Suosikkikirjasi

Keskustele suosikkikirjoistasi ja -kirjailijoistasi täällä, tai vaikkapa kirjallisuudesta ylipäätänsä.
Vastaa Viestiin
Avatar
Blue_Hill-san
Familiar Stranger
Familiar Stranger
Viestit: 1448
Liittynyt: La Marras 11, 2006 17:18
Paikkakunta: Hjämeenkjyrö

Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja Blue_Hill-san »

Elikkäs kertokaa tämän hetken suosikkikirjanne perustelujanne ja tietenkin, lyhyt esittely kirjastanne. Kertokaa siis tämän hetken suosikkikirjastaane. ^^" Vaikka tähän tyyliin;

Kirjan nimi: Houkutus (alk. per. Twilight)
Kirjailija: Stephenie Mayer

Tämä oli aivan mahtava kirja, sain suosittelut eräältä ystävältäni ja hän sitten lainasi sen minulle. Kirja kertoo Bellasta (oik. Isabella) joka muuttaa Forksin synkkään, sateiseen kaupunkiin ja tutustuu Edwardiin joka suhtautuu Bellaan ynseästi mutta josta alkaa löytyä uusia puolia ja lopulta he rakastuvat. Eli ei aivan puhdasta romantiikkaa sillä
Spoileri, maalaa nähdäksesi[spoiler]Edward paljastuu vampyyriksi, joka kuuluu klaaniin joka kieltäytyy ihmisveren juonnista
[/spoiler]
eli hieman fantasian aineksia on mukana. Ensin pidäin kirjaa puhtaasti tytöille suunnattuna mutta poikana yllätyin todella tästä teoksesta. Suosittelen lämpimästi kaikille romantiikan ystäville (ja muillekkin). Kouluarvosana tällä kirjalle on ehdoton 10. Hehkutan tätä ihan urakalla, oli se niiiin ihana... <3

Onneksi tästä on tulossa jatko-osa! aww... Sitä odotan kovasti.


minoriedit: Muistakaa edelleen käyttää sitä haku-toimintoa, vaikka kevätsiivousta onkin suoritetettu. Tästäkin aiheesta nimittäin löytyi topicci jo ennestään. Mutta taidan nyt tehdä niin, että olkoon tämä elossa ja lukotan sen vanhan. Osoite on tässä: http://www.naruto.fi/board/viewtopic.php?t=728

Edit: voe ei, minä kun olin varma että tälläistä ei ollut. Pahoittelen ja kiitän minoria.
Viimeksi muokannut Blue_Hill-san, Ke Marras 21, 2007 23:12. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Avatar
LoneWolf
S-Class Missing-nin
S-Class Missing-nin
Viestit: 2102
Liittynyt: Su Helmi 25, 2007 15:51
Paikkakunta: Kaaosmaa

Viesti Kirjoittaja LoneWolf »

Jotenkin alkoi tuo Blukkiksen selostus tuntumaan tutulta. Huomasin että eräs meidän tyttö meidän äikän ryhmästä oli lukenut saman kirjan.

Omani on tässä:

Kirjan nimi: Itäveri
Kirjailija: Herra Remes
Genre: Trilleri

Kirjahan kertoo muistaakseni miehestä, jolle selviää ettei hän olekaan adoptoitu, vaan hänen isänsä on rikas venäläinen. Poika lähtee sitten seikkailemaan, eli etsimään isäänsä ja sitten paljastuukin että iskä on mukana presidentin tappoprojektissa. Siitähän se seikkailu sitten alkaa oikein kunnolla.
Tiedän, oikein kliseinen juoni, mutta voin sanoa että se on todella hyvin tehty. Jäin riipuvaiseksi heti ekan luvun jälkeen.
Kuva
On pirun vaikea selvitä hengissä hautaan saakka. | Animewatcher | Last.fm | Metallimusiikki F.C. | "Sooner or Slayer"
Avatar
Tonnikala
Just nobody
Just nobody
Viestit: 1297
Liittynyt: La Marras 18, 2006 18:23
Paikkakunta: Hämeen kyrössä

Viesti Kirjoittaja Tonnikala »

Jaa?

