Mallista piirtäminen

Haluat esitellä piirroksen tai vain jutella niistä? Täällä se onnistuu.
Vastaa Viestiin
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Niin,eli haluaisin mielipiteitä teiltä tästä mallista piirtämisestä.Kun tuolla fan-artissa olen huomannut,että mallista piirtämistä pidetään hieman huonompana.
Onhan se tietysti selvää,että ilman mallia piirretyt kuvat ovat "arvokkaampia" ,mutta jotkut (kuten esim. minä itse) eivät vain osaa hahmotella ihmistä niin hyvin. :huh:
Tämä asia on nyt vaan vähän mietityttänyt...,eli kommentteja tästä kiitos. ^_^
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan
Viesti:

Viesti Kirjoittaja purplecow »

Mallista on ihan hyvä harjoitella, mutta on ensiarvoisen tärkeää opetella tekemään se piirtäminen alusta lähtien itse.
Sitä pitää vain tehdä uudelleen ja uudelleen, harjoitellen hämäriä asentoja ja oppia hyväksymään sellainen jännittävä tosiseikka että esimerkiksi ihmisen käsi on oikeastaan melkoisen ruma.
Jos anatomia kiinnostaa, kannattaa käydä kirjastossa lainaamassa sellainen tiiliskiven kokoinen kirja jonka nimeä en tietenkään muista. Se on vanha kuin mikä ja sisältää käsittämättömän määrän yhtä käsittämättömän hienoja piirroksia eri osista ihmistä, mittakaavoja, asentoja, perspektiivejä.
Jos jokou asento näyttää luonnottomalta, voi olla kannattavaa kokeilla luonnostella millä tavalla hehmon luuranko on siinä vääntynyt.

Niin. Itse en erityisemmin jaksa arvostaa mallista kopioituja töitä muina kuin harjoitelmina.
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Skye
Genin
Genin
Viestit: 128
Liittynyt: To Maalis 25, 2004 18:32

Viesti Kirjoittaja Skye »

Eihän siinä oo mitään pahaa, paitsi jos piirtää jonkun muun kuin Kishimoton taidetta "olen itekkin sortunut siihen" Mutta mitä väliä sillä on.

Ja kyllähän tuhansien eurojen taulujakin jäljitellään maalaamalla.
Juuh... NAruto on HyvÄ
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Niin...mutta eihän niitä mallista piirrettyjä kuitenkaan pitäisi väheksyä.Kuten esimerkiksi hyvinkin monet kuuluisat maalaajat ja taiteilijat käyttävät useinkin mallia.Siis aivan kuuluisimmatkin.
Joillekkin se opettelu voi olla hyvin vaikeaa.Itsellänikin on kovin lyhyt pinna,jos käsiä yritän piirtää...,tuo kirja,mistä purplecow puhui,kuulostaa kyllä aika oivalta harjoittelutavalta :) jos vaan nimeä satut joskus muistamaan...
Avatar
purplecow
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 752
Liittynyt: To Helmi 26, 2004 19:09
Paikkakunta: kico-chan
Viesti:

Viesti Kirjoittaja purplecow »

<!--QuoteBegin-grape+Jun 14 2004, 10:33 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (grape @ Jun 14 2004, 10:33 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteEBegin--> Niin...mutta eihän niitä mallista piirrettyjä kuitenkaan pitäisi väheksyä.Kuten esimerkiksi hyvinkin monet kuuluisat maalaajat ja taiteilijat käyttävät useinkin mallia.Siis aivan kuuluisimmatkin.
[/quote]
Öö.. hetkonen. Tarkoititko alussa mallilla nyt elävää mallia vai sitä että kopioi jonkun valmiin työn?

Eihän mallissa ole mitään vikaa, mutta mallista ei sovi.
Kuva supercalifragilisticexpialidocious
Avatar
kiko-chan
Super Mama
Super Mama
Viestit: 1478
Liittynyt: To Huhti 15, 2004 19:25
Paikkakunta: Gitaroo Planet
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kiko-chan »

Joo, mäkin oletin että tarkoitat niitä jotka esim. valkkaavat Naruto-mangasta yhden ruudun ja tekevät sen uudestaan. ^_^ Se on ok, harjoitukseksi. Pidemmän päälle, eli harjoittelun jälkeen uskon että pitäisi olla valmis tekemään itse.

