Suosikkikirjailijanne

Keskustele suosikkikirjoistasi ja -kirjailijoistasi täällä, tai vaikkapa kirjallisuudesta ylipäätänsä.
Avatar
Sutsuran
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 377
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2006 17:08

Suosikkikirjailijanne

Viesti Kirjoittaja Sutsuran »

No kertokaapas ketkä ovat lempikirjailijoitanne. Ja sitten vaikka jotain tilpethööriä mukaan, jos haluatte. Pikkusen vaikka esittelyä, ja esimerkkejä.


Näin ikkään:

Anu Holopainen
Suomalainen fantasia(/scifi)kirjailija, tuotantoa mm. Sisarpuut-sarja sekä Pohjoistuuli-sarja.
Suosikaa suomalaista!

Diana Wynne Jones
Voi jestas, fantasiakirjallisuutta kirjoittava immeinen taas. Tuotantoa: Derkinhovin musta ruhtinas, Liikkuva linna, Leijuva linna. Ei osaa päästää irti henkilöistä, vaan kierrättää ne. (Ja se ei ole ollenkaan paha juttu)

David Eddings
Fantasiaa taas. Tuotantoa: Unennäkijät-sarja.
Kirjoittaa erittäin huolellisesti ja luo aina mahdollisimman vakuuttavat puitteet tarinalle. (Tekee hallitusjärjestelmänkin fantasia-maailmoilleen.)
Davidille ja hänen veljelleen omistettu fanisivu (he kirjoittavat paljon yhdessä): http://www.eddingschronicles.com/


No siinäpä joitakin. On noita enemmänkin, mutta en kaikkia (pariakymmentä) jaksa luetella.
Kuva
Ilmasto on hot -ole sinä viileä
----
Kaikkea ei kannata ottaa niin vakavasti.
Avatar
Blue_Hill-san
Familiar Stranger
Familiar Stranger
Viestit: 1448
Liittynyt: La Marras 11, 2006 17:18
Paikkakunta: Hjämeenkjyrö

Viesti Kirjoittaja Blue_Hill-san »

eka :)

R.A.Salvatore Drizzt Do'Urdenit ja muut Forgotten Realms kirjat. Kaikki hyviä

Stephenie Meyer Houkutuksen kirjoittaja, aivan loistava.. ^^ Lukekaa Houkutuksen hehkutus tuosta "lempikirjanne"-topicista.

Siin kaksi, keksin lisää joskus myöhemmin, väsyttää[/b]

edit: Kiitti Sutsuranille, väsyttää, meni nimet vähän väärin mutta nyt ovat oikein... Se muuten on Stephenie, katson kirjan kantta ;)
Viimeksi muokannut Blue_Hill-san, Ti Huhti 17, 2007 18:10. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Bleach EP1 kirjoitti:We have no form, therefore we fear it, and because we are formless, we revere it. Thus we are slain.
Animewatcher
Avasta kiitokset Runtelle ^^
Avatar
Sutsuran
Academy Teacher
Academy Teacher
Viestit: 377
Liittynyt: Pe Maalis 31, 2006 17:08

Viesti Kirjoittaja Sutsuran »

Blue_Hill-san kirjoitti:eka :)

R.A.Salvadore Drizzt Do'Urdenit ja muut Forgotten Realms kirjat. Kaikki hyviä

Stephenia Mayers
1. Eikös se ole R. A. Salvatore?
2. Eikös se ole Stephanie Meyer?

/OFF
Kuva
Ilmasto on hot -ole sinä viileä
----
Kaikkea ei kannata ottaa niin vakavasti.
Avatar
Lucy
Assassin
Assassin
Viestit: 1211
Liittynyt: Su Kesä 26, 2005 23:23
Paikkakunta: Aperture Science Enrichment Center

Viesti Kirjoittaja Lucy »

Douglas Adams
Kirjoitti aivan mahtavaa parodiaa/huumoria. Etenkin Linnunradan käsikirja liftareille -sarjassa rakastan niitä ylimääräisiä ja turhia kommentteja, jotka pistävät lukijan vatsalihakset kipeäksi. Kaikille en kuitenkaan voi suositella: Vitsejä eivät kaikki nuoret lukijat ymmärrä ja jos nyt jotain syvällisiä juonikiemuroita etsii niin ainakaan liftari-sarja ei sellaisia kovinkaan paljoa tarjoa. En nyt enää muista mitä ne kaksi muuta Adamsin kirjaa pitivät sisällään (muuta kuin ylihauskaa huumoria..)

