Kirja jonka luit viimeksi.

Keskustele suosikkikirjoistasi ja -kirjailijoistasi täällä, tai vaikkapa kirjallisuudesta ylipäätänsä.
Vastaa Viestiin
slvr_
Chuunin
Chuunin
Viestit: 213
Liittynyt: Ma Syys 13, 2004 23:13
Paikkakunta: Hidden Village of Kurikka

Kirja jonka luit viimeksi.

Viesti Kirjoittaja slvr_ »

Eli tälläistä simppeliä jokaiselle äidinkielen tunneilta tuttua asiaa kyselisin.
Minkä kirjan luit viimeksi? Mitäs pidit sitä? Arvostellakin toki saa vaikka asteikolla 4-10. Voi toki myös suositella kirjaa tietynlaisille ihmisille, joita se voisi kiinnostaa. Juonestakin on suotavaa pistää vähän pohjaa, niin kiinnostuneet saavat tarkemman kuvan.

Itselläni ei nyt tässä ole heittää mitään esimerkkiä vielä tässä vaiheessa. On niin kauan kun olen viimeksi kirjoja ehtinyt lueskella (muita kuin koulukirjoja..), ja tuo nykyinen 'kohde' on vielä kesken.

Ja en muutes tuolla haulla ainakaan vastaavaa topiccia löytänyt, koska onhan tämä nyt erilainen kuin tuo "Lempi kirjasi" niminen.

Asiallisia vastauksia kiitos. B)
CHOCHO
Genin
Genin
Viestit: 155
Liittynyt: Ke Syys 22, 2004 08:32

Viesti Kirjoittaja CHOCHO »

Viimeeksi luin H.P. Lovecraftin novellikokoelman: "Temppeli, Nimetön kaupunki ja muita kertomuksia" (tai joku tuollainen). Kirja sisältää 10-20 Lovecraft novellia ja itse ainakin pidin. Lovecraft on ollut suosiossani jo jonkun aikaa ja tällä hetkellä luen hänen romaaniaan: "Vaeltaja unien portilla".

Lovecraftin kirjoittaa kauhua. Lähinnä novelleja mutta on muutama romaanikin. Hän on myös luonut suht kuuluisan Chulhu mytologian (Iä, Iä Cthulhu). Suosittelen kauhu kirjallisuuden ystäviä tutustumaan.

Jonossa seuraavana on "Coraline: Varjojen Talossa" ja "Mustan Myllyn Mestari". Teokset kuuluvat kategoriaan "synkät sadut" ja niistä olen vain hyvää kuullut. Niinpä päätin sitten kirjakaupan alesta ne pelastaa.

Portti -lehteä myös tilaan. Lehti sisältää novelleja eli niitä tulee luettua.
J@nzki
Oinin
Oinin
Viestit: 958
Liittynyt: La Joulu 04, 2004 22:19

Viesti Kirjoittaja J@nzki »

no ehkä se on joku lukuisista kirja hyllyni kirjoista en muista nimee muistan vain että se oli pölyinen
Ruumisauto
Rookie
Rookie
Viestit: 90
Liittynyt: To Helmi 03, 2005 20:49

Viesti Kirjoittaja Ruumisauto »

Viimeksi tuli luettua Grishamin Firma. Aivan loistava, ei voinut käsistään laskea. Kannattaa tutustua,
<img src='http://img171.exs.cx/img171/5084/rumitso17gg.jpg' border='0' alt='user posted image' /><br>Kykenen parantamaan varpaittesi liikajäsenisyyden sukuelimilläni!!!
Avatar
Yoshi
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1306
Liittynyt: Ke Joulu 08, 2004 18:45
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Yoshi »

Luin viimeksi Goosepumbsin kirjan Kummitus naapuri.. Piti tehä kirja esitelmä ja se sattu käsiini.. Ei kovin hyvä, mutta tarpeeksi lyhyt ^^
Avatar
Kakara_
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
Viestit: 532
Liittynyt: Ti Joulu 07, 2004 20:04
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kakara_ »

Puolisen tuntia sitte luin loppuun Joseph Delaneyn The Spook's Apprentice-nimisen kirjan, englanniksi siis.. En edes usko että sitä on vielä suomeksi käännetty.

