Vinkkeli || Neuvoja piirtämiseen

Apua ja neuvoja piirtämiseen
Avatar
ziradia
Genin
Genin
Viestit: 157
Liittynyt: Ke Maalis 02, 2005 20:31
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja ziradia »

Hopsu kirjoitti:Mistä löytää paikat minne kuuluu vaikka silät nenä suu jne mulla ne näyttää aina sellsilta sekasikiöiltä :oops: Anteeksi jos tätä on jo kysytty.
Mulle tuli heti mieleen kuviksenmaikan (yksinkertainen)neuvo ihmiskasvojen piirtämiseen .. eli aloitat periaatteesta ihan yksinkertaisesta soikiosta, jonka läpi piirrät pystyviivan kertomaan, missä kasvojen keskikohta menee. Sitten piirrät vaakaviivan soikion puoliväliin, jonka kohdalle silmät tulevat. Sitten mittaat silmien kohdan ja soikion alalaidan välisen alueen, jonka keskikohtaan tulee nenän paikka. Soikion alalaidan ja nenän alueen keskikohdalle taas sijoittuu suu. Tässä vielä köyhä paintilla taiteiltu havainnollistamiskuva: (nauraa päänäs irti 8 D)
Kuva
Ohjetta voi tietenkin soveltaa myös eri kuvakulmissa esim. 3/4 kuvissa ja sivuprofiileissa (tätä tosin en sivuprofissa itse käytä).
Kuva
Jos sulla lysti on, niin kätes yhteen naulaa!
Y.S.A.K
Avatar
Nuti
Chuunin
Chuunin
Viestit: 206
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2008 20:22
Viesti:

Re: Vinkkeli || Neuvoja piirtämiseen

Viesti Kirjoittaja Nuti »

Varjostuksesta: Mieti ensin, mistä valo tulee. Leikitään nyt, että päätät, että valo tulee kuvassa olevasta kynttilän liekistä. Sitten ajatusleikki: Kuvittele, että tämä kynttilän liekki ampuu aivan joka suuntaan jotain, vaikkapa pieniä luoteja (HUOM. vain ajatuksissa). Päättele, mihin "luodit" osuvat ja minne ei. Sinne, minne "luodit" (eli valon fotonit) eivät osu, tulee varjoa. Toimii etenkin silloin, kuin valo on voimakas ja varjot teräviä. Kiikunkaakun-tilanteissa tulee hentoa varjoa. Näin.

Koneella värittämisestä: Asia numero yksi: Ei Paintilla väritystä, jos vain mahdollista! Se ei toimi kovinkaan hyvin luovassa väritystyössä.

Asia kaksi: Jos käytät Photoshopin kaltaista piirto-ohjelmaa, niin ainakin minä väritän seuraavasti, kun puhe on sarjakuvavärityksestä (oletan ensiksi, että tiedät, mikä on taso, en osaa oikein selittää sitä). Käytän Photoshop 7.0:aa hiirellä.

Ensiksi otan väritettävän kuvan ääriviivapiirroksen eli "lineartin", skannaan sen mustavalkoisena/harmaasävyisenä ja pistän Photoshoppiin (sekä mahdollisesti talteen Paintiin) RGB-väreissä. Siistin kuvan turhasta röhnästä. Lineartin voi toki tehdä koneellakin, jos tahtoo.

Otan varmuuden vuoksi lineartista ctrl + j-komennolla kopion toiselle tasolle niin, että valitsen ensiksi taikasauva-työkalulla ("wand") viivat ja kopsaan ne ctrl+j:llä. Jos lineartit ovat useammassa osassa, kopioin kaikki osat omille tasoilleen ja liitän ne yhteen ketjuttamalla (klikkaan kunkin tason ruutua niin, että tulee ketjun kuva) ja liittämällä ne yhteen Yhdistä ketjutetut -komennolla. Lisäviivat voivat näyttää hyvältä työn päällä, etenkin, jos kuva tahdotaan sarjakuvamaiseksi. Jotkin väritykset voivat myös helpottua, jos lineart on päällä, esim. jos värjätään verkkokuvioitua pintaa.

Seuraavaksi luon linearttien väliin uuden tason, "Perusvärit".

Sitten valitsen taikasauvalla jommastakummasta lineartista alueen, jonka tahdon täyttää jollain tietyllä perusvärillä (eli se pohjaväri, jossa ei ole varjostuksia tai mitään), menen "Perusvärit"-tasolle ja kaadan maalipurkki-työkalulla väriä taikasauvalla valittuua kohtaan. Mikäli väritettävän alueen reunoille jää valkoista, kumoan värityksen ctrl+z-komennolla ja muunnan taikasauvan valintaa (löytyy muistaakseni Muokkaa-osiosta) niin, että kaikki valkoinen tulee mukaan. Toistetaan temppu niin moneen kertaan kuin väritettäviä kohtia on. Perusvärit tulevat omalle tasolle sen vuoksi, ettei lineart sotkeentuisi turhaan, jos siihen halutaan muutoksia, esimerkiksi vaihtaa alueen väriä, maalata sitä suuremmaksi tai pyyhkiä sitä pois ("erase").

Kun varjostetaan, lisätäänheijastuksia tai muuta tilpehööriä, luodaan kullekin efetille oma taso (esim. "Varjostukset" ja "Heijastukset", jälkimmäinen mieluiten kaiken päälle) ja maalataan niille halutulla värillä ja sävyllä. Näitä varten perusväristä voi ottaa "näytteen" pipetti-työkalulla ja venskalata sitten värin tummuutta väriruudun klikkaamisesta paljastuvasta valikosta. Teen mieluiten valot ja varjot siveltimellä ("brush", pehmeät rajakohdat), kynällä ("pen", tarkat rajakohdat) ja tarpeen tullen pyyhekumilla ("eraser"). Ole tarkkana siinä, millä tasolla työskentelet, ja muista, että "Historia"-valikosta voi kumota hutikudit! Tallenna usein!

Pienellä kikkailulla voit käyttää myös joitain lisätyökaluja, testaa niitä kuitenkin ensin erilliselle "suttupaperille"! Olen itse ihastunut seuraaviin kikkoihin (en muista ikävä kyllä näiden enkunkielisiä nimiä):

1. Liukuväri. Vaihtelua varjostukseen ja kuviointiin.
2. Sumennustyökalu. Luonnollisemman lookin puolesta.
3. Hankaustyökalu. Vähän kuin vahaliiduilla leikkisi.

Työn valmistuttua otan yleensä työstä screenshotin ja tallennan kuvan Paintiin, mutta virallisempiakin tallennustapoja lienee. En ole vielä kovin kokenut photoshoppaaja.

Toivottavasti tästä oli apua :)

Lisäkikka valopöytiin: Jos olohuoneessasi on pöytä, jossa on lasilevy, siitä saa näppärästi valopöydän pistämällä lampun sen alle. Miinuksena on tosin pöydän mataluus. Myös piirtoheittimet käyvät valopöydän korvikkeista, näin koulussa puuhailun varalta!
"Life is so simple. I do some stuff. Most fails. Some works."
- Leonardo da Vinci
Vastaa Viestiin