Äh pitäisi taas lukea uudestaan koko Adamsin tuotanto.. viime lukemisesta kun on jo aikaa..


Ja ai kuinka rakastuin myös tuohon Liikkuvaan linnaan. Luin sitä yömyöhään ja pelkäsin että vanhemmat herää kun nauroin niin paljon. Harmittaa pikkasen kun elokuvaversiota oli muokattu.
Avatar
Tonnikala
Just nobody
Just nobody
Viestit: 1297
Liittynyt: La Marras 18, 2006 18:23
Paikkakunta: Hämeen kyrössä

Viesti Kirjoittaja Tonnikala »

R.A. Salvatore

Ikinä en ole lukenut niin montaa niin hyvää kirjaa.
Paras noista on varmaan Pimeän Piirittämät. iso osa henen teoksistaan kertoo Drizzt Do'urdenin elämästä petturi Drowina*. Rakastan niitä kirjoja.
Kuva
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bitenshi »

Lucy kirjoitti:Douglas Adams
Kirjoitti aivan mahtavaa parodiaa/huumoria. Etenkin Linnunradan käsikirja liftareille -sarjassa rakastan niitä ylimääräisiä ja turhia kommentteja, jotka pistävät lukijan vatsalihakset kipeäksi. Kaikille en kuitenkaan voi suositella: Vitsejä eivät kaikki nuoret lukijat ymmärrä ja jos nyt jotain syvällisiä juonikiemuroita etsii niin ainakaan liftari-sarja ei sellaisia kovinkaan paljoa tarjoa. En nyt enää muista mitä ne kaksi muuta Adamsin kirjaa pitivät sisällään (muuta kuin ylihauskaa huumoria..)
Voi se on NIIN TOTTA. :,D Linnunradan käsikirja liftareille on jotain parasta. Pääsin muistaakseni maailman ainoassa viisiosaisessa trilogiassa kolmanteen osaan, sitten jotenkin tyssäsi... .___. Minulla on kyllä koko laitos yhtenä paksuna kirjana hyllyssä, että kyllä se pitää vielä joskus lukea ihan loppuun asti! >3

Niin, muita suosikkeja siis...

Anu Holopainen
Holopaisen fantasiat ovat mahtavia. Niissä on sitä ihanaa Pohjois-Suomen mystiikkaa ja tavallista fantasiaa sekaisin. Olen lukenut Boreaksen Lapset, Mustan Liekin ja Sinisilmän muodostaman trilogian ja nyt aloin lukemaan Sisarpuut sarjaa. Upeaa Anu, upeaa.

Dan Brown
En ensin viitsinyt edes koskea tämän miehen teoksiin, mutta HERRAMUNJEE. Uskomattoman jännitäviä, ennalta arvaamattomia ja mahtavia teoksia. Olen vasta lukenut Enkelit ja Demonit ja DaVinci koodin, mutta kyllä vielä otan käsittelyyni loputkin jos en laiskistu. Suosittelen kyllä ehdottomasti DaVinci koodin lukemista. Loistava kirja.

J.K. Rowling
Mitä voi sanoa? Rakastan Pottereita. Odotan samalla innolla, että surulla viimeisen kirjan ilmestymistä. On tosi kiinnostavaa lukea, miten Rowling aikoo saada tämän koko massiivisen kirjasarjan kasaan fiksusti. Arvostan yli kaiken sitä suurta maailmaa minkä Rowling on luonut Pottereihin. Näitä tulen varmasti lukemaan uudestaan ja uudestaan.

Tuija Lehtinen
Kun fantasia ja jännitys ei kiinnosta ja haluaa jotain kevyttä luettavaa, kannattaa aina turvautua samaa vanhaa kaavaa toistaviin nuortenkirjoihin. Tuijan kirjat vain tarjoavat sitä, mitä joistakin nuortenkirjoista puuttuu; asenteellista huumoria. Joskus joissakin kirjoissa jopa osuu niin ihanasti, että pystyy samaistumaan henkilöön. Meikäläiselle kävi näin kun luin Kundi kesätukkaisen ja Liisan blogin.

Margareth Weis & Tracy Hickmann
Profeetan Ruusu on aivan upea kirjasarja. Suosittelen syvästi fantasiasta pitäville. Varsinkin sellaisille fantasiafriikeille, jotka haluavat muutakin kuin velhoja ja lohikäärmeitä. Kokonainen maailmanjärjestys yhdessä kirjasarjassa ja ihan eritavalla kuin ennen. Loistavaa. [/b]
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
minori
Legendary Sannin
Legendary Sannin
Viestit: 3015
Liittynyt: La Kesä 11, 2005 13:44
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja minori »

Leena Lehtolainen
Maria Kallioiden kirjoittaja siis. Yleensä inhoan liian realistisia kirjoja, koska niistä tulee vain huono olo ja paha mieli, mutta Lehtolainen kirjoittaa aivan mahtavalla tyylillä täysin realistista tekstiä ja siitä jää vielä hyvä maku suuhkin. ^^ Jos tuntuu, että arki tökkii, niin näitä kirjoja lukemalla huomaa, että on siellä niitä pieniä valopilkkujakin. ^^

J.R.R. Tolkien
Turha ruveta edes pahemmin selittelemään. Rakastan Tolkienin luomaa maailmaa ja sitä, että hän ei kirjoita fantasiakirjoja sillä yleensä lähinnä huvittavuutta lähentelevällä tyylillä.

J.K. Rowling
Ei täti mikään vuosisadan kirjallisuusnero ole, mutta mielikuvituksen kuningatar varmasti. ^^ Potterit on yksiä lempikirjoistani siis. ^^ [/b]
Avatar
Mirha
Mindfuck
Mindfuck
Viestit: 1723
Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35

Viesti Kirjoittaja Mirha »

Neil Gaiman

Kirjoittaa mahtavaa ironista, todensekaista fantasiaa, joka pistää oikeasti miettimään elämää. Mies on tunnettu ehkä kirjojaan paremmin Sandman-sarjakuvien käsikirjoittajana. Ja nämähän ovat aivan kulttikamaa, mutta häpeäkseni olen lukenut vain kaksi ensimmäistä kirjaa yhdestätoista, sillä en ole suuremmalti sarjakuvaihmisiä.

*

Sujata Massey

Tämä Rei Shimuran seikkailuilla itsensä läpi lyönyt dekkarikirjailijatäti. Kirjoittaa niin tarttuvaa tekstiä, että 400-sivuiset kirjat tulee luettua päivässä :D

*

Margaret Weis ja Tracy Hickman

Fantasiakirjallisuuden peruskiviä. Tosin nykyään alkavat toistaa itseään aika pahasti. Uusimpiin en ole edes koskenut, mutta Dragonlance-kronikat ovat nyt aivan klassikkoja. Kuolemanportti-sarja on tältä kaksikolta henkilökohtainen suosikkini. Se maailma, ah~ (Ja käsi ylös, kuka tiesi Tracy Hickmanin olevan mies? ^^)

*

Saako täällä heittää myös eriäviä kommentteja muiden mielipiteistä? Siis jos vaikka luon keskustelua?

Anygays. Kun puhutaan fantasiakirjoista ja kysytään David Eddingsin kirjoista, jostain kuuluu aina soraääni, joka käskee kyseistä Eddings-fania hankkimaan parempaa luettavaa. Itse kuulun tähän soraäänikategoriaan. Eddingsin kirjat ovat valmiiksipureskeltuja ja kliseitä toistavia perusfantasiapläjäyksiä. Ehkä juuri sen takia, että kaikki on niin huolellisesti mietittyä, lukijalle itselleen jää hyvin vähän mielikuvituksen varaan. Liikaa Tolkienin jalanjäljissä, sanon ma.
Ja tosiaan, Leigh on David Eddingsin vaimo, ei veli. Ja vaimo osallistuu prosessiin myös, mutta mies ottaa kaiken "kunnian" :D

//Edit:
Ja tosiaan, listasta puuttuu monia, mutta en ole lukenut oikeastaan mitään pitkään aikaan niin... Hm. Päivitän joskus lisää. Ja jotenkin tunnen itseni vajaaksi kun mainitsen Weis&Hickmanin, koska eivät he niin erityisiä nyt ole, mutta... Äh. Ajattelen lisää joskus muulloin :D