Nimi:Kaksi miekkaa
Tehnyt:R.A Salvatore
Genre: Fantasia

Oikeasti paras kirja mitä olen vähään aikaan lukenut. Täydellinen Jatko Drizztin elämälle. Kolma ja viimeinen osa Metsästäjän Miekat-sarjasta.
Kuva
Avatar
Mirha
Mindfuck
Mindfuck
Viestit: 1723
Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35

Viesti Kirjoittaja Mirha »

Hm, en osaa nimetä nykyistä suosikkia, sillä omistan vain all-time favouriteja. Kai kelpaa?

**

Neverwhere - maanalainen Lontoo (Neverwhere)
Kirjoittanut Neil Gaiman
Genre: fantasia

Skotlantilainen Richard lähtee töihin Lontooseen. Kaikki alkaa vanhasta naisesta, joka varoittaa Richardia ovista ennen tämän lähtöä. Lontoossa Richard pelastaa kadulta loukkaantuneen tytön, joka tempaa tämän uskomattomiin seikkailuihin maailmaan, jonka olemassaoloa hän ei kysennyt edes kuvittelemaan.

Kirjassa on sen verran kielellisiä vitsejä, että englantia taitamaton ei ehkä ymmärrä aivan kaikkea. Ei sillä, että se vaatisi täydellistä kielitaitoa, mutta jotkut jutut aukenevat paremmin jos tietää parin sanan kaksoismerkitykset. ^^ (Sen lisäksi jos mahdollista, hankkikaa kirjasta kovakantinen versio, jossa pitäisi olla mukana hieman tuunattu Lontoon metrokartta :D)

Vaikea kertoa kirjasta jos ei halua spoilata. Örr. Se oli alunperin tv-sarjan käsikirjoitus, mutta toimii myös kirjana (ja kyseinen tv-sarja on aika vaisu verrattuna lukuelämykseen).

**

Saanko olla ahne paska ja suositella myös toista?

Tokio ei välitä meistä enää (Tokyo ya no nos quiere)
Kirjoittanut Ray Loriga
Genre: Scifi/fantasia

Aids on nujerrettu ja sen seurauksena erilaiset huumeet ovat arkipäivää. Uusinta uutta on huume, joka pyyhkii pois muistot. Kirjan päähenkilö on tätä huumetta myyvä kauppias, jonka edesottamuksia seurataan ympäri maailmaa aina Etelä-Amerikasta Japaniin. Ja kunnon diilerien tavoin hänkin on jäänyt koukkuun omaan kemiaansa. Tarina ihmisistä, jotka kaikista eniten haluavat unohtaa ja ovat valmiit maksamaan siitä.

Kirja voitti Tähtivaeltaja-palkinnon ja on muutenkin kehuttu ja ylistetty.
退屈な星が狂々回る merry go round
Just a Fuckin' class hero ON THE BEACH
Avatar
Wendy
Jounin
Jounin
Viestit: 1014
Liittynyt: La Loka 01, 2005 09:24
Paikkakunta: Seinäjoki

Viesti Kirjoittaja Wendy »

Kirjan nimi: Nancy (alkuperäisnimi: And I don't want to live this life)
Kirjailija: Deborah Sprunger
Genre: tositarina

" Tositarina tytöstä, joka ei halunnut elää.

Nancy on äidin tuskasta syntynyt kirja. Se on järkyttävä dokumentti itsetuhoon pyrkivästä nuoresta tytöstä. Se on rehellinen puheenvuoro niiden vanhempien puolesta, joilla on ns. vaikeita lapsia. Samalla se on äidin silmin kerrottu riipaiseva rakkaustarina - Nancyn ja Sex Pistols -yhtyeestä tunnetun Sid Viciousin tarina - joka päättyi murhenäytelmään ja sensaatiolehtien otsikoihin."