Lukiomme Enkku6-kurssilla täytyy lukea jokin kirja englanniksi ja tuon kaivoin jostain. Oli ihan mukavaa luettavaa, kertoo noidista, ilkiöistä, aaveista, ja niiden karkoittajista. Jos löydän jatko-osan, niin varmasti luen.
Suosittelen oikeastaan kaikille, jotka taitavat englantia tai haluavat parantaa kielitaitoaan. Vaikka kirjassa onkin päälle 300 sivua, teksti ei ole mitenkään vaativaa.
Kuva
hotso
Genin
Genin
Viestit: 188
Liittynyt: Su Huhti 04, 2004 15:46

Viesti Kirjoittaja hotso »

Kohtalon Kummipojan..
Avatar
Charuka
Chuunin
Chuunin
Viestit: 278
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 20:17
Paikkakunta: Jockis

Viesti Kirjoittaja Charuka »

just tällä hetkellä luen David Eddingsin Timanttivaltaistuinta ja sitten alotan sen tokan osan, "ei muista nimeä". :) huva huva kirja..
Don´t try to live so wise, don´t cry cause you´re so right, don´t dry with fakes of fears cause you will hate yourself in the end...
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Juuri tänään sain luettua yhden kirjan päätökseen... *hipsii hakemaan kirjaa* noniin, tässähän tämä. Hitaat tunnit, kirjoittanut Margaret Mahy. Hieman erilainen kirja mitä olen aikaisemmin lukenut, mutta hyvä oli. Parikymmentä sivua tuli luettua ihan hetkessä, tunnelmaan pääsee äkkiä mukaan, varsinkin kun tulee takaa-ajo kohtaus ym. Tämä taitaa olla ihan nuorten kirja...jaaa, kertoo 17 vuotiaasta Ellis nimisestä pojasta joka on juuri lopettanut koulun ja tapaa vanhan tuttunsa Jackien kadulla. Hän lähtee Jackien mukaan yksiin juhliin ja niin hän joutuu aivan erilaiseen maailmaan missä on tottunut elämään...koko kirja kertoo pääasiassa yhdestä päivästä... oli hyvä lukukokemus. Nyt siirryn uuteen kirjaan nimeltä Pimeän peli. Tämäkin kuulostaa hyvin mielenkiinoiselta, mutta kerronpa siitä sitten enemmän kun olen sen lukenut. :P
Avatar
fredo
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1253
Liittynyt: Ti Elo 31, 2004 00:32
Paikkakunta: Ajou university, Suwon, Etelä-Korea
Viesti:

Viesti Kirjoittaja fredo »

viimeksi luin kirjan Täällä Kutvonen Tokio
tosi hyvä kirja. se on fiktiivinen kirjeenvaihtajan kirjoittama kirjeenvaihtajan matkakertomus, mutta on kuin normaali romaani. siinä on todella hyvä kirja kaikille, jotka haluavat oppia japanilaisista.
Go Student Exchange http://www.gostudentexchange.com/ -Jouni Ahtiainen-
Vieras

Viesti Kirjoittaja Vieras »

Viimeksi luin Arto Paasilinnan - Hirttämättömien lurjusten yrttitarha. Pidin kirjasta aika paljon jo 4-10 asteikolla kirja saa minulta 8½... Suosittelen muutenkin Paasilinnan kirjallisuutta.
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

Viesti Kirjoittaja frostious »

