Huomio, tämä foorumi tullaan lopettamaan, henkinen jatkaja tälle foorumille löytyy osoitteesta http://animu.fi/forum/

Ikäluokitukset piirroskisaan?

Haluat esitellä piirroksen tai vain jutella niistä? Täällä se onnistuu.

Tarvitseeko piirroskisa ikäluokitukset?

Kyllä (perustele kommenteissa!)
6
23%
Ei (perustele kommenteissa!)
20
77%
 
Ääniä yhteensä : 26

Ikäluokitukset piirroskisaan?

ViestiKirjoittaja frostious » Ke Loka 11, 2006 20:04

Tuolla itse sivuston puolella ehdotettiin, että seuraavassa piirroskisassa olisi ikäluokitukset, kysyisin siis nyt mitä mieltä ihmiset ovat asiasta?

Omasta mielestäni niitä ei tarvita, kun kyseessä on kuitenkin sen verran pieni ja "epä-vakava" kilpailu. Ja kun lisäksi kuvat luokitellaan jo perinteisen ja digitaalisen mukaan, olisi minusta tuo jo liikaa kategorointia.
Ei minulla sinänsä mitään tuota ikäluokittelua vastaan ole, mutta jos se halutaan niin minä mielelläni poistaisin sitten tuon tekotavan mukaan luokittelun.

Mutta juu, mitä mieltä olette? :)

Ai niin, ja jos kellään on toiveita seuraavan kisan aiheesta ja/tai ajankohdasta tai muuta kisaan liittyviä ehdotuksia tai kommentteja, niin kertokaa ihmeessä!
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
 
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

ViestiKirjoittaja lalala » Ke Loka 11, 2006 20:26

Enpä tiedä... Siinä suhteessa olisi ihan hyvä, koska näin voitaisiin antaa vähän pienemmillekkin mahdollisuutta voittaa, harvemmin kukaan alle 13-vuotias on yhtä hyvä kuin vaikkapa 16-vuotias, muttei kyllä täällä edes ole kauheasti muita, kuin 14-20-vuotiaita.. Eli ei tarvita mielestäni, mutta ihan okei, jos sellainen tulee.

Seuraava kisa... Se voisi olla aika nopeasti, ennen joulua kuitenkin? Ja mieluiten silleen, ettei aiheena ole taas vuodenaikaa, kun nyt oli syksykin (eli ei aiheeksi talvea). Kaikki aika erikoiset ja mielenkiintoiset aiheet käy, esim. joidenkin hahmojen lapset, miltä nykyiset tyypit näyttävät aikuisina, paritukset, uusi tyyli, yms..
NOT.
lalala
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2006 17:26

ViestiKirjoittaja Yozora » Ke Loka 11, 2006 21:03

Siis piirrustustaitohan ei riipu iästä tuon taivaallista. Itse olen foorumiin vanhimpia, mutta silti taidoiltani olen aivan pohjanoteeraus. Eli mielestäni ikärajat eivät kategoriointina edes toimisi. Voit olla 13-vuotias ja silti aivan helvetin taitava tai voit olla 20-vuotias ja stilti aivan surkea. Eli mielestäni ikäluokitukset ovat täysin turhat. Järkevämpää minusta on pitää kategorioiden määrä näinkin pienessä kisassa mahdollisimman pienenä, ja paljon tärkeämpää minusta olisi tehdä ero perinteisen ja digitaalisen välillä.