Mut siis tietysti voi ottaa mallia. Esim. sarjakuvia piirrettäessä on melkeen pakko piirtää muutaki ku ihmistä. Vaikkapa monimutkasta moottoripyörää. Jos ei ole koskaan koskenutkaan mokomaan, kuten mä esimerkiksi, niin voi ihan hyväksytysti etsiä jostain moottoripyörän kuvan ja piirtää osia siitä siihen. Ainakin minusta... ^_^ Mutta toisten työn pölliminen ja väittäminen omakseen onkin juttu erikseen. Kuolkoot sellaiset! XD
Kuva
Recon^
Genin
Genin
Viestit: 198
Liittynyt: Pe Touko 14, 2004 17:48

Viesti Kirjoittaja Recon^ »

No minä ainakin piirrän mallista koska ne onnistuvat paremmin, olen toki piirtänyt myös ilman mallia monesti. Jotkut täällä sekottavat mallista piirtämisen läpipiirtämiseen! Ja sanovat että kait se nyt on heöppoa läpi piirtää! Mutta jos kirjoitan siihen että piirsin mallista niin en sitten piirtänyt läpi! Muistakaa se!
yoonasu
Chuunin
Chuunin
Viestit: 286
Liittynyt: Ke Touko 19, 2004 08:23

Viesti Kirjoittaja yoonasu »

Piirrän aina ilman mallia.
Harjottelen ja harjottelen ja harjottelen kunnes minusta tulee piirrustus hokage!! :angry:
<img src='http://koti.mbnet.fi/stige/yoonasu/DearS_yoonasu.jpg' border='0' alt='user posted image' />
Avatar
grape
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 874
Liittynyt: Ti Kesä 01, 2004 16:53
Paikkakunta: Jyväskylä/ Riihimäki

Viesti Kirjoittaja grape »

Siis joillekkin mallistakin piirtäminen voi olla vaikeaa.Niin,eihän se todellakaan ole läpipiirtämistä,ei sitä sentään nyt niin toisten töitä ryövätä.Kyllähän siinä (mallista piirretyssä) kuitenkin näkyy se oman käden jälki.
Olen kyllä toki itsekkin sillä kannalla,että parasta olisi piirtää ilman mallia.On oikein hyvä opetella ja opetella mallista piirtämään.Mutta älkää hyvät ihmiset olko liian rankkoja heille,jotka vielä opettelevat ja piirtävät mallista.Se vie oman aikansa oppia.Ja on kuitenkin mukava laittaa niitä töitään tännekkin muiden arvosteltaviksi,että tietää mikä meni hyvin ja mitä voi vielä parantaa.

Itsekkin olen vielä hyvin varhaisella asteella tuossa mallista piirtämisessä...yritän kyllä parhaani mukaan parantua,että kehtaisin joskus laittaa tännekkin niitä ei mallista piirrettyjä kuvia.Eli minusta ei ole kovin reilua,että vielä meitä harjoittelijoita arvostellaan tuosta mallin käyttämisestä... :unsure:
Narharial
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 399
Liittynyt: Ma Touko 24, 2004 18:35

Viesti Kirjoittaja Narharial »

Mä kyllä itse saatan monestikkin katsoa jostakin kuvasta esimerkiksi jonkin käden asennon, tai miten paita rypistyy juuri siitä ja siitä kohtaa. Mutta en missään nimessä kopio kokonaista työtä! Ja näissä piirustukissa missä on saatettu reilustikkin kopioida jonkin henkilön asentota, ilmettä, vaatetusta tms. niitä en koskaan pistä mihinkään näytille.
Niin ja saatan joskus katsoa vaikkapa mitä Irukalla on päällä normaalisti. En vain yksinkertaisesti muista!
Kuitenkin pyrin tekemään aina työni ihan "omakätisesti". Sehän se hauskinta on ^^
Narharial:
Ne on helppo tuhota jos ne kerääntyy yhteen paikkaan *hullun kiilto silmissä*
Narharial:
Juu noi, sillee pam pam pam, iiieee! Chido-- YYYAARRGHH! *kräks puum* Henge!! Iiiee! *kräks* *luuta verta ja suolenpätkiä'
Avatar
sanhosee
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 790
Liittynyt: To Touko 06, 2004 09:19
Paikkakunta: Right where you want me to be

Viesti Kirjoittaja sanhosee »

Itse en osaa piirtää kovinkaan hyvin, joten nyt on projektina mallien tulostaminen ja niitten kanssa harjoittelu, että opin miten pitää piirtää tietyt asiat. Sitten, jos hallitsen sen tarpeeksi hyvin, niin aloitan piirtelemään ilman mallia. Hyväksyn siis harjoittelemisen mallista.
Kuva
Avatar
LäderLappen
ANBU
ANBU
Viestit: 475
Liittynyt: Pe Touko 21, 2004 12:02
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja LäderLappen »

Sama juttu kuin Narhiksella. Ei pahemmin lisättävää.

Itse piirrän aika paljon mallista, tosin siitä ei koskaan tule edes mallin näköinenkään, vaan aina parempi.(Tietenkin omasta mielestä) :P . Sitä kun muuttaa niin paljon (ainakin minä) ja työstä tulee tekijänsä näköinen ja persoonallisempi. Minä kun vilkaisin yksi päivä piirrustuksiani joita olen mallista väkertänyt, niin ei ne näyttäneet edes samalta. Ne oli ihan minun näköisiä, minä ne olin itse tehnyt. Ei se toinen artisti.

