yleinen mielipide vain...

Haluat esitellä piirroksen tai vain jutella niistä? Täällä se onnistuu.
uchiha_aerith88
Student
Student
Viestit: 19
Liittynyt: Ma Syys 13, 2004 00:04
Paikkakunta: village of konoha

Viesti Kirjoittaja uchiha_aerith88 »

elikkäs, oli aivan pakko tehä elämäni ensimmäinen topicci, sori x)
halusin vain saada oman mielipiteeni(ja muiden mielipiteitä) esille...

elikkäs minulle itselleni piirtäminen on aina ollut pienoinen.... umm.. pakkomielle. en voi olla koko ajan töhräämättä jotain. anyways, kun tuosta mallista piirtämisestä kiistellään niin kovasti, että onko se kopioimista vai ei, ni minä itse sanoisin että ei. läpipiirätminen on sitten jo ihan toimen juttu. mutta mallista piirtäminen on (ainakin miulle..) omien taitojen testausta, saa nähdä tuleeko siitä samanlainen vai ei, sen jälkeen onkin sitten hyvä siirtyä taas hetkeksi omien luovien ajatusten pariin.
itse olen tähän mennessä tehnyt niin, että olen piirtänyt jokaista hahmoa mallista ensiksi, ja sitten sen periaatteessa oppii muistamaan, miten ne kaikki vaatteet ja kamat sen tyypin päällä nyt menikään, ja kasvojen muodot ja kaikki, kaikki oppii muistamaan mallista piirtämällä.
itse pidän suuressa arvossa niitä, jotka piirtävät mallista, varsinkin heitä, jotka sen TODELLAKIN taitavat... x) siinä näkee hyvin muidenkin taitotason.

mutta omat tekeleet, ne on sitten kyllä niitä aivan parhaita, koska ne ovat uniikkeja.
eniten suurinosa ihmisistä kuitenkin arvostaa omien ideoiden piirtämistä, kuten kyllä minäkin. ne ovat hauskoja katseltavia, vaikkeivat olisikaan maailman upeimmiten(<--- onko tuo sana?... :) piirrettyjä/väritettyjä.

ja sitten ne eri tyylit/tekniikat... ! monella on omat tyylinsä piirtää, toiset taas katsovat muilta mallia. itse luon molempia. koitan saada aikaan kiinnostavan näköisiä muste/väri/ääriraja yhdistelmiä, jotta kuvasta tulisi mahd. jännittävän näköinen. myös väritystekniikka on kaikilla omaperäinen, jotkut tekevät voimaakkaat varjot, mikä on voimakas efekti vaaleisiin kuviin, jotkut taasen tekevät vain hentoja varjostuksia. ja jos nuokin kaksi sekoittaa ni voihan siitä tulla ihan kiintoisa yhdistelmä nee?

puhhuh, tulipas pölötettyä jotain outoa taas.
sanomana halusin vaan kertoa että ylistäkää kiltit ihmiset myös mallista piirtäviä ihmisiä... ei ne pahoja tyyppejä ole ei. (itse ainakin törmään koko ajan kritiikiin: "toi on mallista, kuka vaan pystyy tollaseen, suora kopio") *huokaus* nii-in, ehkä kuka vaan pystyy siihen , mutta kaikki omalla tavallaan. :P

kiitos, ja heihei.
(nii, ja ne omat mielipiteet sitten jos vaan viitsitte?)
~Typojen Valtiatar~<br>(palvoo taikinaa työkseen)<br>minut tunnetaan myös AngstiHinataMummona. xD
Minako
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 731
Liittynyt: Pe Syys 03, 2004 15:36
Paikkakunta: Espoo, Suomi

Viesti Kirjoittaja Minako »

Hyviä mielipiteitä juu. Minäkin piirrän usein mallista, ainakin silloin kun piirrän jonkun hahmon ensimmäistä kertaa. Niin yksityiskohdat jäävät paremmin muistiin, tosin vain harjoituksen ansiosta. Voin elävästi muistaa, kuinka monta vuotta sitten harjoittelin ahkerasti Charmanderin piirtämistä, ja oi sitä onnea kun osasin piirtää sen ulkoa. :D Mutta mallista piirtämisessä ei ole mitään pahaa, harjoitustahan se vain on.
<img src='http://kotisivueditori.mtv3.fi/esikatse ... orange.jpg' border='0' alt='user posted image' />
Avatar
Ninda
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 358
Liittynyt: Ti Elo 03, 2004 18:57
Paikkakunta: Äänekoski

Viesti Kirjoittaja Ninda »

Täällä on jo topic mallista piirtämisestä.. Toisaalta jos täällä puhutaan piirtämisestä yleisesti niin sitten eri asia..

