Partio

Jos sinua kiinnostaa urheilu tai sinulla on harrastus, josta tahdot keskustella, niin ne keskustelut tapahtuvat täällä.
Vastaa Viestiin
Avatar
jenske
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
Viestit: 557
Liittynyt: La Kesä 18, 2005 14:43
Paikkakunta: Great Kotka city

Partio

Viesti Kirjoittaja jenske »

Foorumilla ympäri nuuskiessani olen havainnut, että täälläkin taitaa liikkua muutama partiolainen. Sormeni syyhysivät päästä tekemään aihe partiosta.
Suomen partiolaiset ry kirjoitti: Partio on vastavoima ”Miks mun pitäis” ja ”Ei kuulu mulle” -asenteille.

Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin partiolaiset osallistuvat puuhiin – vastuun antaminen nuorille on partion perusidea.

Seikkailu ja elämykset kuuluvat partioon. Terve luottamus omiin kykyihin kasvaa!

Ryhmässä oppii myös, että kaikkien ei tarvitse osata kaikkea eikä ole olemassa parasta partiolaista.

Partiossa opitaan käden ja mielen taitoja : Liikutaan luonnossa kävellen, hiihtäen, kiiveten, meloen ja purjehtien. Osataan antaa ensiapua tai lauletaan iltanuotiolla ja kitara soi. Tunnetaan maamerkit ja yövytään tulilla.

Partio antaa nuorille kansainvälisiä kokemuksia ja rakentaa kulttuurien välistä yhteisymmärrystä.

Partio sopii kaikille, joita kiinnostaa monipuolinen ja luonnonläheinen toiminta yhdessä toisten kanssa. Meillä et jää vilttiketjuun!

Partiota harrastetaan paikallisyhdistyksissä eli 850 lippukunnassa ympäri Suomen. Suomessa partiolaisia on 75 000 ja koko maailmassa 38 miljoonaa.

Partio on kaikille avointa ja puoluepoliittisesti sitoutumatonta toimintaa.
Lainasimpa tuollaiset pätkän http://www.partio.fi. Partio on siis maailmanlaajuinen harrastus, jossa annetaan vastuuta myös nuorille. Partiotoiminta on melko järjestäytynyttä, mutta hyvin erilaista eripuolella maailmaa, ja itseasiassa Suomessakin hyvin erilaista eri alueilla ja lippukunnissa.

Eli jooh. Siinäpä nyt tällainen ihanneajatus, millaisia partiolaiset ovat, mutta sen perusteella ei ihan heti kannata lähteä vetämään johtopäätöksiä.
Minkälaisia ajatuksia teillä on partiosta, jos ette ole sitä koskaan harrastaneet?
Harrastatteko, tai oletteko partiota harrastaneet. Jos ette enää harrasta, minkä takia lopetitte?


Miä itse kuulun kahteen lippukuntaan Kymissä, virallinen lippukuntani on Langinkosken Samoojat, Kotkasta. Läsässä olen ollut kahdeksanvuotiaasta lähtien, ja toimin puolitoista vuotta Kojootit-vartion toisena johtajana sekä yleisenä säätäjänä. Meillä on viiden hengen johtajaporukka, Hullut Hirwet. Jokainen meistä toimii tällä hetkellä vartionjohtajina sekä teemme lippukunnan omaa lehteä, Elukkaa, sekä olemme lähes joka viikonloppu jossain metsässä, joko johtajaporukalla, partiokaveriporukalla (siihen kuuluu parista muusta lippukunnasta porukkaa, ikähaitari 15-18) tai sitten vartioidemme kanssa. Silloin kun Hirwistä tuli johtajia, ja tutustuimme muutamaan melko vähäpätöiseen ja metsissä viihtyviin lippukuntiin, on toimintamme melko paljon metsäistynyt, eli retkillä pyritään käymään ahkerasti.