Hoo, mitähän se oli... Olisiko ollut Isaac Asimovin I, Robot -novellikokoelma? Taisi olla. En koko kirjaa tosin lukenut kerralla, koska siinä oli monia novelleja jotka olin lukenut jo aiemmin, joten hyppäsin niiden yli. Mutta eiköhän se silti lasketa. xP
Nyt juuri on kesken Asimovin Alaston Aurinko, tosin en ole sitä vähään aikaan lukenut... Lukeminen ei oikein jaksa kiinnostaa niin paljon kuin joskus aikaisemmin, on niin paljon kaikkea muuta tekemistä että se aina jää. :(

EDIT: Ääk, unohdin ihan kokonaan laittaa kommenttia. T^T Juu, I, Robot oli kovin hyvä, tykkään Asimovin novelleista ihan kamalasti. I, Robothan eroaa muista Asimovin novellikokoelmista siinä, että ne on ikään kuin "nidottu" yhteen suht yhtenäiseksi kertomukseksi sillä, että Susan Calvin on kirjoitettu kertomaan ne tarinat. Se ei ole iso lisäys eikä tuo mitään syvällistä juttuun mukaan (Susan on ollut jo niin monessa tarinassa mukana, että hänen hahmoaan on hyvin vaikea syventää enää), mutta ihan mukava lisä silti. :)
Lempparini kirjan novelleista olivat Robbie, Little Lost Robot ja Escape!.
Yay at Asimov! *tykkää*
Avatar
Arska
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1422
Liittynyt: Su Syys 26, 2004 02:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Arska »

viimeksi luin..*tajuaa että ei ole pitkään aikaan lueknut mitään* jösses ö_ö; no ehkä teolle kelpaa mitä minä luen tällä hetkellä ja sehän on väinö linnan tuntematon sotilas.
..en kai ole tylsä ihminen joka viettää aikaansa kaikkea vanhaa ja millään tavalla historiallista tonkien...c__c;;
Avatar
Ear
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 737
Liittynyt: To Maalis 18, 2004 18:07
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Ear »

Hyvä topic, sai taas kirjallisuudennälkäni heräämään!

Viimeksi taisin lukea Sinuhe egyptiläisen pari kuukautta sitten. Hyvä on Waltarin kirja. Omaperäinen kerronta- ja kuvailutapa on suuri plussa. Elämänkertateokseana Sinuhe on jopa tiivis. Mihinkään ajanjaksoon ei jää hirveästi aukkoja. Teos on historiallisena romaaninakin vakuuttava. Suurin hyve kirjassa on loistavat vertaukset. Kirjan mittaan tulee tutuksi mm. sellaiset lausahdukset kuin "puheesi on kuin kärpäsen surinaa korvissani" ja "kultasi on kuin tomua jaloissani". Hienoa, hienoa.

Pitää juuri äidinkielen kurssin takia lukea vielä jokin toinen Waltarin teos ja valinta pitää tehdä ylihuomenna... Odotan kyllä sitä että pääsen siihen käsiksi, mikä se sitten tuleekaan olemaan.


Nyt voisin tästä siirtyä lukemaan tuota Robin Hobbin Golden Foolia kun se on pahasti jäänyt kesken.

<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> Ihmiset hyvät, kirjoittakaahan vähän vielä niitä kommentteja lukemistanne kirjoista. Postit tyyliin "luin Tarzanin oli hyvä!!11" eivät ole kovinkaan tyylikkäitä. ;) </span>
<img src='http://koti.mbnet.fi/riksa/kuvat/ear.jpg' border='0' alt='user posted image'>
Avatar
JaY
Genin
Genin
Viestit: 172
Liittynyt: To Joulu 09, 2004 19:09
Paikkakunta: Anjalankoski

Viesti Kirjoittaja JaY »

Todella vanhan kirjan nimeltä aarresaari jonka monet varmaan tietävätkin luin sen ihan huvikseni uudestaan...
Heaven burning in the sky, Hell is not the reason why.
Vastaa Viestiin