Lempikirjani tällä hetkellä, pidän tositarinoista. Nancy ei ollut tylsä kirja - siinä osattiin kuvailla tosi hyvin paikkoja ja tunteita. Kirja tuntui realistiselta (no, kun sehän on tositarina..). Voisin lukea Nancyn samantien uudestaan. ^___^
Viimeksi muokannut Wendy, Su Marras 04, 2007 12:00. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
The world is rolling around at the speed of rebirth.
Avatar
salakuljettaja
Rookie
Rookie
Viestit: 89
Liittynyt: Ma Huhti 23, 2007 19:01
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja salakuljettaja »

Mun ehdoton fanituksenkohde on fantasiakirjailija Neil Gaiman. Kyseiseltä herralta on tullut vuosien varrella monia bestsellerejä kuten Neverwhere ja American Gods. (Plus aivan mahtava Sandman- sarjakuva 83) Kaikkei koskettavin ja nätein kirja taitaa olla Gaimanin Stardust (Tähtisumua), jonka luin joskus kaksi vuotta sitten.
Kirjan päähenkilönä toimii nuori pojankloppi Tristran Thorn, joka onnettomana ihastuu kylän näteimpään neitoon. Voittaakseen tytön sydämen hänen täytyy noutaa tälle tähti, joka putoaa kylän vieressä olevaan metsään. Tässä metsässähän ei asu kuin noitia, velhoja, keijuja, haltioita jne. eikä ihmiset uskalla käydä siellä kuin kerran vuodessa jolloin pidetään jonkin sortin festarit. Muistaakseni O.o
Kirjassa on todella ihania hahmoja ja tarina on miellyttävä.. Enkä osaa sanoa mitään sen ihmeellisempää, koska en oikeasti enään muista kuin spoilaavia yksityiskohtia ^^
Avatar
Anrica
Chuunin
Chuunin
Viestit: 208
Liittynyt: Pe Elo 24, 2007 18:53
Paikkakunta: Hollola
Viesti:

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja Anrica »

Mun ehdoton suosikkikirja on Houkutus. ;) Se on aivan ihana, tunteet on kuvattu siinä loistavasti eikä siinä ole mättöä, mikä olisi pilannu kirjan kokonaan. Onneksi siitä tulee jatko-osa, oon varannu sen jo kirjastosta nii pääsen toivottavasti äkkiä lukemaan sitä. ;D Eragon ja Esikoinen ovat kans hyviä, mutta Houkutus on ykkönen, ja tulee varmaan aina olemaan.
Avatar
Mirha
Mindfuck
Mindfuck
Viestit: 1723
Liittynyt: Pe Syys 16, 2005 14:35

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja Mirha »

^
Saa mainita myös kirjailijan ja vaikka mistä kirja kertoo tai viitata aiempaan postiin.

//off
退屈な星が狂々回る merry go round
Just a Fuckin' class hero ON THE BEACH
Avatar
BugShino
ANBU
ANBU
Viestit: 427
Liittynyt: Pe Helmi 09, 2007 21:45

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja BugShino »

Nimi: Kadonnut maailma
Kirjailija: Michael Crichton
Tieteis- ja jännitysromaani

Jatkoa Jurassic Parkin ensimmäiselle osalla ja on paljon parempi kuin elokuva (juonessa suuria eroja). Lisätietoja Wikipediasta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kadonnut_m ... richton%29

Paras lukemani kirja, ainakin tällä hetkellä. Sen lukemisesta on kai pari vuotta, mutta edelleen se on varannut suosikki kirjani paikan. Erinomainen juoni, loistavat hahmot ja erilaiset teoriat tekevät kirjasta kiehtovan ja jännitystä piisaa. Lempi hahmoni on Doc Thorne.
Avatar
Andar
Genin
Genin
Viestit: 115
Liittynyt: To Elo 25, 2005 17:25
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja Andar »

Täältä kun ei mitään suositteluketjua löydy enkä sellaista jaksa tehdä, joudun kirjoittamaan tänne.

Jonathan Stroud:
Bartimaeus-trilogia.

Ensimmäisen osan nimi taitaa suomeksi olla Samarkandin amuletti, muut osat varmaan vähänkin fiksumpi ihminen osaa selvittää itse. Sarjaa voisi kuvailla synkäksi Harry Potterin ja Artemis Fowlin yhdistelmäksi:

"Kun Nathaniel, maagikko Arthur Underwoodin oppipoika, kutsuu luokseen 5000 vuotta vanhan dzinni Bartimeuksen, Bartimeus ei arvaa mikä häntä odottaa. Nathaniel ei kaipaa niitä tavanomaisia taikatemppuja, joita hengiltä yleensä pyydetään. Hänellä on mielessä aivan muuta ja paljon vaarallisempaa: kosto.