Minä kyllä tykkäisin noista omista hahmoista, mutta se olisikin sitten jo laajempi tapaus kuin pelkkä piirrustuskisa.
Kuva
[ tähdenlentona kai luokseni saavuit ja kauniimman teit minun maailmastain ]
Avatar
Yozora
Unfit to be a Gundam Meister
Unfit to be a Gundam Meister
 
Viestit: 1128
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 13:30
Paikkakunta: TRANS-AM system

ViestiKirjoittaja Bitenshi » Ke Loka 11, 2006 21:31

Yhdyn suchin ja Yozon kommentteihin täältä. D:

Samoja syitä voisin luetellakkin, mutta enpä rupea turhaan. Tiivistettynä vaan taas totean, että näin pienet kisat ei tarvitse ikäluokituksia. Miettikääpä vaikka tilannetta että esim. alle 10-vuotiaiden sarjaan ei osallistuisi kuin yksi työ, niin sehän auttamatta voittaisi. Ei se tekijästä varmaan kovin kivalta tuntuisi että hänet vain valitaa suoralta käsin voittajaksi, ilman että hänen taitojaan arvosteltaisiin.

Minäkin olen omien hahmojen kannalla tässä asiassa. :D Parituksista on ollut ihan liikaa jo kisoja ja olisi ihan kiva päästä tyhjentämään omaa hahmovarastoani muiden nähtäväksi. ^-^ Olen myös sitä mieltä että hahmoa kannattaisi arvostella sen suhteen että minkälainen HAHMO on, ei pelkästään siitä kuinka hieno kuva on. Emmehän me halua mitään "SURPRISE I'm an Uchiha that Itachi didn't squish like a bug!" -hahmoja tai minkäänlaisia muita Mary-Sue tai Gary-Stu -hahmoja. >___> Siksi jos omat hahmot otetaankin aiheeksi, ehdottaisin pieniä rajauksia siihen millaisia hahmot eivät saa olla. Esim. se että olemassa olevaa klaania ei saisi käyttää olisi hyvä sääntö, omasta mielestäni ainakin.
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
 
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi

ViestiKirjoittaja Runte » Ke Loka 11, 2006 22:28

Ei. Koska esimerkkinä Minä ja Kaze. Kaze on mua vuoden nuorempi ja piirtää hahmoja, jotka ei edes ilmesty uniini 8DD Minä: Saan jotain epämäärästä suttua paperilla, jota mun sisko hetken kehuu ja sit heitän roskiin :P

Iällä ja taidoilla ei oo minkäänlaista 'suhdetta'. Joten ei ikäluokituksia.
人は孤独には勝てない
故に我は孤独を満喫している
Avatar
Runte
Lord of Oblivion
Lord of Oblivion
 
Viestit: 4120
Liittynyt: La Maalis 26, 2005 17:00
Paikkakunta: Somwhere Around Nothin'

ViestiKirjoittaja HINA » Ke Loka 11, 2006 22:55

Mielestäni niitä ei tarvita. Ehkä sitten jos osallistujia olisi paljon enemmän, mutta nytkin oli suht vähän. Jos kisassa olisi ollut eri kategoriat eri ikäisten töille niin siitä olisi tullut varmaan vai jotain sekasotkua.

Huomaa että osaan ajatella järkevästi tähän aikaan illasta -__-
Kuva
No nyt se on xD
Avatar
HINA
Rookie
Rookie
 
Viestit: 65
Liittynyt: La Syys 16, 2006 22:30
Paikkakunta: Vantaa

ViestiKirjoittaja Ryuuou » To Loka 12, 2006 18:44

Ei sellaasta tarvi, mainittoo asiasta vaikka työnsä yhteyres.
"Rasisti en ole, mutta rorurealisti kylläkin"
Avatar
Ryuuou
Torture Specialist
Torture Specialist
 