Lisään kuitenkin Ray Lorigan. Lukekaa kyseisen kerran teoksia niin tiedätte. Kirjoitustyyli on ihastuttavan intensiivinen ja hengästyttävä, mutta silti koskettaa tapahtumia vain kevyesti. Yleensä Lorigan kirjoissa ei ole yhtä erottuvaa juonta; kirjat ovat pikemminkin jonkun tapahtuman/ajan/ilmiön kuvausta ennemmin kuin juonellista kerrontaa, jolla on päämäärä.
退屈な星が狂々回る merry go round
Just a Fuckin' class hero ON THE BEACH
Avatar
Drago^
Cthulhu
Cthulhu
Viestit: 1483
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2004 20:01
Paikkakunta: R'hyel

Viesti Kirjoittaja Drago^ »

Eion Colfer

Artemis Fowl sarjan kirjoittaja. Kirjoittanut myös yhden lempikirjoistani, supernaturualistin. Mahtava kirjailia joka kirjoittaa fantasiaa ja scifiä.

H.P Lovecraft

Edesmennyt kauhukirjailia 1900 luvun alkupuolelta. Toiset mailmat, ihmisen mitättömyys ja avaruus ovat mykistyttäviä kirjoissa. Kirjoitti lähinnä novelleita mikä on hyvä laiskoille lukijoille.
Luonut mm. Cthulhun.
Suosittelen kaikille herkkohermoisille herran tuotoksia ;).

Brian Jacques

Fantasiakirjailia, kirjoittanut mahtavan Redwall sarjan ja yhä jatkaa. Ensimmäiset 10 (?) osaa on suomeksi. Meet the animals that just kill each others with swords and bows!
"Mikään ei ole este, se on mahdollisuus".

Ia! Ia! Cthulhu Fthagn! Ph'nglui mglw'nfah Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn!
Avatar
Yozora
Unfit to be a Gundam Meister
Unfit to be a Gundam Meister
Viestit: 1128
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 13:30
Paikkakunta: TRANS-AM system
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yozora »

Robin Hobb
Kirjoittaa suhteellisen eeppistä, mutta kuitenkin mielestäni suhteellisen maanläheistä fantasiaa. (Saa olla eri mieltä, en ole hyvä kuvailemaan asioita.) Robin Hobb on kirjoittanut myös Megan Lindholmin nimellä, jonka kirjat ovat realistisempaa ja tuota Mirhan mainitsemaa todensekaista fantasiaa. Itse tykkään kuitenkin enemmän näistä Robin Hobbin nimellä kirjoitetuista teoksista enemmän.

J.R.R. Tolkien
Tätä tuskin tarvitsee juurikaan perustella. Tolkien kirjoittaa hienoa fantasiaa hienolla tyylillä.
Kuva
[ tähdenlentona kai luokseni saavuit ja kauniimman teit minun maailmastain ]
Avatar
Bitenshi
Missing-nin
Missing-nin
Viestit: 1598
Liittynyt: Ma Helmi 14, 2005 08:57
Paikkakunta: Lestijärvi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Bitenshi »

Yozora kirjoitti:Robin Hobb
Kirjoittaa suhteellisen eeppistä, mutta kuitenkin mielestäni suhteellisen maanläheistä fantasiaa. (Saa olla eri mieltä, en ole hyvä kuvailemaan asioita.) Robin Hobb on kirjoittanut myös Megan Lindholmin nimellä, jonka kirjat ovat realistisempaa ja tuota Mirhan mainitsemaa todensekaista fantasiaa. Itse tykkään kuitenkin enemmän näistä Robin Hobbin nimellä kirjoitetuista teoksista enemmän.
Hooh, kaverini on ihan hulluna "Fitz Uljaan seikkailuihin". (muistin sen nimen hetki sitten, en enää) |3 Ihan minun ansiostani, kun ostin hänelle lahjaksi kys. kirjasarjan kolmannen osan. >___> Se kolmososa tuli kyllä ihan vahingossa, mutta lainasipahan kaveri ykkösen ja kakkosen kirjastosta. x3 On pitänyt jo melko kauan saada itseä niskasta kiinni ja lukea noita, mutta kun olen kertakaikkiaan semmoinen laiskiainen, mitä tulee kirjoihin. .____.
Kuva
Ruotsinvihkonsa sottaamisesta vastaa Gomis.
~Y.S.A.K
Avatar
Yozora
Unfit to be a Gundam Meister
Unfit to be a Gundam Meister
Viestit: 1128
Liittynyt: Ma Touko 17, 2004 13:30
Paikkakunta: TRANS-AM system
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yozora »

