Uuden bänditopikin avaamisesta

Musiikkikeskustelut täällä!
Avatar
Espy
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 566
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 20:45
Paikkakunta: Secret Garden
Viesti:

Uuden bänditopikin avaamisesta

Viesti Kirjoittaja Espy »

Tiedän että tämä taitaa tulla vähän myöhässä, mutta.. haluan nyt toimia hieman ennaltaehkäisevästi uusien bänditopikkien varalta.

Haluaisin huomauttaa teille, topikkien tekijät, että kaikki foorumilaiset eivät tiedä mistä bändistä on kyse, varmasti löytyy aina joku jolle tuttavuus on täysin uusi. On siis vallan turhaa kysyä kysymyksiä, kuten:
- Kuka tykkää?
- Tietääks joku?

Sillä näihin kysymyksiin tulee varmasti vastaus niiltä jotka lukevat ketjua, tai kenties tietävät bändistä jotakin.

Lisäksi hyvä avausviesti koostuu enemmästä kuin yhdestä lauseesta. Etenkin jos tiedät kirjoittavasti jostakin vähemmän tunnetusta bändistä, kuvaus bändistä ja sen tyylilajista on varmasti tervetullut. Linkit infosivuille ja pienet kuvat ovat myös enemmän kuin tervetulleita, ja muutamia bändin kappaleitakin saa oikein mielellään mainita.
Myös syvemmät kysymykset ovat hieno asia, jos bändissä on esim. sattunut raju tyylimuutos tai jäsenten vaihtuminen.

...sillä en tiedä mitään niin turhaa kuin avausposti, jossa lukee:
Hyvä bändi. Onks kukaan muu kuullu?

Sillä jos bändistä ei ole kuullut, ei keskusteluunkaan pääse mukaan. Ja jos taas on, käy luultavasti niin että ihmiset vain hokevat sitä kuinka hyvä/huono se nyt sitten onkaan. Ja ne jotka eivät tiedä mitään ovat joko hiljaa, tai kyselevät kerta toisensa jälkeen "millanen se o??".
No niin. Bändien esittelyssä ei tietenkään tarvitse kirjoittaa kaikesta mitä täällä on, muutaman kappaleen mainitseminenkin saattaa riittää jos ihmiset haluavat tutustua bändiin. Samalla tavalla myös lyhyt tyylikuvaus saattaa hyvinkin kertoa bändistä tietämättömälle haluaako tuota edes testata sen enempää.

Joten hyvät ihmiset tästä eteenpäin toivon että huomioisitte nämä asiat tehdessänne uutta topikkia tietylle bändille. Kuten sanottu, kaikkia pyyntöjä ei tarvitse eikä pidä toteuttaa, mutta edes pieni maininta olisi huomattava parannus foorumin nykyiseen tilaan. Muihinkin topikkeihin olisi tietenkin ihanteellista saada edes jonkinlainen, pidempi aloitusposti, mutta bändiasioissa näen tämän erityisen tarpeelliseksi.

Ja jos olet tehnyt tällaisen lyhyen bänditopik-aloituksen, pyydän että korjaisit sitä edes jotenkin.

Espy kuittaa.
Viimeksi muokannut Espy, Ma Kesä 26, 2006 23:19. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Kuva
Avatar
charmander
electric sushi
electric sushi
Viestit: 1937
Liittynyt: Ti Helmi 01, 2005 18:44
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja charmander »

Kuka mitä missä milloin ja kenelle ... sama litania pätee tähänkin ^^
Mainio postaus ja stickyn arvoinen, toivottavasti osaavat ottaa opiksi

Tietoa bändeistä löytyy mm. http://www.last.fm haulla, http://www.wikipedia.org tai http://www.allmusicguide.com, jos ette itse jaksa kirjoittaa sepostusta siitä mistä on kyse
Vastaa Viestiin