H.P Lovecraft

Keskustele suosikkikirjoistasi ja -kirjailijoistasi täällä, tai vaikkapa kirjallisuudesta ylipäätänsä.
Vastaa Viestiin
J@nzki
Oinin
Oinin
Viestit: 958
Liittynyt: La Joulu 04, 2004 22:19

H.P Lovecraft

Viesti Kirjoittaja J@nzki »

Eihän tätä ole vielä tehty eihän...

Niin eli siis kuinkas moni täällä on lukenut kyseisen herran kirjoja itse lainasin vasta viikko sitten kirjastosta yhden novellikokoelman nimeltä nimetön kaupunki. Kirja on kyllä todella mielenkiintoinen harmittaa kun en löytänyt mistään sitä tosi vanhaa kuiskaus pimeässä kirjaa jossa olisi ollut se cthulhun kutsu no se on muutenkin noin 10 vuotta vanha. Kirjasta on myös tehty peli ja mykkä elokuva...

Niin onko kukaa lukenut? Mitä mieltä?
Avatar
Jusper
Genin
Genin
Viestit: 197
Liittynyt: Ke Joulu 15, 2004 16:01
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja Jusper »

Houh, vai että onko kukaan lukenu? No tietenki minä. Melkein kaikki Lovecraftin novellikokoelmat oon lukenu mitkä suomeen on tullu, oon pelannu Call of Cthulhu ropea nyt ööh.. 8 vuotta? Eli pelasin ekan kerran 8 vuotta sitten sitä about ja sen jälkeen pelaillu jonku verran. Noin viikko sitten pelasin PC:llä läpi Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth-pelin,aiiivan ihana peli <3

Niin, että joo, oon lukenu. (Tuolla hyllyssä on kirjastosta lainattuna "Kuiskaus pimeässä ja Temppeli >) ) Ainut huono puoli ja hyvä puoli on se, että melkein kaikki on novelleja : / Jotkut, kuten Shadow over Innsmouth, on hieman pidempiä, ihanan... psykoottisia tarinoita. Alkaa oma mielenterveys häviimään pikkuhiljaa.

Ja nii, oonhan mie nähny leffan "Dagon" parit kerrat. Aika... surkia, mutta pakko kattoa ku se perustuu kumminki Cthulhu-mytologiaan, eli Lovecraftin kirjoihin, näin suomeks sanottuna,heh.

Ja jos joku, joka ööh, "tajuaa" jotakin Cthulhusta, niin kannattaa kävästä kattomassa sellanen paikka ku: The Unspeakable Vault of Doom. Siel on aivan loistavia Cthulhu-aiheisia sarjakuvia, jotka on lyhyitä, mutta niitä on paljon. Ihan loistavia... Varotus vaan, että jotkut jutut ei oo niin hauskoja, jos ei tiedä asioista mitään, kjeh kjeh.

Se itse "Cthulhun kutsu" tarina ei oo niitä parhaimpia, ei todekkalaan, mutta siltiki se kannattaa lukea. (Ihan vaan sen nimen takia, hahaha) Tarinoita, joita mie voisin suositella, olis: Varjo Innsmouthin yllä
Dunwichin hirviö
Kuiskaus pimeässä
Pickmanin malli
Hän, joka tuli käymään
Ajokoira
Hulluuden vuorilla
etc... ^^

Ehkäpä paras näistä olis tuo "Varjo Innsmouthin yllä" tai... tai Hän, joka tuli käymään, joo. Anyway, joo, oon lukenu ^^'''
Avatar
Drago^
Cthulhu
Cthulhu
Viestit: 1483
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 20:01
Paikkakunta: R'hyel

Viesti Kirjoittaja Drago^ »

Eräänä hämäränä syysiltana Tonzgil oli taas ottanut uniikonsiemeniä ja aineissaan innossaan selvitti Cthulhusta, antiikkisista, niiden kieltä (tai sitten hän hakkasi vain näppäimistöä randoomisti) ja kuinka hän oli kokenut valaistuksen tuosta yhdestä pienestä novellikokoelmasta, kadonnut temppeli (vaimikälie). Muutaman kokiksenpeittämän päivän jälkeen otin viittani ja hurautin "lähi"kirjastoon (n. 5-6km) pyörälläni ja sain tietooni, että tämä mystinen kirja saapuu seuraavana päivänä. Tulin seuraavana päivänä takaisin ja sain kirjani. Kotiin saavuttua laitoin tunnelma valaistuksen ja istuin
yksin tuolla myrskyn silmässä sijaitsevassa talossa ja avasin tuon tarinoiden, kauhujen, kokemusten ja valaistusten kirjan. Luin sitä, pelkäsin sitä ja rakastin sitä.

Mahtava kirjailia oli hää. Mukavaa kuuneltavaa ovat hänen tarinoihinsa, cthulhuun ja muihin liittyvät laulut.
"Mikään ei ole este, se on mahdollisuus".