Bartimeuksen on varastettava kuuluisa Samarkandin amuletti Simon Lovelacelta, vaikutusvaltaiselta ja julmalta maagikolta, joka hallitsee Lontoota ja nöyryyttää Nathanielia kaikin keinoin.

Bartimeusta sapettaa: hänen tuhansia vuosia vanhan dzinnin, joka on puhunut itse kuningas Salomonin kanssa, on otettava vastaa käskyjä keskenkasvuiselta pojankoltiaiselta. Mutta lahjakas oppipoika on päättänyt päihittää mestarinsa ja tulla heitä paremmaksi maagikoksi!

Samarkandin amuletti on huima, rönsyilevä tarina maagikoiden hallitsemasta Lontoosta ja Isosta-Britanniasta. Näkökulma on herkullinen: kertojana on ikivanha henki, dzinni, joka tarkastelee maailmaa hilpeän purevasti. "

Hmm, nyt alkaa taas tehdä mieli lukea koko sarja uudestaan. Suosittelen.
Avatar
PikkuElvis
Rookie
Rookie
Viestit: 74
Liittynyt: Su Joulu 28, 2008 23:17

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja PikkuElvis »

Kirjan nimi: Uinu, uinu lemmikkini (alkup. Pet Sematary)
Kirjailija: Stephen King
Genre: Kauhu

Vaikka olen tämän varmaan kymmenisen kertaa kerinnyt kannesta kanteen lukea, ei ole yleinen kiinnostus hävinnyt mihinkään. Alunperinhän katsoin tämän elokuvaversiona, ja koska molemmat osat olivat kolahtaneet minuun kuin metrinen koivunhalko, halusin ehdottomasti lukea tämän kirjana. Kirjoillahan on normaalisti paljon enemmän annettavaa. Tässäkin tapauksessa mm. naapurinsedällä oli vaimo.

Kirja kertoo siis Creedin perheestä, joka muuttaa Ludlowin pikkukaupunkiin perheenisän, Louisin työn perässä. Heidän kotinsa pihalta kulkee polku läheiseen metsään, ja ystävällinen naapuri, Jud Crandall lupaa perheen pienelle tyttärelle, Eileenille, että hän näyttää jonain päivänä, mitä polun päässä sijaitsee. Polku vie kylän pikkulasten perustamalle lemmikkien hautausmaalle, joista useat ovat mm. kuolleet 'raitilla', suurella tiellä Creedien talon vieressä, jossa kulkee jatkuvasti suuria rekkoja. Kun Eileenin kissa Winston "Church" Churchill kuolee rekan töytäisemänä, Jud kertoo Louisille paikasta paljon kauempana metsän uumenissa lemmikkien hautausmaan takana, joka toimi ennen Micmac-intiaanien hautausmaana. Louis hautaa Churchin sinne, ja pian kissa palaakin takaisin "elävänä" haisten mullalta, johon se oli haudattu. Jud on varoittanut Louisia, että kun kerran menee kyseiseen paikkaan, sinne palaa aina takaisin, ja seuraukset voivat olla tuhoisat. Mitä tapahtuu, kun perheen kuopus, 2-vuotias pikku-Gage jää rekan töytäisemäksi? Mitä tapahtuu, jos ihminen nousee kuolleista?

Rakastan Stephen Kingin pitkäveteiseksikin kuvattua tarinankerrontaa. Rakastan sitä kaikkea sarkasmia, jota tekstistä huokuu. Kingiä ei turhaan sanota kauhun mestariksi.
THOUGH THERE'S NO ONE THERE TO GUIDE YOU,
NO ONE TO TAKE YOUR HAND.
Avatar
Ryuuou
Torture Specialist
Torture Specialist
Viestit: 756
Liittynyt: Su Loka 09, 2005 14:49
Viesti:

Re: Suosikkikirjasi

Viesti Kirjoittaja Ryuuou »

Tällä hetkellä Juha Vuorisen tuotanto.
"Rasisti en ole, mutta rorurealisti kylläkin"
Vastaa Viestiin