Kuulun myös epävirallisesti Pyhtään Korpisusiin, jossa olen nyt vetänyt reilun vuoden Ilvekset-vartiota. Kahden vartion vetäminen on melkoisen rankkaa, joten Kojoottien vetämisen olen tässä kevään mittaan lopettanut. Ilvesten kanssa meille rapsahti kultaa piirin kevät PT-kisoista. Henkilökohtaisesti miulla on nyt kolme kultamitalia kisoista, sekä kaksi hopeaa, kaikki muut paitsi se yksi kulta on tullut kun olemme kisoissa johtajaporukalla olleet. Ei ollenkaan hullummin :D SM-kisoissa menestys ei ole ollut kovin kummoista, mutta me nousemme vielä :D

Jos harrastat partiota, mistä lippukunnasta olet, millaista toimintanne on, ja mitä teet?

Sitten jos vielä joku jaksaa tämän lukea :D
Kuva
23.58
Y.S.A.K
Avatar
Karupin
ANBU Squad Leader
ANBU Squad Leader
Viestit: 886
Liittynyt: Ke Helmi 09, 2005 21:55
Paikkakunta: Jyväskylä
Viesti:

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Karupin »

Olin partiossa muutaman vuoden ajan. Aloitin harrastuksen 10-vuotiaana parin kaverin kanssa. Ajan kuluessa sain muitakin kavereita houkutelluksi mukaan ja aika pitkään jotkut heistä pysyivätkin mukana harrastamassa. Yksitellen kavereideni innostus kuitenkin laimeni ja jatkoin yksin. Noin puolentoista vuoden ajan jatkoin toisessa vartiossa kun omani hajosi siksi, ettei meitä ollut siinä kuin minä ja pari muuta, jotka hekin taisivat lopettaa melko pian sen jälkeen. Kuuluin aikoinani Keski-Suomen piiriin, Mäkipartion lippukuntaan ja takana on kaksi eri vartioryhmää, jossa olen ollut. Johtajaksi en ole koskaan ajatellut ryhtyä, mutta pari kertaa olen kyllä ollut mukana apulaisena, jos jonkun vartion toinen johtaja ei ole päässyt paikalle.

Olen kyllä kovasti miettinyt että voisi olla ihan mukavaa jatkaa tätä harrastusta. Se oli kuitenkin aikoinaan yksi rakkaimpia harrastuksia, jossa tapasi mukavia ihmisiä ja vaikka inhosinkin haikkeja ja suunnistusretkiä, leireillä ja viikonloppuretkillä oli silti aina todella hauskaa ja niiltä oli aina yhtä haikeaa lähteä pois. Erityisen hyvin mieleeni on jäänyt yksi retki, jolloin suoritimme valvomisliljan (valvoimme siis 24h ajan, mutta ennen pitkää lähes kaikki taisivat kuitenkin nukahtaa, minä mukaanlukien.) Yksi jouluaikaan toteutettava retki on myös jäänyt hyvin muistoihini. Mm. siksi, että olin jo ennen retkeä mitä ilmeisimmin angiinassa, sillä kurkkuni oli kamalan kipeä, nieleminen oli hankalaa ja sain pitää koko ajan kaulahuivia kaulassa. Retken jälkeen olinkin sitten pari päivää poissa koulusta korkean kuumeen ja kurkkukivun takia. Mutta koska tuollaiset erikoiset retket olivat sellaisia, ettei niiltä voi olla poissa, lähdin sinne siitä sairastumisesta huolimatta. Ja hauskaa oli, vaikka ruokahetket olivatkin yhtä tuskaa kurkkukivun takia.

