Vaatteiden rypyt ja niiden varjot

Apua ja neuvoja piirtämiseen
Vastaa Viestiin
Avatar
Arska
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1422
Liittynyt: Su Syys 26, 2004 02:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Arska »

olen kovin huono neuvomaan mutta periaatteessa rypyt on asia mikä pitää vaan käsittää,sisäistää niin että tekisit niitä unissasikin. se yleensä käy salavarkain jos vain tarpeeksi paljon tuijotat erilaisista kuvista rypytyksiä ja tarkkailet ihmisiä ympärilläsi ja katsot miten heidän vaatteensa laskostuvat jne. ja pitää muistaa että rypytykset ovat kolmiulotteisia,eivät vain hassuja viivoja jotka on heitetty sattumanvaraisesti ympäri vaatetta.
Avatar
Arska
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1422
Liittynyt: Su Syys 26, 2004 02:51
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Arska »

lyijykynälläkin voi harjoittelun kanssa tehdä vaikka mitä varjostuksia:3 ..en itse tosin vielä sitä taitoa hallitse mutta olen nähnyt todisteita siitä että se on mahollista xD
Avatar
Albino
ANBU Captain
ANBU Captain
Viestit: 1382
Liittynyt: Su Loka 17, 2004 13:12
Paikkakunta: Wonkan suklaatehdas
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Albino »

Kuva
y.s.a.k Entinen Komori.
Avatar
SilverDragon
ANBU
ANBU
Viestit: 451
Liittynyt: Pe Marras 05, 2004 22:27

Viesti Kirjoittaja SilverDragon »

Itsellä ainakin rypytys on tullut vuosien vaatteiden piirtämisellä yhä paremmaksi ja paremmaksi. Mutta en todellakaan väitä, että olisin tyytyväinen tähän. Mielestäni rypyttämiseen oppii ajan kanssa ja päähän alkaa pikku hiljaa muodostua kuvia siitä, miten ne rypyt menevät.

Ja vaikka Arska sanoikin, ettei niitä viivoja pidä laittaa minne sattuu(mikä on kyllä totta), pitää silti muistaa, että vaikka laittaisitkin saman vaatteen päällesi, rypyt eivät mene aina samanlaisesti.

Onnea harjoitteluun. :)
Avatar
Charuka
Chuunin
Chuunin
Viestit: 278
Liittynyt: La Tammi 08, 2005 20:17
Paikkakunta: Jockis

Viesti Kirjoittaja Charuka »

Rypyt ja varjothan tulee itsestään kun antaa ajatuksen juosta ;) mä en koskaan pahemmin ajattele mihin ne menee, mutta ihan hienoa jälkeä tulee.. oikeassa paikassa tosin ovat, vaikka en niitä ajattelekkaan antaumuksellisesti.

No, nyt kun miettii niin ryppyjä kohtiin missä on taitetta esim. kyynärtaipeeseen tai istuessa kylkiin kun paita ruttaantuu.. vähän vaikea selittää :D

varjot voi helpostikin soveltaa kuvittelemalla auringon jostain suunnasta, tai minkä tahansa valon, varjoja syntyy aina ja niitä on hiuksissa (ainakin kuvissa), vaatteiden varjollisissa kohdissa, kuten kainalossa jos käsi on tiellä ja näin.. leuan alla, jos pää on vähän alas päin tai riippuen valon suunnasta... tässä nyt joitain, mutta tosiaan katsele "eläviä" olentoja, kuten itteäs ja vaatteides ryppyjä tai sitten vaikka kaikkien tavaroiden varjoa, ei sen nyt niin vaikeata ole. ;)
Don´t try to live so wise, don´t cry cause you´re so right, don´t dry with fakes of fears cause you will hate yourself in the end...
Avatar
ReddiS
Chuunin Exam Supervisor
Chuunin Exam Supervisor
Viestit: 681
Liittynyt: To Joulu 09, 2004 20:34
Paikkakunta: East Side of Palokka

Viesti Kirjoittaja ReddiS »

Eipä ole minun heiniäni. Varjostuksen osaa, mutta vaatteiden rypyt... no thanks. Se on hirmu vaikeaa. Aina kun katson kättäni ajattelen "On siinä ryppyjä piirrettäväks."
Kuva
inofan87
Oinin
Oinin
Viestit: 962
Liittynyt: To Kesä 24, 2004 12:14
Paikkakunta: Outokumpu city, Finland

Viesti Kirjoittaja inofan87 »

Kato omia vaatteitas. Sillä tavalla ne rypyt huomaa kaikkein helpoiten ^__^

Mie ainakin alotin piirtämällä vaan viivoja rypyiks mutta opin sitten tekemään ne kunnon rypyt ajan myötä. En tiiä, kai ne on vaan opeteltava.

Varjostuksessa kannattaa aina aluksi päättää että mistä suunnasta valo tulee. Siten varjostus on jo paljon helpompaa.
Omg O.o
Avatar
KuroTsubasa
Genin
Genin
Viestit: 129
Liittynyt: Ma Marras 20, 2006 19:42

Re: Vaatteiden rypyt ja niiden varjot

Viesti Kirjoittaja KuroTsubasa »

Itse vaan lisäilen viivoja ja laitan sellasii kaarellisia muotoja vatteiden reunoille. Varjot...ei oikein onnistu viel. Oon kokeillu nyt viimeaikoin just näitä asioita^^ Varjostuksessa ei saa vaan innostua, ettei tuu sellasii ylimääräsii varjoja.
Kuva
Epik High
Avatar
Rinde
fakkuoshimashita
fakkuoshimashita
Viestit: 1347
Liittynyt: Ti Tammi 17, 2006 19:48
Paikkakunta: lol tokio
Viesti:

Re: Vaatteiden rypyt ja niiden varjot

Viesti Kirjoittaja Rinde »

Samaa reeniä kun kaikkiin muihinkin varjostuksiin: etsi valokuva jossa on varjostunut, vaate, esim valkoinen paita jonkun päällä. Säädä kontrastia jossain kuvankäsittelyohjelmassa niin että kuvan ihan mustavalkoinen ja terävä. siitä vaan sitten piirtämään, oppii "perustat" joiden päälle sitten kikkailla harmaaaävyjä ja muita.

Toimii myös väreissä, sitten näkee minkävärisellä copicilla kannattaa värittää varjo-osa.
Kuva
someting something AIRSPACE

Enter the Lair
Y.S.A.K
DevA
Avatar
Miruba
Student
Student
Viestit: 15
Liittynyt: Pe Huhti 18, 2008 01:33
Paikkakunta: Sastamala

Re: Vaatteiden rypyt ja niiden varjot

Viesti Kirjoittaja Miruba »

Ihan ensimmäisenä täytyy muistaa miten eri kankaat käyttäytyy. Ja tietenkin ne kohdat vaatteista, mitkä ovat löysempiä ovat rypyllä.
Varjot kattoo sitä mukaa, mistä valo tulee ja osuu vaatteisiin. Varjoilla saat myös rypyn näyttämään aidolta ja kolmiulotteiselta.
Itsellänikin oli alkuvaikeuksia ja on vieläkin, mutta pitää vain harjotella. Ainakin itselläni yleensä parhaimmat
rypytykset tulevat vahingossa xD
Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me, and just be my friend. Kuva
Avatar
Nuti
Chuunin
Chuunin
Viestit: 206
Liittynyt: Ma Heinä 21, 2008 20:22
Viesti:

Re: Vaatteiden rypyt ja niiden varjot

Viesti Kirjoittaja Nuti »

Ryppyjen piirtäminen on minulle yhä haastavaa, muttei mahdoton tehtävä ainakaan perusvaatteiden kohdalla. Se on silkka harjoittelu- ja mallinottokysymys. Tosielämän ohella ryppymalleja voi katsoa sarjakuvista, esimerkiksi Salapoliisi Conanissa on erinomaisia malleja väljien vaatteiden piirtämiselle! Älä kuitenkaan kopioi ainuttakaan kuvaa suoraan, vaan lue ja paina joitain nyrkkisääntöjä mieleesi. Monissa mangapiirrosoppaissa käsitellään myös laskosten piirtämistä.

Olen painanut mieleeni seuraavanlaisia nyrkkisääntöjä ryppyjä piirtäessäni:

1. Mitä ohuempaa ja taipuisampaa kangas on ja mitä väljempiä vaatteet ovat, sitä pidempiä ja hienostuneempia rypyt ovat, ja päinvastoin.
2. Vaatteiden rypyt syntyvät, kun kangas menee jotenkin epätasaisesti tai jännittyy. Roikkuvien vaatteiden rypyt alkavatkin aina jännityskohdasta (tarkkaile vaikkapa löysän t-paidan miehustaa, U-rypyt alkavat ja päättyvät olkapäihin, joissa vaate roikkuu).
3. Tiukoissa vaatteissa taivutuskohtiin (esim. polvitaipeisiin) tulee aina ruttuja, kun ruumis taipuu.
4. Jäykissä kankaissa on ruttuja myös silloin, kun mikään osa ei taivu (ks. farkut), mikäli vaate on ollut yllä jo jonkin aikaa. Vaate nimittäin "prässääntyy" rypyille liikkumisen ja hikoilun myötä.
5. Löysät vaatteet kannattaa yksinkertaistaa mielessä, jolloin rypytyskin helpottuu. Esimerkiksi väljää paitaa voi ajatella liinana, joka roikkuu olkapäiden varassa, ja hametta jonkin esineen päällä riippuvana liinana. Tiukoissa vaatteissa juttu on sitten vallan eri.

Äkkiä ei tule muuta mieleen... mutta harjoitus tekee mestarin!
"Life is so simple. I do some stuff. Most fails. Some works."
- Leonardo da Vinci
Vastaa Viestiin