Olen itsekin opetellut piirtämään (ihan niinkuin osaisin piirtää :lol: ) mallin avulla, mutta nykyään tulee piirrettyä ilman. Tietenkin jos aloittaa jonkin ihan uuden hahmon, jota ei ole aiemmin piirtänyt, niin silloin kasvonpiirteet yms. katson mallista. Eli mallista piirtäminen on mielestäni ihan ok.

Piirtämisestä yleisesti, niin piirrän aika paljon ja lähinnä omaksi iloksi. Vain harvat töistäni ovat sellaisia, että niitä esille laitan tai ylipäätänsä niitä joku näkee. Tämä ei tarkoita sitä, että ne kuvat jotka fan-artissa ovat, olisivat parhaita töitäni (ei todellakaan), ne vaan sattuvat olemaan ainoita naruto-aiheisia. Eikä sitä muuten voi kehittyä, jos ei koskaan saa töistään kritiikkiä.. :P
Kuva
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Piirtäminen on kyllä aina ollut lähellä sydäntä.Varsinkin koulussa,kun ei tunnu parempaakaan tekemistä olevan.Havahdun tunneilla syvästä tylsyydestä ja huomaan,että olen hahmotellut jotakin ihmistä tai elukkaa kansiooni.Joskus tulee kyllä piirrettyä niin rumia kuvia että ihan hävettää.

Nykyään tulee varsinkin silmiä piirreltyä :lol: ne on vaan niin hienoja ja hauskoja piirtää.Tunnillakin kuitenkin kun pitäisi edes vähän kuunnella pysyäkseen mukana sen sijaan,että piirtää koko konseptin kokoisen taideteoksen.

Kuten arvata saattaa...kuviksentunnit on ihan ehdottomasti parhaita :D ja varsinkin nykyään,uusia töitä aloitetaan joka viikko,eli ei ehdi kyllästyä sen yhden ja saman kuvan raapustamiseen...
large
BANNED
BANNED
Viestit: 2246
Liittynyt: Su Helmi 29, 2004 14:44

Viesti Kirjoittaja large »

Haluuttekste arvpstella mun fanartteja jos haluutte ni menkää tänne plz <a href='http://naruto.fi/?page=fanart&artisti=6 ... aAdZQHQ708' target='_blank'>SIIS TÄNNE</a> Keksin ton Sake bunshinin ja sit pari muuta teki saman!!!!! Se on mun ideaaaaaaaahhh!
pysy poissa s-tanan rasistipaska large! -Fredo
Kuva
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Sulla on muuten large hienoja piirrustuksia!Varsinkin noi nejitot ja chouji ^_^ en ookkaa aikasemmin huomannu...keep up the good work
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan
Viesti:

Viesti Kirjoittaja purplecow »

Meinasin jo tehdä uuden topikin mutta jatketaan nyt täällä kun ei tuo aloitus niin hirveästi tästä aiheesta eroa.

Kysyn tämän nyt aivan ilman sarvia ja hampaita, ei liekitetä.
Mikä ihme saa ihmisen tekemään fanartin?

Katsotaan nyt riittävätkö sanalliset lahjani selvennykseen. Pitkään olen tätä ilmiötä ihmetellyt, ja taidan vain olla yksinkertaisesti väärä ihminen sitä ymmärtämään. Itselleni ei tulisi mieleenkään toistaa tarkasti jotain mitä on jo aiemmin tehty, semminkin kun suurin osa fanarteista on mielestäni tyhjänpäiväisiä poseerauksia ilman syvempää, todellista taiteellista arvoa. Tietysti arvostan suuresti ja tunnen valtavaa kateudensekaista ihailua julmetun hyviä piirtäjiä kohtaan, mutta en voi lakata ihmettelemästä mikseivät he laita kykyjään likoon ja luo omaa koloa taidemaailmaan sen vanhan toiston sijaan.
Oolrait, minäkin tein kolme fanficciä. Ja neljäs tulee kun valmistuu. Piirsin myös kerran fysiikanvihkoon makaaberin vihaisen Chiyo-chanin. En kyllä piirrä varsinaisia töitä useinkaan, tuherteluksi ja luonnosteluksi se jää melkein aina, ellei sitten tule jokin outo kohtaus. Mutta maalaan. Tauluja, isoja, öljyvärein. Ehkä en kykene ymmärtämään siksi, että haen kuvissani takaa lähinnä tunnelmia, hallitun tasapainotonta sommittelua ja enemmänkin ekspressiivisiä kuva-aiheita kuin fanartissa suosittua pikkutarkkaa poseerauslinjaa.
Tajuan kyllä että hienojen töiden kopiointi voi olla toisille erinomaista harjoitusta, ja että siltä pohjalta opetetaan hyvin usein malaustaidettakin. Mutta minkälaisia tunneprosesseja piirtäjä käy läpi kun hän inspiroituu vuodattamaan sydänvertaan paperille piirtäen todella hienon .. vaikkapa Aeriksen pelistä FF7, vaikka samankaltaisia töitä on deviantart pullollaan? Miksei sitä kallista sieluaan voinut säästää ja tehdä jotain todella puhuttelevaa, jotain minkä ihmiset haluavat seinälleen ja jota jaksaisi katsella olohuoneessa television yläpuolellla kymmeniä vuosia?
NImittäin mielestäni fanarttien suurin puute on niiden kertakäyttöisyys.
Kerran katsot ja kuva on auennut jo kokonaan. Tyhjänpäiväinen poseeraus, yksiulotteinen ilme, asento, tunnelma, konteksti ja viesti. Ei se ole taidetta, se on graafista suunnittelua.

