimaalausta 7 vuotta) mutta vapaa-ajastani ei mitenkään liikene kahta iltaa työn tekoon. Nyt on jo kalenterissa opiskelu, maanantain, tiistain ja torstain iltatyöt kirjakaupassa ja poikaystävää pitää ehtiä näkemään, että siinä ei paljon lisää työtä tehdä.
Kuitenkin sitten kun joskussa parin vuden päästä saan kirjoitettua ja pääsen ylioppilaaksi (I hope so) olen ajatellut hakea sistussuunnitelija linjalle. Kaipa sisustussuunnitelukin jonkin laista taiteellista silmää vaatii....
Kuva
(Kiddo) ty Nixu!
Satsuma
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1016
Liittynyt: Su Tammi 09, 2005 19:30
Paikkakunta: Salo

ViestiKirjoittaja uppuN » To Marras 24, 2005 19:09

Sarjakuvapiirtäjän ammatti on ollut kyllä pitkään haaveena, vaikka tiedän työn stressaavaksi, jokin taiteellinen ala on kyllä tähtäimenä. Olen vähän saanut jo "harjotusta" kun olen ottanut ihmisiltä tilaustöitä, muutama niistä on valmis, mutta toiset muutama odottaa vielä syntymistään, en viitsi hirveätä stressiä niiden takia pitää, ja piirrän vain kun inspiraatio iskee, koska silloin työt ovat parhaimpia :)
Avatar
uppuN
Chuunin
Chuunin
 
Viestit: 231
Liittynyt: To Marras 24, 2005 02:18
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Perinteinen taide

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron