Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!

Täällä voi keskustella vapaasti Naruto animesta suomeksi (Ei spoilereita!)
Lukittu
Avatar
minori
Legendary Sannin
Legendary Sannin
Viestit: 3015
Liittynyt: La Kesä 11, 2005 13:44
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!

Viesti Kirjoittaja minori »

Freyrin sanat hiukan päivitettynä:1. Fleimaus ja trollaus
Ei perustelematonta, typerää tai henkilökohtaista haukkumista. Muistakaa kunnioittaa toisianne! Myös tarkoituksellinen riidan haastaminen on kiellettyä.

2. Tuplapostit
Tuplapostit eivät ole kiellettyjä, mutta editoikaa viestejänne, jos vain suinkin mahdollista. Edit-nappi löytyy omien viestienne vasemmasta alakulmasta (kuten Quotekin).
Ikivanhoihin topicceihin saa laittaa "tuplapostin".

3. Off-topic
Off-topic on sallittua oman harkinnan rajoissa. Pyri välttämään täysin turhia off-topiceja sekä pelkästään off-topicista koostuvia viestejä, sekä mielellään merkitse offtopic-viestisis esimerkiksi tagilla [off]tekstiä[/off].

4. Allekirjoitukset
Kaiken allekirjoituksessa olevan: kuvien, tekstin ja animaation on mahduttava 500x200 pikselin kokoiseen alueeseen. Eli siis tämännäköiseen:

Kuva

Jos mukana on giffejä, niin koon pitää pysyä alle 1,5 megatavussa.

Signature-sääntöjen rikkomisesta saa varoituksen ja toisen samasta syystä saadun varoituksen yhteydessä rapsahtaa jo kahden täyden päivän bannit.

5. Turhat postit
Vältä turhaa myötäilyä, tarkoittaen sitä että viesti koostuisi pitkästä lainauksesta jonka perässä lukee "joo samaa mieltä".

6. Turhat lainaukset
Vältä lainaamasta turhaan. Jo kolmen viestin perättäinen lainaus alkaa näyttää inhottavalta, varsinkin jos ne ovat erittäin pitkiä posteja. Saa tietysti käyttää päätään hyväksi ja joustaa tilanteen mukaan. Pääperiaate on kuitenkin lainata vain sitä mihin sinä haluat sanoa jotain. Ei tähän tapaan:
Sharinganfan69 kirjoitti:
sasuke-chan11 kirjoitti:
narutoboi123 kirjoitti:Naruto rox!!!!!
Se voittaa ihan kaikki q sillon kyubi!!!!!
Kyl Sasuke on paras. Sillä on sharinga!
Sasuke on nössö... Kakashi on paras
.
Sharinganfan69 ei viitannut mitenkään Narutoboi123:n viestiin, joten sen lainaaminen oli turhaa; pelkkä sasuke-chanin lainaaminen olisi riittänyt.

7. Kielenkäyttö
Kielellä, jota foorumilla käyttää ei ole niin väliä kunhan varmistat että muutkin saavat siitä selvää ja se on miellyttävää luettavaa. Postisi eivät ole vain sinua varten. Vältä myös kirosanojen liikakäyttöä. Mieluummin jätät voimasanat tekstistäsi kokonaan. ^_~

8. Käyttäytyminen
Käyttäydy ihmisiksi. Emme pyydä lukemaan Käytöksen kultaista kirjaa, tai edes opettelemaan käytöstapoja, mutta tietynlaisia tapoja odotetaan kaikilta. Ota huomioon muut käyttäjät kun postaat.

9. Arvostelu-topicit
Postatessasi "arvostele edellisen ava/signature" yms -topicceihin odota vähintään viisi viestiä ennen kuin postaat uudelleen.

10. Spoilerit
Spoilerin, eli tällä foorumilla yleensä manga-spoilerin animen katsojille, saa kirjoittaa vain ja ainoastaan spoiler-tagin avulla. Koodi siihen on [ spoiler ]spoileri tähän[ /spoiler ] (poista välilyönnit käyttäessäsi). Toistuvasta spoilaamisesta tai tarkoituksellisesta spoilaamisesta voi rapsahdella jo varoituksia tai bannit, eli pitäkää huolta että käytätte tagia.

11. Topicin perustaminen
Topiccien tarkoitus on herättää keskustelua, joten mieti ennen kuin innostut. Aloitusviestiin on myös syytä panostaa ja esimerkiksi kysellä keskustelua herättäviä kysymyksiä ja muuten herätellä muita postaajia. Yksittäisille pienille kysymyksille (esim. "missä jaksossa Naruto...?") EI perusteta omaa topiccia, vaan ne postataan esimerkiksi Pienten kysymysten ketjuun tai Naruto-aiheisiin kysymyksiin.

12. Tekijänoikeutta rikkova materiaali
Keskusteluissa ei saa linkittää tekijänoikeutta rikkovaan materiaaliin tai avustaa näiden materiaalien hankkimisessa. Tähän kategoriaan kuuluvat mm. linkit torrentteihin (lukuunottamatta lailliset!), animejaksoihin sekä mangachaptereihin.

13. Kysyttävää?
Jos sinulla on kysyttävää mistä tahansa, laita yksityisviesti jollekin moderaattorille (LittleSamurai, nixuboy, minori, chauron, gebric, Runte, frostious - sekä vähemmän aktiiviset, joille ei sitä pm:ää ehkä kannata ensimmäisenä laittaa: Setzer, Espy, ahjteam, Ear, Freyr, kiko-chan sekä kaiken alku ja juuri Fador) tai kysy Topicissa pienille kysymyksille. Älä tee yksittäisille kysymyksille omaa topiccia!!minori päivitti ja editoi 14.2.2007
Fador päivitti 12. kohdan 17.01.2010
Viimeksi muokannut Fador, Su Tammi 17, 2010 21:50. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Syy: 12. kohta: Tekijänoikeutta rikkova materiaali
Avatar
minori
Legendary Sannin
Legendary Sannin
Viestit: 3015
Liittynyt: La Kesä 11, 2005 13:44
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!

Viesti Kirjoittaja minori »

Signaturesäännöt jälleen päivitetty! LUKEKAA LÄPI!!
Avatar
Fador
Chuunin
Chuunin
Viestit: 217
Liittynyt: Su Elo 24, 2003 15:44
Paikkakunta: Tampere/Finland
Viesti:

Re: Säännöt - Lukekaa ennen kuin postaatte!!

Viesti Kirjoittaja Fador »

Lisätty kohta koskien tekijänoikeutta rikkovaa materiaalia.
"I'm finally able to sleep, maybe even dream"
Lukittu