Ia! Ia! Cthulhu Fthagn! Ph'nglui mglw'nfah Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!
CHOCHO
Genin
Genin
Viestit: 155
Liittynyt: Ke Syys 22, 2004 08:32

Viesti Kirjoittaja CHOCHO »

Lovecraft kuuluu omiin suosikkeihini myös. Omistan novellit Charles Dexter Wardin Tapaus ja Vaeltaja Unien Portilla, sekä novellikokoelman Varjo Menneisyydestä. Lovecraftin teoksia on harmittavan vaikea löytää nykypäivinä. Kirjaston kautta bongasin tuon Nimetön Kaupunki -kokoelman ja muita reittejä olen saanut käsiini itse Kutunluun Kutsu -kokoelman. Olen koittanut etsiä jotain tapaa omia sen itselleni, mutta toistaiseksi tuloksetta. Englanniksi latailin muutamia novelleja ja niitäkin on tullut luettua. PC-peli ja pöytärope ovat olleet myös kovassa käytössä.

Meillä oli porukan kanssa suunnitteilla seuraavaan Ropeconiin Call Of Cthulhu mini-larp. Homma etenee niin, että kaikki conilaiset ovatkin syväläisiä, ja vain me pelastuneet olemme jäljellä. Onnistumme onneksi vetäytymään naisten vessaan, josta yritämme pitää nuo kurjat poissa. Herätämme jatkuvasti lisää huomiota syväläisten keskuudessa ja ne yrittävät kaikin voimin murtaa puolustuslinjamme

"Ne yrittävät vasemmasta ovesta!"
"Äkkiä apuun!"
"Niitä on liikaa!"

P'hnglui Mgl'wnafh Cthulhu R'lyeh Wgah'nagl Fhtagn!
IÄ IÄ! CTHULHU F'HTAGN!
J@nzki
Oinin
Oinin
Viestit: 958
Liittynyt: La Joulu 04, 2004 22:19

Viesti Kirjoittaja J@nzki »

Jeees tänään vihdoin oli kirjastoon se kuiskaus pimeässä lainasin sen vaikka oli vielä edellinenkin kesken (olen hidas lukemaan). No ainakin kerkeen ne molemmat lukea jos en haen lisää aikaa.
Avatar
LoneWolf
S-Class Missing-nin
S-Class Missing-nin
Viestit: 2102
Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
Paikkakunta: Kaaosmaa

Viesti Kirjoittaja LoneWolf »

En ole lukenut, mutta tuota Call Of Cthulhu: DCotE-peliä on tullut taottua jonnin verran. Pulssi nousi johonkin 150:een muutamassa kohdassa, sen verran pelottava peli on kyseessä.
MUCKCRACKER
Chuunin Exam Supervisor
Chuunin Exam Supervisor
Viestit: 652
Liittynyt: To Helmi 05, 2004 21:31

Viesti Kirjoittaja MUCKCRACKER »

Tällä hetkellä luen ensimmäistä kertaa H.P Lovecraftin Alkemisti ja muita tarinoita kirjaa. Vaikuttaa tähän mennessä ihan hyvältä. :>
Avatar
Rinde
fakkuoshimashita
fakkuoshimashita
Viestit: 1347
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2006 19:48
Paikkakunta: lol tokio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rinde »

Moniko on nähnyt sen ikivanhan mykkäfilmin Call of Cthulhusta? Aivan loistavaXDD Najah, diggailen kovaa Lovecraftia, tutustuin alunperin D&D-porukkani kautta kun aloitettiin CofC-kampanja ja siitä vajosin tekstinkin puolelle.


.... Vault of doom, anyone? Yum Yum^^

edit/
Jusper kirjoitti:Ja jos joku, joka ööh, "tajuaa" jotakin Cthulhusta, niin kannattaa kävästä kattomassa sellanen paikka ku: The Unspeakable Vault of Doom.
niin juuri.... kannattaisi varmaan minunkin lukea threadit läpi etukäteen...
Kuva
someting something AIRSPACE

Enter the Lair
Y.S.A.K
DevA
Avatar
Blackened
Genin
Genin
Viestit: 177
Liittynyt: Su Marras 27, 2005 03:18
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: H.P Lovecraft

Viesti Kirjoittaja Blackened »

Joskus tuli luettua tuo "Temppeli, Nimetön kaupunki ja muita kertomuksia" novellikokoelma, ja vaikka en yleensä paljoa lue niin parhaat olivat todella hyviä. Mukana oli myös lyhyehkö romaani joka sijottui etelämantereelle, nimeä en muista. Alunperin kiinnostuin Lovecrafting tuotannosta saadessani tietää että Metallican kappaleen "The Thing That Should Not Be" inspiraation lähde on nimenomaan Lovecrating ctulhu-mytologia. Pitihän se ottaa asiasta selvää.
Kuva
Avatar
JeBaZ
Genin
Genin
Viestit: 183
Liittynyt: Su Touko 15, 2005 16:51
Paikkakunta: Tuolla-->

Re: H.P Lovecraft

Viesti Kirjoittaja JeBaZ »

Enpä ole vielä kirjoihin päässyt käsiksi, mutta CofC ropee pelasin kuukausi takaperin ja nautin sen pelaamisesta. Jos kerran kirjojen pohjalta tehty peli on hyvä, niin voiko kirjat olla huonoja? Tarvii mennä kahlaamaan kirjastoon jos vaikka lainaisin Lovecraftia.

Edit:

Ostin Tampereelta Lovecraftin Charles Dexter Wardin tapaus -kirjan ja olen nyt sivulla 107. Tähän asti kirja on ollut hyvää luettavaa ja erityisesti kuvakerronta toimii. Novellikokoelmia ei taida paljoa myynnissä olla ja ajattelinkin niitä kirjastosta mennä metsästämään, jahka saan tämän luettua.
Veivät kauniin Siggini :,(
Vastaa Viestiin