Kuinka ladata ja katsoa animea - opas aloittelijoille

Täällä voi keskustella yleisistä narutoon liittyvistä asioista
Avatar
charmander
electric sushi
electric sushi
Viestit: 1937
Liittynyt: Ti Helmi 01, 2005 18:44
Paikkakunta: Oulu

Kuinka ladata ja katsoa animea - opas aloittelijoille

Viesti Kirjoittaja charmander »

Tämän vapaamuotoisen oppaan tarkoituksena on näyttää käsi-kädestä-pitäen, kuinka ladata ja katsoa yksi episodi, plus tietty kaikki kikat jotka siinä välillä vaaditaan; - kikkoja on kumminkin yllättävän moni, jotka varsinkin kokemattomammalta koneenkäyttäjältä jäävät huomaamatta. Opasta voi soveltaa osittain, vaiheittain tai kokonaan, ihan miltä tuntuupi ^_^.

Animen lataaminen koneelle käyttäen bittorrent-ohjelmistoa:

Oppaan Naruto-nimisen animen lataamista varten tarvitaan bittorrent-softa, joksi itse valitsin erään parhaista, Bitcometin. BitComet tukee mm. useita samanaikaisia siirtoja, siirtojonoja, yksittäisten tiedostojen siirtämistä (torrent voi sisältää useita tiedostoja, joista BitCometin avulla on mahdollista siirtää vain halutut), nopeaa siirtämisen jatkamista, nopeusrajoituksia, IP-suodatusta, porttimäppäystä jne. Ohjelma on myös yhteensopiva Windows XP SP2:n asettamien TCP-rajoitusten kanssa. Bitcomet on lisäksi suomenkielinen, joten se on myös helppo ottaa käyttöön. .
Bitcometin saat tästä: - http://www.bitcomet.com/

Asentaminen ja ohjelman pienimuotoinen säätäminen:

Lataa ja asenna Bitcomet koneellesi. Tämän jälkeen käynnistä ohjelma kertaalleen, jotta asialliset asetukset saapi tehtyä kerralla valmiiksi. Säätää kannattaa muunmuassa ladattavien tiedostojen kohdehakemisto, jos c:\-juuressa ei ole tarpeeksi tilaa. Tämä onnistuu helposti asetuksissa, kohdassa 'tehtävä', ylin kohta "oletusarvoinen tallennuskansio". Tämän jälkeen ei tarvitse erikseen aina hakemiston kautta tallentaa niitä torrentteja siihen latauskansioon, jos moinen on.

Ehdottoman tärkeää on vaihtaa oletusportti toiseksi, koska monet träkkerit ovat 'blacklistanneet' tuon, eli kieltäneet sen käytön. Kohdasta 'yhteys-porttiasetukset', kirjoita palomuurin läpäisemä portti, tai sitten paina 'satunnainen', jos Bitcometilla on täydet oikeudet.

Hyödyllinen kikka on myöskin laittaa kohdasta 'lisäasetukset-yhteys' päälle kohta "käytä NAT/palomuuriasetusta jos..." jos Windows XP:n oma palomuuri on käytössä ja aktiivisena; - muistaakseni se oletusarvoisesti on. Kohdasta 'ohjauspaneeli-verkkoyhteydet-<aktiivinen yhteys>-ominaisuudet-lisäasetuset', ota rasti pois kohdasta jos haluat sen pois käytöstä. Jos koneessa ei muuta muuria ole, anna tuon olla päällä ja laita tuo bitcometin lisäasetus käyttöön.

Paina OK ja sulje bitcomet.

*.Torrent -tiedoston haku netistä

Tämän jälkeen mennäänkin sitten jo nettiin, tässä tapauksessa [DB]:n sivustolle, jonka osoite oli se tuttu ja turvallinen http://yhbt.mine.nu. Löytyy googlella jos pääsee hukkumaan, heti ensimmäinen 'hitti'.

DB:n sivuston etusivulla on yleensä suora linkki uusimpaan episodiin - tällä viikolla siinä linkissä sattuu lukemaan "Download Naruto 141". Ja jos vanhempia jaksoja kaipaatte, menkää yläriviltä kohtaan "BitTorrent", josta avautuu listaus kaikista jaksoista, joita DatteBayo tarjoaa välitettäväksi.