Minun luokalla on yksi tyttö (joskus ollut ihan hyväkin kaveri, nykyään kyllä vähän ketuttaa koko henkilö). Aivan uskomattoman hyvä piirtämään. Mutta. Se morkkaa kaikki miun työt ihan maan rakoon, varsinkin jos ne on jostain mallista. Sanotaan nyt tässä että en koskaan piirrä läpi.
Ja jos olen piirrustukseni itse tehnyt, se nauraa jos sieltä nyt joku ihan tyhmä "virhe" löytyy. Ja jos piirrustus on ihan oikeasti hyvä, josta minäkin olen ylpeä, kaikki kehuu sitä ja minä tietenkin loistan kuin Hangon keksi, niin kyseinen tyyppi murjottaa ja alkaa puhumaan pahaa selän takana. Narhis tietää. No niin, tulipa taas. Sai purkaa pahaa oloaan. ;)
Kuva

AMPUKAA ITTENNE.
Avatar
LäderLappen
ANBU
ANBU
Viestit: 475
Liittynyt: Pe Touko 21, 2004 12:02
Paikkakunta: Keminmaa

Viesti Kirjoittaja LäderLappen »

Kenenkään piirrustukset ei ole outoja, vain persoonallisia. ;)
Kuva

AMPUKAA ITTENNE.
Avatar
frostious
Herp a derp
Herp a derp
Viestit: 2464
Liittynyt: Su Huhti 25, 2004 19:50

Viesti Kirjoittaja frostious »

ymm, oma mielipiteeni... mallista piirtäminen on apua tarvittaessa ok, esmes kiko-chanin mainitsemassa moottoripyörän-tapauksessa - eihän kukaan osaa ulkoa piirtää täydellistä moottoripyörää, ja on inhimillistä unohtaa esmes joidenkin hahmojen vaatteiden yksityiskohtia jne. totta kai silloin saa ottaa mallia, eihän silloin kopioida niinkään suoraan kuvasta vaan ennemminkin käytetään sitä vain apuna, eräänlaisena muistilappuna. ja jos joku piirtää hienon moottoripyörän, niin jokainen pystyy sanomaan että tuo on piirretty mallista, se on itsestäänselvä asia.

mutta sitä en hyväksy MISSÄÄN TAPAUKSESSA että otetaan jonkun toisen kuva ja kopioidaan se ihan suoraan, sitten väitetään että itse on sen piirtänyt. se on aivan sama asia jos varastaisi itse alkuperäisen kuvan. vaikka ei itse piirustusjälkeä, lopullista "tuotetta" varastakaan, niin kopioija varastaa idean kuvan takana, ja se on melkein pahempaa kuin itse kuvan vieminen. he jotka eivät itse piirrä eivät ehkä sitä ymmärrä, mutta kuvan idean miettiminen ei ole helppoa hommaa: pitää miettiä hahmolle sopiva ja luonnollinen asento, ilme, taustakin monesti, ja saada ne vielä toimimaan ja näyttämään hyvältä. se vaatii paljon vaivaa ja monta kertaa pyyhkimistä ja uudelleenpiirtämistä - idean keksiminen on yksi asia, sen toteuttaminen aivan toinen. ja sitten kun kuva on lopulta valmis, joku tulee ja katsoo että "hei, hieno kuva!" ja kopioi sen, ilman että tarvitsee yhtään miettiä asentoa, ideaa, mitään. hän vain ottaa sen, kopioi ääriviivat ja esittelee sitten ylpeänä, "tämä on MINUN kuvani!".
minulle on ihan sama mitä ihmiset tekevät vapaa-aikanaan, vaikka kopioisivat koko naruto-mangan huoneensa seinille, mutta sitten kun he tulevat nettiin ja ylpeilevät omilla "taidoillaan", niin äly hoi. pitäisi tuon ikäisten jo tajuta.
kopioiminen EI paranna ketään taiteilijana, eikä kopioiduissa kuvissa ole mitään ylpeilemisen aihetta - kyse ei ole omista taidoista, vaan toisen. vain piirtämällä omia ideoita omalla tyylillään ja tekemällä omia virheitä oppii paremmaksi. ja luulisi että jokainen kuitenkin mieluummin ottaisi kehuja ja parannusehdotuksia OMISTA teoksistaan kuin toisten.

eli lyhyesti sanottuna, en hyväksy suoraa kopiointia, ainakaan silloin kun sitten väittää kuvaa täysin omaksi teoksekseen. se on aivan yhtä pahaa kuin itse kuvan varastaminen.
yoonasu
Chuunin
Chuunin
Viestit: 286
Liittynyt: Ke Touko 19, 2004 08:23

Viesti Kirjoittaja yoonasu »

Selvä! Tunnustan, olen piirtänyt läpi. :(
Ja vielä kaksi kertaa! Sain ruotsin kokeesta 5½ niin kirjoitin vanhempani nimen siitä läpi.

^_^
<img src='http://koti.mbnet.fi/stige/yoonasu/DearS_yoonasu.jpg' border='0' alt='user posted image' />
Vastaa Viestiin