Bitenshi kirjoitti:
Yozora kirjoitti:Robin Hobb
Kirjoittaa suhteellisen eeppistä, mutta kuitenkin mielestäni suhteellisen maanläheistä fantasiaa. (Saa olla eri mieltä, en ole hyvä kuvailemaan asioita.) Robin Hobb on kirjoittanut myös Megan Lindholmin nimellä, jonka kirjat ovat realistisempaa ja tuota Mirhan mainitsemaa todensekaista fantasiaa. Itse tykkään kuitenkin enemmän näistä Robin Hobbin nimellä kirjoitetuista teoksista enemmän.
Hooh, kaverini on ihan hulluna "Fitz Uljaan seikkailuihin". (muistin sen nimen hetki sitten, en enää) |3 Ihan minun ansiostani, kun ostin hänelle lahjaksi kys. kirjasarjan kolmannen osan. >___> Se kolmososa tuli kyllä ihan vahingossa, mutta lainasipahan kaveri ykkösen ja kakkosen kirjastosta. x3 On pitänyt jo melko kauan saada itseä niskasta kiinni ja lukea noita, mutta kun olen kertakaikkiaan semmoinen laiskiainen, mitä tulee kirjoihin. .____.
Tarkoitat siis "Näkijän Tarua", oletan? Se on lempparini Hobb'in kirjoista, englanniksi tosin. Aloitin toki lukemalla sen suomeksi (äiti osti Salamurhaajan oppipojan minulle joululahjaksi kun olin 12), mutta kahmittuani ne Irlannista englanniksi, en ole enää palannut suomenkieleen. Hobb'in kirjat yksikertaisesti ovat parempia alkuperäisellä kielellä.
Suosittelen kyllä lämpimästi että luet Hobb'in tuotantoa, on nimittäin sen verran loistavaa tavaraa. :D
Kuva
[ tähdenlentona kai luokseni saavuit ja kauniimman teit minun maailmastain ]
Avatar
Ayami
Genin
Genin
Viestit: 124
Liittynyt: Ma Huhti 02, 2007 18:19
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja Ayami »

Diana Wynne Jones on minullakin. Luen eniten fantasiaa ja monia kirjoja on hän kirjoittanut..Viime kirjan jonka luin häneltä oli Liikkuva linna.
Palasin o_o
Kuva
Avatar
LoneWolf
S-Class Missing-nin
S-Class Missing-nin
Viestit: 2102
Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
Paikkakunta: Kaaosmaa

Viesti Kirjoittaja LoneWolf »

Sen voin sanoa ettei minulla ole silleensä suosikkikirjailijaa, mutta on kuitenkin olemassa sellaisia mistä pidän muihin verrattuina parempina.

Eli voisin aloittaa Ilkka Remeksestä. Huippu kirjailija, osaa kirjoittaa mahtavia tarinoita, varsinkin nämä "aikuistenkirjat", (Ikiyö, Uhrilento, Ruttokellot, yms.) ovat itse sitä parasta. Niinkuin on mainittu jo, tarinat joskus vähän kliseisiä, mutta Remeksellä on ihmeellinen taito vääntää kliseistäkin todella mielenkiintoista ja jännittävää luettavaa. Pitäisi ehtiä enemmänkin lukea Remeksen kirjoja, en ole lukenut vasta kun kaksi ja puoli. Remeksestä sain tietää eräältä entiseltä luokkakaveriltani.

Toinen suosikkini on Eddings, fantasian kuningas. Vaikka en olekaan lukenut kuin yhden kirjan - muistaakseni joku Timanttivaltaistuin - pidän häntä jo nyt yhtenä parhaista. Tarinat ovat mahtavia ja hyvin kirjoitettu. Jän osaa venyttää ihan kummallesti pienen pätkän tarinaa karmeaksi neljänsadan sivun mittaiseksi romaaniksi. Kyllähän sitä lukee oikein mielellään. Nyt olisi tarkoitus lukea kesällä tuon Eleniumin tarun loppuun.
Kuva
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
Avatar
Mirha
Mindfuck
Mindfuck
Viestit: 1723
Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35

Viesti Kirjoittaja Mirha »

LoneWolf kirjoitti:Toinen suosikkini on Eddings, vaikka en olekaan lukenut kuin yhden kirjan.
...ja enempää ei tarvitsekaan lukea, sillä muut Eddingsin perusfantasiakirjat ovat aivan samanlaisia :D
退屈な星が狂々回る merry go round
Just a Fuckin' class hero ON THE BEACH
Vastaa Viestiin