Paina linkkiä, jonka jälkeen selain (esimerkissä Mozilla Firefox) ilmoittaa tiedoston avaamisesta. Katso että kohdassa 'avaa sovelluksessa' lukee bitcomet.exe, tai sitten bittorrent. Paina OK.

Tämän jälkeen odota että bitcomet käynnistyy, latausikkunan kera. Ikkunasta voit säätää paitsi tallennuskohteen, niin myöskin torrentin sisällön perusteella mitä tiedostoja ladataan ja mitä ei - tässä tapauksessa sisältönä on kumminkin vain pelkkä [db]naruto_141_[7F11AB2A].avi. Monessa tapauksessa on kumminkin niin, että jokin tietty sarja julkaistaan ns. "complete series"-muodossa, jossa yhteen *.torrentiin on tallennettu kaikki sarjan jaksot, eikä erikseen. Tästä ruudusta voi rastien avulla sitten päättää mitkä ladataan ja mitkä ei; - vain hullut lataavat koko sarjan kerralla.

Paina OK ja odota kunnes tiedostot siirtyvät latauslistaan. Lataus käynnistyy hetken kuluttua, kunhan vain bitcomet saa 'siidit ja peerit' (eli jakajat ja lataajat) lajiteltua ja yhteydet yhdistettyä.

Odota kunnes tiedosto on 100% ladattu ja valmiina koneella. Jos latauksessa on ongelmia, bitcomet ilmoittaa kyllä. Tarkemmat tiedot kohdasta 'yhteenveto-kommentti', siinä keskellä alhaalla heti trackeriä ennen.

Ladatun tiedoston katsominen, eli koodekkien ja soittimien asentaminen

Ai mikä koodekki? Sana codec (suomeksi koodekki) on akronyymi sanoista "encoder" (pakkaaja) ja "decoder" (dekoodaaja, "lukija"). Nämä kun yhdistetään, saadaan aikaan koodekki, eli codec.
Koodekki on siis leikkeiden yhteydessä käytetty ohjelma, joka purkaa pakatun kuva- tai äänisignaalin esitettäväksi.

Ja miksi koodekki? Kerta videoleike halutaan saada talteen sieltä lähdemateriaalista kustannustehokkaaseen tilaan, käytetään videon pakkaamiseksi algoritmejä (eli koodausta), joiden avulla kuvainformaatiosta voidaan vähentää tarkkuutta epäherkimmillä alueilla ja jopa riisua tiettyjä kerrannaisuuksia pois. Saavutetaan kohtuullisen hyvä (paikoitellen erinomainen) kuvanlaatu pienempään tilaan.
Noh, jotta voisit näitä tiedostoja katsella, tarvitset koodeksin purkamiseen dekooderin (decoder), eli koodekin osan joka purkaa tuon pakkaajan (encoder) tekemän tuotoksen. Kuvittele tätä vaikka koodiavaimeksi, ilman avainta et saa videoa auki (lue: näkyviin). Nykyään dekooderiosan saa myös irtonaisena, jolloin koko koodekkia ei tarvitse koneelle enää asentaa. FFDSHOW on esimerkki dekooderista (joka tosin nykyään on jo enkooderi myös). Koodekkeja ovat muunmuassa tutut nimilyhenteet DiVX ja XViD, 3iVX ja AC3 sekä varmasti tunnetuin koodekki MP3.

Itse suosittelen unohtamaan nuo viralliset divx-koodekit, etenkin Pro-version, kerta niiden mukana tuppaa tulemaan roskaa. Mielummin vain joko ilmainen XViD-koodekki, tai se monipuolisin FFDSHOW joka tukee muunmuassa tekstityksiä ja sisältää kuvanparannusominaisuuksia, kuten vaikka mosaiikinpoiston heikkolaatuisella materiaalilla tai kuvan esikäsittelyn terävämmäksi. FFDSHOW on ilmainen, sekä ennenkaikkea korvaa alkuperäiset DivX ja XviD -kodeekit täysin elokuvien katselussa, sekä toimii myös hitaammillakin koneilla mainiosti.
FFDSHOW:n saa tästä linkistä: - http://fin.afterdawn.com/ohjelmat/video ... fdshow.cfm -

Soittimet:

Myös soittimella sekä sen ominaisuuksilla plus muilla jipoilla on väliä. Hyviä soittimia ovat muunmuassa seuraavat, mutta va. Linkit löytyvät kyllä googlella melkoisen äkkiä, mutta http://www.afterdawn.com on hyvä paikka katsoa. Katseluuun käy toki sitten myös se windowsin oma media player, jos sitä on tottunut käyttämään.
  • BSPlayer
  • Media Player Classic
  • Zoomplayer
Mahdollista on myös laittaa soitin jossa on koodekit sisäänrakennettuna useimmille muodoille, jolloin näitä ulkopuolisia ei enää tarvitse asentaa. Sellainen on mm. VLC Media Player, jonka saat tästä.

- http://www.videolan.org/vlc/ -

------

päivityshistoria:

1.7.2005

- luotu 1.7.2005. Perusrunko by 'Chauron'.

2.7.2005

- oikoluku
- muutama lause siivottu sekä ulkoasua päivitetty.

______________
Copyrights: Chauron of Naruto.fi - Do NOT Leech!
Viimeksi muokannut charmander, Pe Heinä 15, 2005 19:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Avatar
Espy
Moderaattori
Moderaattori
Viestit: 566
Liittynyt: Ma Elo 25, 2003 20:45
Paikkakunta: Secret Garden
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Espy »

Oijoi, tämä on tosi huolella tehty ja tarkka.
Kiitokset tekemisestä ja vaivannäöstä!
Uskomatonta että jaksoit, itse en olisi. :P
Kuva
Avatar
circol
Keiji-san
Keiji-san
Viestit: 1184
Liittynyt: Ke Tammi 26, 2005 19:29
Paikkakunta: Quakenet & Ircnet

Viesti Kirjoittaja circol »

chauron on kyl tehny hienosti ku tämmösen jakso pukata ulos.
Toivottavasti ei enää ilmesty näitä uusia topikkeja "Miten saan Narutoa!!?!?!?!?!!?!?"
Ku jotkut pallot ei tajuu laittaa semmosii pieniin kysymyksiin tai käyttää hakuu. Mut heino homma tää. \o/
Kuva
Seppis
Genin
Genin
Viestit: 141
Liittynyt: Su Helmi 27, 2005 23:11

Viesti Kirjoittaja Seppis »

Loistava opas, loistava aloittelijoille.
Kuva
Avatar
Setzeri
Kapteeni Garlock
Kapteeni Garlock
Viestit: 992
Liittynyt: Su Elo 15, 2004 10:34
Paikkakunta: Kurikka
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Setzeri »

Uskon että seuraavien ei tarvitse ilmoittaa mielipidettä "joo kiva ja hyvä on". Jos kysymyksiä jää niin kysyy PM:ssä Chauronilta, se tuntuu osaavan homman.
Avatar
charmander
electric sushi
electric sushi
Viestit: 1937
Liittynyt: Ti Helmi 01, 2005 18:44
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja charmander »

Setzer kirjoitti:Uskon että seuraavien ei tarvitse ilmoittaa mielipidettä "joo kiva ja hyvä on". Jos kysymyksiä jää niin kysyy PM:ssä Chauronilta, se tuntuu osaavan homman.
Näin tehdään.

Jos pikaista vastausta haluaa (jos en vaikka ole koneella päivään) niin toinen paikka kysyä on sitten tämä 'topic pienille kysymyksille', eli tämän linkin takaa löytyvä ketju:

- http://www.naruto.fi/board/viewtopic.php?t=1934 -

Tietty sitä voisi näistä jonkun Q&A -tyylisen jutun joskus koostaa, jos noita kyssäreitä nyt tulisi. Hyvä kumminkin vaan, että porukka osaa jo hommat..
Avatar
CaSMo
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 327
Liittynyt: La Maalis 05, 2005 19:11
Paikkakunta: Per saukko

Viesti Kirjoittaja CaSMo »

Ja onhan olemassa suomenkielinenkin torrent ohjelma joka on Azureus. ohjelama on juuri saapunut käyttööni :)
Michi-Chan

Viesti Kirjoittaja Michi-Chan »

*tämä menee ja halaa chauronia* kiitos. Vaikkakin olin suurimmaksi osaksi nuista kaikista hyvin perillä, mutta tuosta bitcometista kiitän. *niiaa*
Makkis