Suuremmista leireistä parhaiten ovat jääneet mieleen vuoden 2001 Scout-leiri Ruotsissa ja paljon tuolloin lehtiinkin päässyt vuoden 2004 Tarus, joka jäi mieleen juuri niiden kovien sateiden takia. Scout on jäänyt mieleen erityisesti siitä syystä, että olin tuolloin vasta pieni 12-vuotias partiolainen ja tuntui kamalan hienolta olla tuhansien partiolaisten kanssa samalla leirillä. Tuolloin en myöskään ymmärtänyt vieraita kieliä, joten kommunikointi oli vaikeaa. Siitä huolimatta lähes kaksiviikkoinen leiri Rinkabyssa ja Tukholmassa oli sen verran hieno kokemus, ettei se varmaan koskaan poistu mielestäni. Kaikista ensimmäisin partioretkeni ei sen sijaan ollut ihan yhtä hieno kokemus. Oli maaliskuinen, todella hyytävä yö ja nukuimme laavussa lumihangessa. Ihmiset mutisivat unissaan löylyn heittämisestä ja heräilin keskellä yötä siihen, että oli kamalan kylmä ja kykenin ajattelemaan vain lämmintä sänkyä kotona. Leirien ja retkien lisäksi pidän partiossa kaikista eniten erilaisista ja hyvin monista leikeistä ja odotinkin aina kokouksissa erityisesti sitä että pääsisimme taas pelaamaan ja leikkimään. Teoria oli silloin alkuaikoina tosi tylsää.

Lippukuntamme oma Kesäkurpitsa-leiri on myös ollut erityisen hieno silloin kun olen ollut mukana. Leirillä yhtenä toteutettava satuteemainen päivä on joka vuosi ollut mahdottoman hauska, varsinkin silloin kun viimeisen kerran olin mukana Kesäkurpitsalla. Puihin oli kiinnitetty erilaisia lappuja eri satuihin liittyen ja illalla leiriimme hyökkäsi noita joka oli muuttanut asiat leirissä päälaelleen. Vastaamalla oikein muutamiin kysymyksiin taiat kumoutuivat.

Partio on hauska ja monipuolinen harrastus, mutta minä sain siitä toistaiseksi tarpeekseni. Ehkä jatkan joskus, ehkä en. Se jää nähtäväksi.
Kuva
~Y.S.A.K ~ Neji FC ~ Hitsugaya taisho FC ~ Akatsuki FC ~
Avatar
Blue_Hill-san
Familiar Stranger
Familiar Stranger
Viestit: 1448
Liittynyt: La Marras 11, 2006 17:18
Paikkakunta: Hjämeenkjyrö

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Blue_Hill-san »

Juu kyllähän tuota on tullut harrastettua mutta lukio hieman vie aikaani, että en ole enään kovin aktiivinen. Aloitin partion tuossa kolmannella luokalla ja ysiluokan loppuun asti tuli harrastettua kunnes aktiivisuus laski. Silti maksan jäsenmaksun että en ole lopettanut. Partiossa parasta on se, että oppii taitoja joita todella tarvitsee joskus kuten ensiapu ja ns. perusselviytymistaitoja eli nuotion ja saunan sytyttämistä... ;) Aina kiva yllättää muut sillä että osaa jotain ja voi sanoa että "opin tän partiossa".

Lippukunta johon kuulun on Hämeenkyrön Hälläpyörät eli HäHä joka on pieni lippukunta joka näkyy ja kuuluu tapahtumissa... ^_^ Paras juttu mikä partiosta ollaan tehty on ehdottomasti kahden vuoden takainen Lapin vaellusreissu... Bluekki <3 Lappi
Vaikka partiosta sai kuulla pientä vattuilua, niin ei se haittannut kuten ei nykyään haittaa tuo seurakunnassa pyörimisestä vattuilukaan. Nykyään ihmetyttää se, että vaikka partioon kuulu vahvasti kristinusko, se ei silti vaikuttanut omaan asenteeseeni uskovia kohtaan. Eli ennen riparia vaikka olinkin partiossa ollut, olin ateisti. Ihme juttu..

Mutta partio on kiva harrastus... ^^
Bleach EP1 kirjoitti:We have no form, therefore we fear it, and because we are formless, we revere it. Thus we are slain.
Animewatcher
Avasta kiitokset Runtelle ^^
Avatar
Retsku-san
Chuunin
Chuunin
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Marras 10, 2006 09:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Retsku-san »

Partio is my life..^^

Aloitin tämän ihanan harrastuksen heti 7-vuotiaana ja olen vieläkin aktiivinen jäsen. Eli minun matikalla syksyllä alkaa 8. vuosi ja vissiinkin pääsen silloin johtajistoon toden näköisesti AVJ:ksi ja olen ollut kahdessa kisassa VJ:nä. Viime viikon loppuna oli Lahdessa SM -kisat ja kolme tuntia ennenkuin saavuttiin kisakeskuskeen tättärää minut laitetaan VJ:ksi. Vaihettiin yhen tyypin kanssa paikkoja, kun se ei enään pääsis kevät kisoihin ja se halusi sisäpuolelle ja minä menin kahden lapsosen kanssa (olivat ihania<33) metsään..Oltiin vaan ulkopuolella ja reppu kastu käpimäräksi ei muuta..:D No saimpahan VJ -kokemusta.
Tervapartioo VOITTI vihreän sarja Suomen mestaruuden toukokuun viimeisenä viikonloppuna Lahdessa /o\

Olen(yllättävästi) Pohjois-pohjanmaan partiopiirissä ja sellaisessa lippukunnassa kuin Tervapartio(kuten tuossa ylhäällä mainitsin..).Mun huivi

Isoin leiri jossa olen ollut oli viime vuoden heinä-elokuun vaiheissa pidetty P-PPP 30 -vuotis juhlaleiri Leimu06 jossa oli 1200 partiolaista ympäri Pohjoispohjan maata ja kaverreita sain. Olin maanantaista sunnuntaihin ja mieleen jäi vessat ja suihkut..Aina kun joku meni vessaan kaikki yritti kaataa sen ja suihkuista tuli jääkylmää vettä. Saunassa käytiin vain keskiviikkona haikin jälkeen..

Kukas on tulossa Suurjuhlille Tampereelle..Minä meen:D
Kuva
Kuva
Avatar
jenske
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
Viestit: 557
Liittynyt: La Kesä 18, 2005 14:43
Paikkakunta: Great Kotka city

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja jenske »

Ui vitsit, miäkin olin SM-kisoissa, Ilvesten kanssa. Kovin hyvin ei menestytty, mutta napsahtipan 29. sija :D LäSästä Tahmikset 1 vartio tuli 13. eli ei hullummin heillä mennyt :D Miekin olen suurjuhlaan tulossa, lauantaista sunnuntaihin. Tosin Tampereella olen jo torstaista lähtien, kun Sauna open airissa olen torstaista perjantaihin.

Onko teillä muuten minkäänlaista koukkausperinnettä olemassa, eli retkillä öisin saattaa joku toinen vartio tai muu partioporukka käydä sotkemassa paikkoja yms. (Tavaroiden rikkominen tai minkäänlainen tuhoaminen ei tietenkään kuulu asiaan)?
Kuva
23.58
Y.S.A.K
Avatar
Uraha
Genin
Genin
Viestit: 176
Liittynyt: La Helmi 24, 2007 23:31
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Uraha »

Kysymyksiä aiheeseen liittyen.

1. Onko partioon mitään ns ikärajaa?

2. Onko täällä Oulussa päin mitään partio toimintaa ja paljon partio maksu on?
Kuva
Thanks, Lusikka-sama

'' I was uncool, be uncool was cool ''
Avatar
Retsku-san
Chuunin
Chuunin
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Marras 10, 2006 09:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Retsku-san »

Uraha kirjoitti:Kysymyksiä aiheeseen liittyen.

1. Onko partioon mitään ns ikärajaa?

2. Onko täällä Oulussa päin mitään partio toimintaa ja paljon partio maksu on?

1. 7 -vuotiaasta ihan siihen asti että itsellä henki pihisee.

2. Haukiputaalla on lippukunta (Olimme Leimulla niiden kanssa vieretysten/o\) joka on nimeltään Putaan Vilkkaat. Partion jäsenmaksu on 26€ ja siihen sisältyy jäsenkortti ja Partio -lehti.

