Mallista piirtäminen

Haluat esitellä piirroksen tai vain jutella niistä? Täällä se onnistuu.
Vastaa Viestiin
Avatar
Zibe
ANBU
ANBU
Viestit: 471
Liittynyt: Ma Kesä 28, 2004 17:10
Paikkakunta: Oulu, Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Zibe »

Harjoittelukeinona käytän mallista piirtämistä.
**Kuva poistettu**
Avatar
Angeli
Genin
Genin
Viestit: 195
Liittynyt: Ma Syys 20, 2004 16:34

Viesti Kirjoittaja Angeli »

En piirrä mallista. Ehkä 2 vuotta sitten vielä piirsin, mutta en enää, jos ei sitä lasketa että piirtää ihmisiä elävistä malleista(niin kuin minä+muu luokka on piirtänyt kuviksen tunnilla).
Nykyään piirrän eri hahmoja ja eläimiä muistin varassa ja saatan vain joskus vähän vilkaista miten jotkin vaatteet vaikka piirretään.
Kuva
Kiitos signusta ja avasta Runte.
Avatar
Darky
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 353
Liittynyt: Su Loka 03, 2004 00:34
Paikkakunta: Wonderland

Viesti Kirjoittaja Darky »

Omasta mielestäni mallista piirtämistä ei kannattaisi edes harrastaa harjoittelumielessä. Kun tarpeeksi kauan on mallista piirtänyt, pian huomaat ettei omat taitosi ehkä ollenkaan riitä mielikuvituksesi kuvan paperille saamiseen. Itse ainakin teen niin, että kerran piirrän haluamani hahmon mallista, sen jälkeen piirrän sitä ulkomuistista niin kauan kunnes olen työhön tyytyväinen. Mutta tietenkin jokaisella on oma tyylinsä.
Machinae uproar.

"Alright Alex..this is gonna.." "Sting a little? I know"
"No actually it's gonna hurt like a motherfucker"
Nova
Rookie
Rookie
Viestit: 69
Liittynyt: Pe Loka 22, 2004 14:29
Paikkakunta: Liperi. Piskuinen räkälä, jota et kartalta löydä.
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Nova »

Minusta mallista piirtämisessä ei ole mitään väärää. Nimenomaan piirtäminenhän pitäisi aloittaa mallista, ja sitä mukaan alkaa itse piirtää ilman mallia. Itsekin piirrän mallista, mutten niin kauheasti :P Tietenkin on eri asia, jos ottaa mallia jonkun piirtämästä FanArtista ja pistää ne vaikka esmes omille kotisivuilleen... luulisin. :unsure:

Hieno on, Sayuri, hieno on :) Ja minusta ainaskin ihan sallittua.
<img src='http://www.geocities.com/akito_chikara07/yohblue.jpg' border='0' alt='user posted image' />
Vayu
Genin
Genin
Viestit: 163
Liittynyt: Ti Elo 24, 2004 09:42

Viesti Kirjoittaja Vayu »

Omasta mielestäni tuo mitä Sayuri teki yllä on nimenomaan sitä mitä mallistapiirtämisellä kannattaa hakea. Eli esim. katsoa miten jokin asento on luonnossa.
Ja Sayuri, nätti kuva! ^^

Darky mainitsi yllä 'omantyylin' kehittymättömyydestä, ei se nyt ihan niinkään ole. Mallista piirtämisellä jos pyrkii siihen, että saa esim. käden näyttämään kädeltä ja jalan jalalta ja erilaisia asentoja harjoiteltua ja katsottua miten mikäkin ruumiin osa on suhteessa toisiinsa. Siinä ei voi olla mitään väärää, eikä siinä menetä mitään. Kun kerran oppii nuo, sitten on helpompi (huomattavasti) jopa kehittää sitä omaa tyyliään.

Itse käytän mallista katsomista, varsinkin kun on asennoista kyse.
<img src='http://img.photobucket.com/albums/v456/ ... e/Vayu.gif' border='0' alt='user posted image' /><br>Kiitos ja kumarrus SanHoseelle yhteistyöstä. ^^
Avatar
Sharun
Chuunin
Chuunin
Viestit: 249
Liittynyt: La Syys 18, 2004 08:52

Viesti Kirjoittaja Sharun »

Mallista piirtämiseni alkaa jo pikkuhiljaa häipyä :blink: Ei ole mun tapaista
Avatar
SilverDragon
ANBU
ANBU
Viestit: 451
Liittynyt: Pe Marras 05, 2004 22:27

Viesti Kirjoittaja SilverDragon »

Minä en osaa piirtää mallista lainkaan, vaan piirrän aina ilman mallia. Se on omasta mielestäni vaikeaa tehdä juuri samanlaisia viivoja kuin mallissa, mistä lie johtuu? :blink: Onkohan minulla huono näkö?
Mutta en kyllä sano kummat on parempia, mallista vai ilman. Kai se on ilman, koska ei olisi kiva nähdä, että on piirtänyt jonkun ja joku on kopioinut sen suoraan..