Viestit: 756
Liittynyt: Su Loka 09, 2005 14:49

ViestiKirjoittaja toma » To Loka 12, 2006 18:56

Minun puolestani, voisi vaikka laittaakin. Veikkaan, että ensi kerralla olisi varmaan enemmän osallistujia. Tuskin ihan heti kannattaa tehdä uusi kisa, mutta parin kolmen kuukauden päästä. Jos pidetään aina iso väli kilpailujen välillä, niin silloin voi tulla "kehtaanks mä nyt osallistua" -ajatuksia.
Ja niihin ikäluokkiin vielä... Voihan niinkin tehdä, että ensin katotaan paljonko töitä tulee ja sitten päätetään onko eri ikäisillä eri sarjat. Tosin jos joku tuntematon lähettää piirrustuksen, niin on vain luotettava, että se kertoo oikean ikänsä (mutta tuskin tämä olisi ongelma). Ja vaikuttaa ikä ainakin mielestäni piirrustustaitoihin. Jos vaikka on kaksi todella lahjakasta piirtäjää, 13 ja 17 vaikka, niin onhan sillä 17-vuotiaalla ollut enemmän aikaa harjotella, kokeilla eri tekniikoita ja väsätä kaikenlaista. Sopivat ikäsarjat voisi olla vaikka alle ja yli 16-vuotiaat. Mutta vain kaksi eri ikäsarjaa että ei tule omaa sarjaa joka ikäluokalle ja jokaiseen tulee vain pari piirrosta (tämän kaikki tajusivat jo varmaan kauan sitten).
Mutta vaikka olisi ikäluokitukset, niin en laittaisi perinteisellä ja digitaalisella tavalla tehdyt työt samaan sarjaan, on ne sen verran eri tyylisiä.
Ja vielä uuden piirrustuskisan aika ja aihe, hmm... En laittaisi sitä ennen uutta vuotta. Tai voishan olla niin, että uutena vuotena klo. 00.00 julistetaan voittaja. Sais joku ainakin hyvän alun tulevalle vuodelle. Aihe sais poiketa aika paljon siitä, mikä oli nyt. Ja kannatan Bitenshin ajatusta siitä, ettei uusia hahmoja valta sukuihin tehtäisi. Se on vähän tyhmää... Mutta jos halutaan kisa, jossa esitellään uusia omia hahmoja niin vois vaikka suunnitella uuden kolmen hengen ryhmän, joka aloittelee ninja taipalettaan. Äh... mulla on vaan huonoja ehdotuksia.
Kiltit lapset eivät pyydä mitään.
-Kiltit lapset eivät saa mitään
Avatar
toma
Genin
Genin
 
Viestit: 137
Liittynyt: Ti Elo 08, 2006 20:32
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja lalala » To Loka 12, 2006 19:04

Toma kyllä selitti aika hyvin, miksi pitäisi laittaa ikäsuositukset... Eli, sanon nyt vielä toiseen kertaan, että minulle on ihan sama, tuleeko vai ei ikäsuositukset, mutta nyt Toman viestin perusteella voin sanoa, että ehkä se olisi sittenkin parempi... Tai emt, mutta ainakin olisi enemmän mahdollisuuksia voittaa! 8D (koska sehän olisi silloin niin, että kummastakin luokasta valitaan voittaja/-t?)

Ja tuo Toman ehdottama
toma kirjoitti:Mutta jos halutaan kisa, jossa esitellään uusia omia hahmoja niin vois vaikka suunnitella uuden kolmen hengen ryhmän, joka aloittelee ninja taipalettaan
on mielestäni todella hyvä idea! Voisi samantien antaa näytille enemmänkin omia hahmojaan, ja ne kaikki samaan tiimiin... Loistava idea mielestäni, itse kannatan tätä! ^^

Ja toma, sinulla ei todellakaan ole vain huonoja ehdotuksia! Äskeinenkin oli mahti-idea!
NOT.
lalala
Jounin
Jounin
 
Viestit: 1085
Liittynyt: Ma Maalis 13, 2006 17:26

ViestiKirjoittaja Bitenshi » To Loka 12, 2006 19:16

MsUchiha kirjoitti:Ja tuo Toman ehdottama
toma kirjoitti:Mutta jos halutaan kisa, jossa esitellään uusia omia hahmoja niin vois vaikka suunnitella uuden kolmen hengen ryhmän, joka aloittelee ninja taipalettaan
on mielestäni todella hyvä idea! Voisi samantien antaa näytille enemmänkin omia hahmojaan, ja ne kaikki samaan tiimiin...