Viesti Kirjoittaja Makkis »

Tämä teksti oli auttanut minua, kun ensimmäistä kertaa rupesin miettimään: "Miten ihmeessä saan Narutoa koneelle?". Ja nyt vasta tulen sanomaan kiitos.
Kiitos ^^
Avatar
arto90
Genin
Genin
Viestit: 113
Liittynyt: Ti Elo 17, 2004 14:52
Paikkakunta: Lieksa (Pohjois-Karjala)

Viesti Kirjoittaja arto90 »

Pikkusen oli *reps* fiilis kun näin tämän aiheen siis ihan älytöntä, kyllä ihminen ottaa asiasta selvää jos oikein haluaa jostain jotain tietää ei tämmöistä enää eihän.
Kuva
Kiitokset avasta ja sigistä chauronille !
Avatar
Viittaperkele
Surkastuma
Surkastuma
Viestit: 1259
Liittynyt: La Loka 16, 2004 13:45
Paikkakunta: No mie oon täällä jossai....

Viesti Kirjoittaja Viittaperkele »

arto90 kirjoitti:Pikkusen oli *reps* fiilis kun näin tämän aiheen siis ihan älytöntä, kyllä ihminen ottaa asiasta selvää jos oikein haluaa jostain jotain tietää ei tämmöistä enää eihän.
No joo vissiin, valitettavasti vaan ei.

Arvelisin, että tämä aihe laitettiin tänne juuri siksi että ihmiset EIVÄT vaivaudu ottamaan asioista itse selvää. Oman kokemukseni pohjalta osaan sanoa senkin, että joskus kauan sitten asiat olisivat menneet todella paljon sujuvammin jos tällainen topikki olisi silloin ollut olemassa. Ei olisi tarvinnut googlettaa joka ikistä uutukaista termiä saadakseen tietää mistä on kyse.

Eli, ei tuollaisia enää, eihän?
Kuva
Avatar
charmander
electric sushi
electric sushi
Viestit: 1937
Liittynyt: Ti Helmi 01, 2005 18:44
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja charmander »

arto90 kirjoitti:Pikkusen oli *reps* fiilis kun näin tämän aiheen siis ihan älytöntä, kyllä ihminen ottaa asiasta selvää jos oikein haluaa jostain jotain tietää ei tämmöistä enää eihän.
Aivan. Ja mistähän se ottaa selkoa? TÄSTÄ oppaasta :wink:
Saki-san
Genin
Genin
Viestit: 130
Liittynyt: La Maalis 17, 2007 13:47

Viesti Kirjoittaja Saki-san »

Kiitos paljon, ja kiitän vielä jos toimii :)
Näissä videoissa kestää kauvan....

[Edit] Juu toimii.... mut näist tuli hirveesti hakkereit mukana xD
Avatar
Interwise`
Rookie
Rookie
Viestit: 77
Liittynyt: Pe Loka 26, 2007 19:00

Re: Kuinka ladata ja katsoa animea - opas aloittelijoille

Viesti Kirjoittaja Interwise` »

Topicissa on oikeastaan kaksi suurensuurta virhettä..
Ensinnäkin BitComet on sitä alapäästä tulevaa ruskeaa mönjää.. Käyttäkää µtorrenttia tai edes Azureusta. µtorrent lähinnä sen takia, että se tuo kaikki BitCometin ominaisuudet ja lisääkin ja vielä kaupanpäälle on kevyt ohjelma.
Toiseksi tosiaan paras soitin on juuri tuo VLC Media Player. BSPlayer on pelkkää mainosmoskaa, joka kokoruudullisessa kuvassa leikkaa laidoista pois.
Kuva
Interwise`@Quakenet, authed as Interwise
Avatar
Rinde
fakkuoshimashita
fakkuoshimashita
Viestit: 1347
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2006 19:48
Paikkakunta: lol tokio
Viesti:

Re: Kuinka ladata ja katsoa animea - opas aloittelijoille

Viesti Kirjoittaja Rinde »

^löysin tälläsen, näyttäis olevan Shippuudenin alkujaksoihin asti koko möntti, 40gigaa.
Kuva
someting something AIRSPACE

Enter the Lair
Y.S.A.K
DevA
Vastaa Viestiin