Täälläkin kirjoittaa muutama teknisesti huikaisevan taitava piirtäjä, jotka todistetusti tekevät fanarttia. Lievittäkää tuskaani ja kertokaa mikä teitä ajaa?
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Avatar
kiko-chan
Super Mama
Super Mama
Viestit: 1478
Liittynyt: To Huhti 15, 2004 19:25
Paikkakunta: Gitaroo Planet
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kiko-chan »

Ensin vastaan Aerith88:lle aka Uchiha aerithille. What ever.

Satuin eräänä päivänä törmäämään kaverin kautta töihisi. Tuolla naruto.fissä. Ensin ne näyttivät todella, todella, todella hienoilta. Sitten. Katsoin toista työtäsi. Huomasin heti että se oli mallista. Järkytyin. Näin hyvä piirtäjä joutuu piirtämään mallista? Miksi hitossa?

Ymmärrän että on taito sinänsä osata piirtää mallista. Mutta sitä en aio arvostaa että kopioit piirrokset muiden töistä. Kyllä, minäkin katson vaatteet muista kuvista. Muuten ei voi millään muistaa niitä itse. Mutta sinä et ota pelkästään sitä. Otat kaiken. Ainoa minkä muutat on tekniikka jolla piirroksen teet. Miksi ihmeessä? Se on muiden työ! Muiden fan art! Ei sinun eikä Kishimoton vaan sen tietyn taiteilijan siellä Uudessa Seelannissa vai missä liekään. Tunnustan että se on taito piirtää hyvin mallista. Mutta ei todellakaan kehuttava taito.

Niin, en myöskään nähnyt että mainitsit kuviesi olevan mallista (voin olla väärässä minä vain selasin). Ainoa mistä selitit kuvatekstissäsi oli se että taas meni jotain pieleen ja että olet maailman surkein ihminen jne. En tiedä millaisen kuvan luulet antaneesi, mutta minä sain sinusta hemmetin ylimielisen kuvan. Se pännii kun kyseessä on tyttö joka on minua kaksi vuotta nuorempi ja värittää paremmin kuin kukaan tuntemani ihminen - puuväreillä!

Voin sanoa etten aio ikinä arvostaa ihmistä, jonka tiedän piirtävän mallista. Tällä tarkoitan eri asiaa kuin sitä mallista piirtämistä jonka olen aikaisemmin jo kuvannut eli ns. luntata yksityiskohtia. Se mitä minä halveksin on suora kopiointi. Voit väittää miten paljon tahansa ettet ole kopioinut kuviasi suoraan, sillä ne on tehty eri tekniikalla eikä piirretty läpi, mutta ymmärrä silti että olet varastanut toiselta ihmiseltä koko idean. Ainoa mikä olisi pahempi kuin tämä on se että Copy-Pasteaisi kuvan ja väittäisi omakseen..

Hmm, sitten vastaus purplecowlle...

En tiedä muista, mutta minä piirrän fan arttia siksi että pidän sitä eräänlaisen fanituksen muotona. Piirrän kuvan vaikkapa Nejistä siksi että haluan piirtää hänet. Siksi että se on minun fanitukseni ilmentymä. Neji potemassa päänsärkyä. Sekin oli tuhertelua. En panosta siihen kuin lyijykynääni, aikaani ja paperia. Ja idean. Idea on se tärkein, koska muuten se ei olisi kunnollista fanitusta. ^_^

Mutta ehkä on totta että fan art on aika yksiulotteista välillä.

Ja mitä piirtämiseen tulee niin, minäkin nautin siitä. ^_^

Hmm, tarkoitus ei ollut loukata Aerith88:a vaikka varmasti kuulosti siltä.. Juu, no ehkä halusin hiukan ravistella. Mutta se johtuukin siitä että minä johdan erästä tiettyä klubia...
Kuva
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

Viesti Kirjoittaja frostious »

purplecow: koska se on hauskaa. :) miksi kaikella tekemisellä tarvitsee sen syvällisempää tarkoitusta ollakaan? miksi ihmiset pelaavat videopelejä, katsovat elokuvia, kuuntelevat musiikkia, lukevat sarjakuvia? miksi sinä kirjoitat fanfictionia?
minä pidän dosusta aivan kamalasti. olen piirtänyt koko elämäni ajan siitä lähtien, kun kynä pysyi kädessä, joten fanitukseni ilmenee useimmin piirtämisenä. minusta on mukava piirtää dosua, ja saan helposti ideoita, joten miksi jättää ne toteuttamatta? se, että joku on "tehnyt sen jo" (kun sanoit, että deviantART on samanlaisia töitä tulvillaan) ei tarkoita, että tämä uusi kuva/idea olisi sen vähäpätöisempi tai merkityksettömämpi - tai vaikka olisikin, mitäs sitten? en minä yritä pelastaa maailmaa kuvillani, minä piirrän koska se on hauskaa ja minulle henkilökohtaisesti tärkeää. :)
en tietysti voi puhua kuin omasta puolestani. *shrug*
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan
Viesti:

Viesti Kirjoittaja purplecow »

Haa.
Näyttää siltä että tutkimusmatkani ihmismieleen oli sittenkin vasta aluillaan. Hauskaa? Huvin vuoksi?
Mitä ihmettä?
Koskaan ei ahdista niin pahasti kun silloin, kun pitäisi luoda jotain. En minä tee kuvia itselleni, vaan muille. On järkytys ymmärtää että jotkut voivat pitää tuota raastavaa prosessia huvina. Ehkäpä se juontaa siitä, että en missään nimessä halua päästää julkisuuteen sellaisia töitä joiden takana en pysty seisomaan sataprosenttisesti. Ne eivät saa olla kertakäyttötavaraa. Suurin osa ajasta piirtäessä/maalatessa jotain oikeaa työtä menee tuijottaessa kangasta/paperia. Kuva on mielestäni mietittävä loppuun asti. Jos se ei puhu tekijälle, sen ei voi olettaa puhuvan myöskään katsojalle. Kaikki työni mitkä päästän ihmisten murskaavan kritiikin armoille ovat omalla tavallaan minulle puhuttelevia. Katsoja saa siten olla varma että kyseessä ei ole mikään tusinateos jolla ei edes oikeasti ole mitään viestiä.
Vähän sama se on kirjoittamisen kanssa. En ole siinä vielä ollenkaan hyvä. Minulta menee keskimäärinkin reilusti yli tunti kirjoittaa yksi kappale. Jos teksti on huonoa, se johtuu vain taidottomuudesta, ei mistään tekosyistä kuten kiireestä tai huolimattomuudesta. Toisaalta, en pysty lukemaan omaa tekstiäni. Tätäkään postia en uskalla lukea läpi, tekisi kuitenkin vain mieli poistaa koko roska.
Sivuraiteilla oltiin, ei puhuttu tekstistä, vaan kuvista.
Frosti: Yrittäisit nyt pelastaa maailman kuvillasi, kun kerran pystyisit siihen. Ehkä olen vain liian idealistinen ja otan sen hiukan liian vakavasti, mutta tämä koko piirtäminen-on-lystiä -konsepti on minulle täysin vieras. Eikö olisikin upeaa, jos sadan vuoden kuluttua jossain pölyn peittämässä taidehistorian kirjassa lähikirjaston unohdetulla osastolla olisi sinusta mianinta?
Minulle se on elämän tarkoitus.
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

Viesti Kirjoittaja frostious »

<!--QuoteBegin-purplecow+Oct 11 2004, 06:16 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (purplecow @ Oct 11 2004, 06:16 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Eikö olisikin upeaa, jos sadan vuoden kuluttua jossain pölyn peittämässä taidehistorian kirjassa lähikirjaston unohdetulla osastolla olisi sinusta mianinta? [/quote]
olisihan se, mutta minä en aio sen takia stressata. :)

yleisöstä ei KOSKAAN tiedä. vaikka piirtäisin kuinka minua itseäni koskettavan ja mielestäni puhuttelevan kuvan, se ei tarkoita että kaikki muut näkevät sen sellaisena. siksi on turha stressata siitä mitä muut ajattelevat - kun tekee vain omaksi huvikseen, niin ei tarvitse stressata toisten mielipiteiden vuoksi. ihmisiä on niin paljon erilaisia, kaikkia on mahdoton miellyttää. siksi kannattaa yrittää miellyttää vain itseään. jos joku toinen tykkää, niin kiva, mutta minulle ainakaan se ei ole se piirtämisen pointti. jos olisi, olisin lopettanut piirtämisen ensimmäisen negatiivisen kommentin saatuani, koska sehän olisi murskannut elämäni tavoitteen alkuunsa.
Avatar
kiko-chan
Super Mama
Super Mama
Viestit: 1478
Liittynyt: To Huhti 15, 2004 19:25
Paikkakunta: Gitaroo Planet
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kiko-chan »

miruka-chan: Tervetuloa vain! ^_^ Et sinä niin tönkköä tekstiä kirjoita.

Ja sitten haluan sanoa että tuon mysteerisen vieraan selitys sille miksi fan artia piirretään oli todella hyvä! Samasta syystä sanoisin että ajaudun useammin kuuntelemaan pelien ja animeiden musiikkia. Niillä on se jokin erityinen tarkoitus jo valmiiksi. Toisaalta, en ole vieläkään keksinyt miten fan art syntyi. Syynä ei varmastikaan ollut tuo... Veikkaisin?

Hmm, olen muuten kyllä sen verran tyhjentävästi vastannut että tämän enempää sanottavaa ei ole. ^_^
Kuva
Avatar
NiSSE^
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
Viestit: 525
Liittynyt: Ma Loka 18, 2004 21:18
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja NiSSE^ »

Mä oon ainaki ihan surkea piirtäjä, vaikka onhan se piirtäminen ihan mukavaa. En mä ainakaa osaa piirtää muuta ku mallista, ja niistäki menee nää mittasuhteet iha per***lleen. Kyl mä yhen ihan ok:n Kakashin piirsin, ja olen siitä ylpeä että tuli niinkin hieno, ajattelin sen jossai vaihees tänne jonnekkin laittaa.

En mä kyl vaan pysty käsittämään miten jotkut osaavat piirtää niin hienoja kuvia.
Oon mustasukkanen ^^ olis ihanaa osata piirtää niin hyvin.
Kuva
Avatar
SilverDragon
ANBU
ANBU
Viestit: 451
Liittynyt: Pe Marras 05, 2004 22:27

Viesti Kirjoittaja SilverDragon »

<!--QuoteBegin-Guest_guest+Oct 27 2004, 09:29 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Guest_guest @ Oct 27 2004, 09:29 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Ensimmäiseksi pahoittelen, että en ole rekistöröitynyt tänne, mutta tämä aihe alkoi kiinnostaa.. :P

Piirrän usein. Ei ole todellakaan liioitellusti sanottu, että piirrän joka päivä. Piirrän itseasiassa monta kertaa päivässä. Siitä johtuu, että minun täytyy heittää suurin osa töistä roskikseen. Minua kiinnostaa itseäni enemmän katsella fanartteja, kuin ns. omia töitäni. Kai se johtuu siitä, että piirtämälleni kuvalle on jo keksitty tarina, mitä minun ei tarvitse miettiä sen kummemmin.

Netissä on helpompi näyttää fanartteja, kuin originaaleja, sillä ne tajuaa helpommin, jos hahmo on jo tuttu. animeilla(esim. Narutolla) on omat kannattajansa ja he varmasti haluavat nähdä kyseiseen sarjaan liittyviä kuvia. Vai mitä? Itse etsin mielelläni Naruto-aiheisia kuvia mielummin kuin originaaleja tai joitain muita kuvia, joita en tunne.

Ja sarjoista on helpompi tehdä vitsejä. esim. <a href='http://www.deviantart.com/view/11279767/' target='_blank'>Tässä</a> lyhyt sarjakuva, joka ei olisi niin kiinnostava, kuin originaali-hahmoilla.


Kaipa minä joskus voin rekisteröityä, jos jaksan.. :rolleyes: [/quote]
Joo, nyt siis rekisteröidyin.. Eli tämä on siis minun posti. :D

Ja toivotan itseni tervetulleeksi.
inofan87
Oinin
Oinin
Viestit: 962
Liittynyt: To Kesä 24, 2004 12:14
Paikkakunta: Outokumpu city, Finland

Viesti Kirjoittaja inofan87 »

Jepjep, koska animaatiota opiskelen, on piirtäminen jokapäiväistä elämääni!
Omg O.o
Vastaa Viestiin