On siinä ideassa yksi vika: Tämä rajoittaisi kilpailua liikaa, koska silloin ei saisi pistää muuta kuin Genin-luokan tyyppejä ja ehkä yhden jouninin, eikä se olisi yhtään reilua niitä kohtaan, jotka ovat keksineet erittäin hyviä pahiksia. Mielestäni omien hahmojen luokitus pitäisi pistää maasta taivaisiin ninja-asteikolla, paitsi että varmaan mitään uusia akatsukilaisiakaan ei kannata ruveta keksimään... >___>

Voisihan toki sallia että HALUKKAAT voisivat tehdä korkeintaan neljän ihmisen kattavan kuva, jos siis nämä hahmot tasapainottaisivat ja tukisivat toisiaan tarinallisesti. Minulla ainakin on monta hahmoa, joiden menneisyyteen kuuluu auttamattomasti toinen hahmo, joten olisi ihan kiva jos voisi osallistua useammalla kuin yhdellä hahmolla. Kuitenkin hahmot kuuluisi pistää samaan kuvaan ja heistä kuuluisi kertoa yhtenäisesti. Tällä tarkoitan sitä että et otat yhtä hahmoa ja keksi toista joka liittyy tuskin yhtään ensimmäiseen hahmoon.
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
 
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi

ViestiKirjoittaja frostious » To Loka 12, 2006 19:46

Bitenshi kirjoitti:On siinä ideassa yksi vika: Tämä rajoittaisi kilpailua liikaa, koska silloin ei saisi pistää muuta kuin Genin-luokan tyyppejä ja ehkä yhden jouninin, eikä se olisi yhtään reilua niitä kohtaan, jotka ovat keksineet erittäin hyviä pahiksia. Mielestäni omien hahmojen luokitus pitäisi pistää maasta taivaisiin ninja-asteikolla, paitsi että varmaan mitään uusia akatsukilaisiakaan ei kannata ruveta keksimään... >___>

Olen samaa mieltä, että ei rajoitettaisi pelkkiin genineihin, mutta kyllä minusta jotain rajoitusta voisi vähän laittaa - esmes että ei kageja. Koska sitten menee ihan naurettavaksi jos kilpailu alkaa täyttyä Yondaimen tasoisista ninjoista. ¬___¬ Vaikka en kyllä usko, että sellaiset ylivahvat überninjat hirveästi ääniä saisivatkaan, joten omapahan olisi mokansa. ;)
Eikä tietenkään Uchihoita, Kaguyoja tai muita kadonneiden klaanien jäseniä, tai Akatsukin kaltaisten ennaltaolemassaolevien järjestöjen jäseniä. Ja jos ketään ei se haittaa, niin mieluiten ei myöskään virallisten hahmojen sisaruksia/rakastettuja/lapsia/muita läheisiä - liian usein nämä orinin-hahmot ovat tyyliä "sit tää ois Kakashin salainen tytär johon Sasuke on rakastunut palavasti ja joka haluais tappaa Itachin Sasuken puolesta".
Siis lyhyesti, haluaisin että ihmiset yrittäisivät oikeasti käyttää mielikuvitusta ja luoda toimivia ja mielenkiintoisia hahmoja, jotka eivät ole täydellisiä Mary-Sueja.

Mutta juu. Minun puolestani kilpailuun voisi osallistua useamman hahmon ryhmällä, mutta hahmojen määrä pitäisi varmaan rajoittaa esmes tuohon neljään (kolme oppilasta plus sensei) - en usko että hahmojen määrä vaikuttaa loppujen lopuksi mitenkään äänestystulokseen. Ja tietenkin hahmojen pitäisi tosiaan liittyä toisiinsa, ettei neljää toisiinsa mitenkään liittymätöntä hahmoa, vaan juuri esmes tiimi plus sensei.