Minä en uskalla töitäni netissä näyttää, sillä ne ovat.. Omalaatuisia. :P
slvr_
Chuunin
Chuunin
Viestit: 213
Liittynyt: Ma Syys 13, 2004 23:13
Paikkakunta: Hidden Village of Kurikka

Viesti Kirjoittaja slvr_ »

Totta kai ilman mallia piirtäminen on selvästi hankalampaa. Mutta mallista piirtäminenkään ei ole helppoa (riippuen mallista..;)). Eli kyllä mielestäni tuolla fanart osiossa sorretaan mallista piirtämistä vähän turhan paljon, hyviä piirtäjiä he ovat olipa kuvat mallista tai ei.
Itse en ole fanarttiin pahemmin mitään suttaillut, koska piirtäminen yksikertaisesti ei ole vahvimpia osa-alueitani. <_<
MonGooli

Viesti Kirjoittaja MonGooli »

Itse ainakin piirrän ensiksi mallista jonkin pienen piirrustuksen ja sitten myöhemmin teen ihan ilman mallia. Silleen olen ainakin ite "oppinut" piirtämään, harmi että en vielä "mahtavia" piirrustuksiani ole voinut laittaa tuonne naruto.fi fanarttiin mutta kunhan tässä joululahjaksi saan tulostin-skanneri-kopiokone tsydeemin ja kunhan jaksan piirrellä ihan kokovartalo kuvia, niin sitten voin sinnekin alkaa laittelemaan. ^^
Avatar
Albino
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1382
Liittynyt: Su Loka 17, 2004 13:12
Paikkakunta: Wonkan suklaatehdas
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Albino »

Ei mallista piirtäminen oo mitenkään pahaa paitsi tietysti jos ajattelee siltä kannalta ,että se on helpompaa ja kaikki pystyy siihen ,mutta ihan sama vaikka pystyiski !! Ei aina tarvi olla niin nuukaa.. <_<
Kuva
y.s.a.k Entinen Komori.
inofan87
Oinin
Oinin
Viestit: 962
Liittynyt: To Kesä 24, 2004 12:14
Paikkakunta: Outokumpu city, Finland

Viesti Kirjoittaja inofan87 »

Tuokin riippuu. Koska useimmiten piirrän omia hahmojani, niin niitähän ei oikein voi mallista piirtää, paitsi omasta mallistani... Ja joskus otan mallia jostain asennosta tietysti. Mutta jos haluan oikean näköisen hahmon, vaikka Naruton, ja en osaa piirtää sitä, niin mallista sitten vain. Se on hyvä tapa opetella.
Omg O.o
Rina
Oinin
Oinin
Viestit: 915
Liittynyt: Ma Tammi 03, 2005 15:23
Paikkakunta: OKU
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rina »

meikä on ollut niiiin monta kerta kuvistunneilla. kerran on ollut jopa oikea alastonmalli. mutta ne aina tuppaa näyttämän ihan minulta :lol:
Itachi: You must F*CK your closest friend to awaken the same mangekyou sharigan as me...
HAHAHA!!!! That would make Sasuke homo-erotic.
inofan87
Oinin
Oinin
Viestit: 962
Liittynyt: To Kesä 24, 2004 12:14
Paikkakunta: Outokumpu city, Finland

Viesti Kirjoittaja inofan87 »

<!--QuoteBegin-Rina+Jan 5 2005, 11:26--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Rina @ Jan 5 2005, 11:26)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> kerran on ollut jopa oikea alastonmalli. [/quote]
Meilläkin ^___^

Iso, karvainen ja lihava mies... No oli siitä piirtosessiosta hyötyäkin!

"Vain opettelemalla voi osata" tjs ^___^
Omg O.o
Avatar
Viittaperkele
Surkastuma
Surkastuma
Viestit: 1259
Liittynyt: La Loka 16, 2004 13:45
Paikkakunta: No mie oon täällä jossai....

Viesti Kirjoittaja Viittaperkele »

Minulla ei jostain syystä ole yhtään kärsivällisyyttä piirtää mallista, oli kyseesä elävä malli tai vaikkapa hedelmäkulho (inhoan syvästi hedelmäkulhotöitä). Minä olen luonteeltani sellainen, että minulla on oltava monta työtä vaiheessa, muuten käy tylsäksi riipustaa vain yhtä ja samaa työtä. Siksi mallit, varsinkin elävät mallit, ovat mielestäni pulmallisia. Kerran olen tosin tehnyt koulussa hiilityön, jossa piti piirtää elävästä mallista ja täytyy itsekin myöntää, että onnistuin suhteellisen mallikkaasti. ^^

Mutta minun kai pitäisi tehdä vaikkapa pari jostain mangasta mallennettua työtä, jotta silmä tarkentuisi.
Kuva
Vastaa Viestiin