Jekkudragon!Mietihän me olllaan voitu SM:isää kävellä toistemme ohi siellä kisakeskusessa tai metsässä.:O

Oletteko koskaan olleet järjestämässä kisoja?
Minkälaista oli?
Minä olen ollut viime keväänä Sudenpentujen kisoissa järjestäjänä täällä Oulussa. Tuli jopa 2 tunnin yöunet ja jotkuhan (mukaan lukien minä) ajateltiin, että hei, miksi meillä on pesäpallojutut kun ei me huomenna enään ehitä pelata! Pelataan nyt.Kello: 03.00
Mentiin n. puoli viiden maissa aamuyöllä nukkumaan ja herätys oli puoli 7. Mutta kyllä siellä tosi mukavaa oli!:)
Kuva
Kuva
Avatar
jenske
Tokubetsu Jounin
Tokubetsu Jounin
Viestit: 557
Liittynyt: La Kesä 18, 2005 14:43
Paikkakunta: Great Kotka city

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja jenske »

Mie oon joskus ollut rastihenkilönä sudarikisoissa. Siitä en muista muuta kuin, että oli syksy ja melkoisen kylmä, vaikka sinänsä sää oli ihan lämmin.

Toinen oli, kun Kymenlaaksossa järjestettiin syys-SM-kisat, ja lippukuntamme vastuulla oli yksi rasti. Olimme myös toisella rastilla auttamassa. Pirun kylmä oli, ja yötä siis paikan päällä oltiin. Parasta oli, kun meijän lippukunnan rasti oli jonku ylitysjutun jälkeen ja tyypit olivat enemmän ja vähemmän märkiä...
Kuva
23.58
Y.S.A.K
Avatar
LoneWolf
S-Class Missing-nin
S-Class Missing-nin
Viestit: 2102
Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
Paikkakunta: Kaaosmaa

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja LoneWolf »

Kyllä, itselläkin on tullut harrastettua partiota melkein kolme vuotta, tosin siitä on jo varmaan seitsemän vuotta aikaa kun lopetin. Sen takia päätin lopettaa koko homman kun ryhmäämme tuli 8-vuotiaita pentuja. Hommahan meni sitte aivan täydelliseksi "piiri pieni pyöriiksi". En enää jaksanut sitä ainaista leikkimistä, ennen sentään partiossa opeteltiin hyödyllisiäkin asioita. Enkä myöskään pitänyt partioleireistä ollenkaan.

Meille tulee vieläkin partio-lehti, kun en ilmoittanut lopettamista tarpeeksi virallisesti. :3 Saa kipata suoraan roskikseen. Mikseihän ne tajua lopettaa sen lähettämistä, vaikken ole käynyt partiossa seitsemään vuoteen??
Kuva
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
Avatar
Retsku-san
Chuunin
Chuunin
Viestit: 202
Liittynyt: Pe Marras 10, 2006 09:47
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja Retsku-san »

LoneWolf kirjoitti:Meille tulee vieläkin partio-lehti, kun en ilmoittanut lopettamista tarpeeksi virallisesti. :3 Saa kipata suoraan roskikseen. Mikseihän ne tajua lopettaa sen lähettämistä, vaikken ole käynyt partiossa seitsemään vuoteen??

Juu tuosta olen kuullut myös minun kaverilta joka harraasti partiota yhden vuoden ja lopetti sitten. Siitäkin on nyt 7 vuotta ja yhä tulee lehti kotiin. Kannattaa varmaan soittaa sinne Helsinkiin lehden toimitukseen ja kertoa asia jos haluaa lehdestä eroon päästä.
Kuva
Kuva
Avatar
LoneWolf
S-Class Missing-nin
S-Class Missing-nin
Viestit: 2102
Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
Paikkakunta: Kaaosmaa

Re: Partio

Viesti Kirjoittaja LoneWolf »

Retsku-san kirjoitti: Juu tuosta olen kuullut myös minun kaverilta joka harraasti partiota yhden vuoden ja lopetti sitten. Siitäkin on nyt 7 vuotta ja yhä tulee lehti kotiin. Kannattaa varmaan soittaa sinne Helsinkiin lehden toimitukseen ja kertoa asia jos haluaa lehdestä eroon päästä.
Ei tarvitse. Niistä saa hyviä takansytykkeitä mökille. :3 Ei kyllä kiinnosta kyllä tippaakaan itse lehti.

/off
Kuva
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
Vastaa Viestiin