Ja minusta olisi todella kiva, että kisaan voisi osallistua myös pelkällä tekstillä jos siltä tuntuu, sllä kaikki ihmiset joilla on oma ninja eivät harrasta piirtämistä, joten minusta olisi reilua että hekin voisivat silti osallistua - kun minusta tällaisessa aiheessa kyse ei ole niinkään siitä kuvan hienoudesta, vaan ninjan omaperäisyydestä ja tekijän mielikuvituksesta. Samasta syystä minusta voitaisiin sallia myös yhteistyöt tässä nimenomaisessa kilpailussa.

Sitten vielä, että haluavatko ihmiset jonkinsorttista joulu- tai uusivuosi-aiheista piirroskisaa? Nimittäin jos haluavat, niin se varmaan pitäisi järjestää seuraavaksi tämän orinin-kisan sijaan. Että haluavatko ihmiset mieluiten seuraavaksi joulu/uusivuosi-aiheen vai tämän orininin?
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
 
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

ViestiKirjoittaja Bitenshi » To Loka 12, 2006 20:14

Hmm, joulu tai uusivuosi -kisan voisi tosiaan ottaa tuossa joulukuulle, olisi sopiva väli ja töitäkin tulisi varmaan taas ihan mukavasti kun on tuollainen "normi"-aihepiiri. :) Minä ainakin tyksin ideasta tonttulakkien ja poronsarvien siivittämänä. :D

Voisi kai siihenkin sallia vähän taiteellisuutta taas, jotakin "mustan joulun" tyyppistä, riippuu sitten ihan äänestäjistä tykkäävätkö he enemmän iloisista vai draamaattisista teoksista.

OC-kisaa voisi siis lykätä varmaan keväämmälle, jonnekkin maaliskuun tai huhtikuun puolelle?
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
 
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi

ViestiKirjoittaja Rolle » To Loka 12, 2006 21:35

Vaikka en nyt pahemmin piirräkkään, niin oma mielipiteeni on, että ei. Kilpailu todellakin on kumminkin sen verran leikkimielinen ja kilpailijoita sen verran pieni määrä, että aika turhalta vaikuttaisi. Jos jonkinlaiset ikäluokat asetettaisiin, niin ne voisivat olla vaikka "alle 15" ja "yli 15"; välttämättä taidollisia eroja ei ole niin paljon 15 ja 20 vuotiailla (iästä riippuen). Eikä iällä ja piirrustustaidoilla verrattuna kahden eri henkilön välillä edes pakosta ole minkäänlaista riippuvuutta.
Kuva
Avatar
Rolle
Genin
Genin
 
Viestit: 174
Liittynyt: To Tammi 12, 2006 20:44

ViestiKirjoittaja Yozora » To Loka 12, 2006 22:04

Aika outoa, että ensin sanotaan, että halutaan jotain erilaista edellisestä kisasta ja sanotaan, että ei esimerkiksi Talvi-aiheitta, mutta sitten halutaankin Joulu-aihe. Ihme sakkia olette.

Minusta tuo Omat Hahmot olisi huomattavasti mielenkiintoisempi aihe, tosiaan ehkä sen takia että en itse osaa piirtää worth shit mutta silti olisi kiva osallistua. Varsinkin jos arvostellaan kokonaisuutta eikä pelkkää kuvaa.

Ja tuohon Oma Hahmo -aiheeseen liittyen vielä sen verran, että mielestäni olisi parempi, että otettaisiin vain yksi hahmo per kisaaja - ei siis esim tiimejä. Näin se olisi mielestäni tasavertaisempi asetelma ja helpompi arvostella.
Kuva
[ tähdenlentona kai luokseni saavuit ja kauniimman teit minun maailmastain ]
Avatar
Yozora
Unfit to be a Gundam Meister
Unfit to be a Gundam Meister
 
Viestit: 1128
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 13:30
Paikkakunta: TRANS-AM system

Seuraava

Paluu Perinteinen taide

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron